4 gedachten over “Binney en Hedges alarmeren opnieuw voor NSA en controlestaat

 1. Komt president-Obama met hervormingen van de NSA?

  Of met schijn-hervormingen die niet ver genoeg gaan? En wat moet de transparantie van bestuur inhouden?

  Like

 2. Wie slacht nou zijn kip met het gouden eiDe spionageapparatus zoals die van de VS is veel te lucratief om af te schaffen. Damagecontrol, dat is waar ze bezig mee zijn en ondertussen zal men er alles aan doen om het allemaal nog geheimer te houden.

  Like

 3. @Reggie
  Mee eens. De veiligheidsindustrie is machtig en de handhaving ervan een doel op zichzelf. Dat laat zich niet zo maar inperken. Als aan het publiek maar duidelijk wordt gemaakt dat de instandhouding van de veiligheidsindustrie door het vele belastinggeld en de bestrijding van het terrorisme niet hetzelfde zijn. Er zijn overlappingen tussen het een en het ander, maar ook grote verschillen. Jammergenoeg laten de gevestigde media die taak liggen.

  Zie ook: ‘In de westerse veiligheidsindustrie gaan jaarlijks vele honderden miljarden dollars om. Deze industrie van veiligheids- en inlichtingendiensten, krijgsmachtsonderdelen, particuliere bedrijven die als onderaannemer optreden, hightechbedrijven, gevestigde media en instituten op het gebied van strategie en veiligheid klontert samen en is onderling sterk verbonden. De veiligheidsindustrie heeft als legitimatie de dreiging die door ‘wetenschappers‘ en ‘journalisten‘ in de lucht wordt gehouden. Daartoe worden vijandbeelden gecreëerd om het belastinggeld te verantwoorden.’
  https://georgeknightlang.wordpress.com/2013/11/20/rob-de-wijk-dient-het-doel-van-de-veiligheidsindustrie/

  President Obama zou in moeten zetten op doelmatige inlichtingendiensten die volledig binnen de rechtsstaat passen en volgens de letter en geest van de grondwet opereren en niet langer een staat in de staat kunnen zijn. Vraag is of hij nog de macht en de durf heeft om dat structureel terug te schroeven. Of laat hij het bij wat cosmetische ingrepen die niets wezenlijks veranderen? Aanwijzing voor dat laatste is het aarzelend en opportunistisch opereren van Obama tot nu toe. Weet hij de kracht te vinden om zichzelf opnieuw uit te vinden en te verbeteren? Ik hoop het, maar geloof er niet in.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.