Media laten Julian Assange en WikiLeaks vallen uit jaloezie

Dat de gevestigde macht Julian Assange niet lust is logisch. De onthullingen die WikiLeaks heeft geopenbaard geven een kijkje in de keuken van de macht. Macht houdt niet van transparantie. Onder het mom van staatsveiligheid wordt veel aan het democratisch toezicht onthouden. Dat media als de NY Times of de Britse The Guardian niet van WikiLeaks houden lijkt echter een raadsel. Maar is gewoon een kwestie van broodnijd.

Sinds 27 februari publiceert WikiLeaks de GIF-Files. Meer dan vijf miljoen in december 2011 gehackte emails van de in Texas gevestigde ‘global intelligence’ onderneming Stratfor. Topmannen verbergen hun weerzin niet. Vice-president Fred Burton zegt in december 2010: ‘Bankrupt the arsehole [Julian Assange] first, ruin his life. Give him 7-12 yrs for conspiracy‘. En Vice-president Bartholomew Mongoven zegt in december 2010: I’m in favor of using whatever trumped up charge is available to get this guy [Julian Assange] and his servers off the streets. And I’d feed that shit head soldier [Bradley Manning] to the first pack of wild dogs I could find.

Deze agressieve woorden tonen aan dat de zorg van Julian Assange om erin geluisd te worden niet uit de lucht komt vallen. Hij vecht niet voor niks zijn uitlevering aan Zweden aan. De NY Times eXaminer die kritisch de NY Times volgt zet het op een rijtje. En beantwoordt de vraag waarom de NY Times niets publiceert over de GIF-Files terwijl het een mediapartner is. Antwoord is dat sommige media weliswaar met WikiLeaks samenwerken maar hun ondergeschikte rol slecht verdragen. WikiLeaks heeft de gevestigde pers niet nodig. Het idee dat de ‘grijze lady’ Julian Assange en WikiLeaks uit jaloezie aanvalt is een logische hypothese.

Foto: Page One: A Year Inside the New York Times van Andrew Rossi, 2011

9 gedachten over “Media laten Julian Assange en WikiLeaks vallen uit jaloezie

 1. @A van Gageldonk
  Jazeker. Dan kunt u in de bovenste balk de knop “+Follow’ aanklikken. Sure, in the top bar you can click on the ‘+Follow’ button.

  Like

 2. Geachte G Knight,

  Ik ben blij dat er nu eindelijk eens iemand is die de andere kant van het verhaal geeft. Ik volg alles al vanaf het begin, daarom zou ik de mensen die werkelijk de waarheid willen weten eens naar WACA ( Wikileaks Australian Citizen) te bezoeken of naar Faceboek( Brisban Wikileaks Defence) Ook twitter doet mee.

  Het is dan ook voor mij onbegrijpelijk waarom er iemand met enkelband/Melden/controle/cammera’s voor niks vast zit. dit kan ik ook niet begrijpen en ook niet dat MP Julia Gilard niks wil doen alleen omdat hij geen klokeluider is enzv. Maar zelf heeft ze wel een crimineel!???
  verleden.

  Met vriendelijk groeten Oma18921811.

  Like

 3. Pingback: Assange heeft met progressieve vrienden geen vijanden nodig « George Knight

 4. Pingback: Kritiek op Assange is niet transparant, en ik ben niet verbaasd « George Knight

 5. Pingback: Julian Assange betaalt de prijs van de westerse dissident « George Knight

 6. Pingback: Obama verspeelt onze steun zonder dat we het willen weten « George Knight

 7. Pingback: Amerikaanse journalisten moeten Assange ondubbelzinnig steunen | George Knight

 8. Pingback: Opnieuw aandacht voor Assange. Opgesloten zonder aanklacht | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.