NSA overtreedt herhaaldelijk de wet met massale spionage

Democracy Now! geeft een update over de massale spionage door de Amerikaanse staatveiligheidsdienst NSA, de herhaaldelijke wetsovertredingen door die dienst, het ontbreken van onvoldoende toezicht op de NSA en de uitleg van president Obama die zegt dat alles volgens de regels gaat en zijn regering alles onder controle heeft. Mensenrechtenactivist Axel Abdo van de ACLU denkt er anders over. Hij heeft kritiek op NSA en Obama. Hij betoogt dat niet de wetsovertredingen door de NSA maar het bestaan van de wetten het probleem zijn.

nsa-logo_collect_it_all_500x280

Foto: NSA-schild volgens de ACLU (American Civil Liberties Union).

3 gedachten over “NSA overtreedt herhaaldelijk de wet met massale spionage

 1. Statement of Congresswoman Tulsi Gabbard on NSA
  Congresswoman Tulsi Gabbard (HI-02) released the following statement on reports of thousands of privacy violations and illegal surveillance each year by the National Security Agency (NSA):
  “As more and more is revealed about the NSA’s sweeping surveillance practices, we are just scratching the surface of the full scope of blatant violations of personal privacy and freedoms. The news today uncovering even more abuse and overreach is extremely troubling. It also raises more questions about how extensive and invasive these programs truly are. The American people deserve to know more about the extent of the NSA’s intrusions on our civil liberties.”
  http://ggsidedocs.blogspot.com.br/2013/08/statement-of-congresswoman-tulsi-gabbar.html

  Like

 2. Het nieuws blijft maar komen, bijna niet bij te houden. Tegen de tijd dat het allemaal klaar is zal de VS denk ik een aantal toontjes lager zingen op het wereldtoneel. Het ziet er wel naar uit dat Hillary voor presidentschap gaat. Amerika is na de eerste zwarte president denk ik wel klaar voor de eerste vrouwelijke president. Alsof het niet rampzaliger kon worden voor de VS én de wereld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.