Jongeren van de Génération Identitaire kondigen herovering aan

Update: De bezetting van de in aanbouw zijnde moskee in Poitiers door de jongeren van Génération Identitaire is iets voor 13.00 uur beëindigd. Drie organisatoren zijn door de politie in bewaring gesteld. 

Franse jongeren pleiten met een oorlogsverklaring voor een Reconquista. In vrijheid leven of sterven. Dat staat er op het spel, zo menen ze. Een verwijzing naar de herovering van middeleeuws Spanje op de islamieten. Op www.generation-identitaire.com wordt verwezen naar Karel Martel die in 732 bij Poitiers een islamitisch leger versloeg. Het begin van de herovering en de verdrijving van de islam uit Europa. Om dat symbolisch te onderstrepen hebben 100 jongeren vanochtend om 6 uur het dak van de Grote Moskee van Poitiers bezet.

Rechtse jongeren van Génération Identitaire zijn op zoek naar een gestolen identiteit. Zo zeggen ze. Modern en Amerikaans ogen de publicitaire middelen. Ongebruikelijk dat Franse sites beginnen met een Engelstalige verklaring. Donaties kunnen gestuurd worden naar NorthWestFront in Seattle. Type Aryan Nation. Sinds de lancering op 5 oktober is de video ’n succes. Het staat in vele vertalingen op YouTube. Ook in het Nederlands.

In de week dat Twitter in Frankrijk vanwege anti-semitisme op verzoek van een Joodse studentenvereniging en de in het filmpje genoemde SOS-Racisme de account #unbonjuif uit de lucht haalde nemen deze jongeren het recht in eigen hand. Of doet een Amerikaanse organisatie dat in hun naam. Ze willen niet dat de Franse regering, Amerikaanse bedrijven of om het even wie door censuur of gedragsregels bepaalt wat ze wel of niet mogen. Door zich met deze gecoördineerde actie op de kaart te zitten, hebben ze zich ook gefixeerd.

Foto: Bezetting Moskee Poitiers door jongeren van Génération Identitaire, 20 oktober 2012

Advertentie

7 gedachten over “Jongeren van de Génération Identitaire kondigen herovering aan

 1. @G: een krachtige en ook heldere boodschap lijkt mij. Wellicht zou het een oudere generatie sieren wat beter te luisteren naar jongeren. Hoe krachtig deze sentimenten zijn en hoe groot de groep sympathisanten is weet ik natuurlijk niet, maar ik heb de indruk dat het wel degelijk de onlustgevoelens van veel jongelui (ook in Nederland) met het mislukte multiculturele experiment en de oudere comfortabel gesettelde generatie onder woorden brengt. Dit in een tijd dat hun eigen toekomstverwachtingen niet al te florissant zijn. Alleen dat is al de moeite waard om er goed naar te luisteren. Niet luisteren of serieus nemen kan leiden tot het innemen van extremere standpunten van onze opgroeiende generaties en daarmee verdere polarisatie van onze westerse samenleving in de hand werken, juist op een moment dat alle energie zich zou moeten concentreren op het vinden van “common ground”.

  Trouwens, het blonde meisje doet mij een beetje denken aan Brigitte Bardot. Zou dat een psychologische, associatieve, freudiaanse geestelijk “ver-denking” – als in verspreking – zijn?

  Like

 2. Toevoeging aan de tekst over de donatie aan NorthWestFront. Dat gaat om http://www.youtube.com/watch?v=fZu0yJO5NhI. De Engelstalige versie heeft meer bereik dan de Franse.

  @Jack
  Het blonde meisje refereert denk ik aan Marianne, de moderne Jeanne d’Arc. Ze gordt haar harnas niet aan tegen de Engelsen, maar tegen de moslims.

  Zeker, de boodschap wordt helder en krachtig gebracht. Hoewel ik altijd een beetje moet lachen om alle ernst en de gedragen muziek. Dat heb ik trouwens ook steeds meer met de Anonymous-filmpjes. Maar zoiets werkt als je er ontvankelijk voor bent.

  Zoals vaak wordt het ongenoegen over het multiculturalisme niet direct gericht aan de immigranten, maar aan de politieke klasse die de nationale identiteit uitverkocht zou hebben. Da’s een effectieve en veilige strategie. Ook slim omdat het de gevestigde politiek onder druk zet.

  Gevaar van zo’n eenduidige boodschap is wel dat de analyse verkeerd wordt gemaakt. En de maatschappelijke scheidslijnen in werkelijkheid anders lopen dan hier wordt gesuggereerd. Ik kan meegaan in de diagnose dat het postmodernistische multiculturalisme ondoordacht is uitgevoerd en is voortgekomen uit enorm veel dommigheid, politiek eigenbelang en naiviteit.

  Maar of vervolgens het medicijn een herovering van Europa is door de immigranten de deur te wijzen betwijfel ik. Dat er iets moet veranderen, zeker in Frankrijk, lijkt me wel.

  Ik zie meer in een versterking van de nationale rechtsstaat en de vraag aan elk individu afzonderlijk of het zich er ondergeschikt aan kan en wil maken. Wie dat laatste weigert kan na een zorgvuldige procedure de deur gewezen worden. Herkomst alleen lijkt me daar een onvoldoende reden voor. Dat snijdt juist het hart uit nationale identiteit en rechtsstaat onder het beroep dat niet te doen. Da’s de tegenstrijdigheid van zo’n boodschap.

  Like

 3. @George: ben het in grote lijnen wel met je betoog eens en zie ook het meest in de versterking van de rechtsstaat. Wat deze boodschap echter zo krachtig maakt voor degene die er ontvankelijk voor zijn is dat een rechtsstaat niet noodzakelijk het gevoel van rechtvaardigheid geeft. Deze jongeren voelen zich onrechtvaardig bejegend en zien dat los staan van een rechtstaat.

  Wat mij grote zorgen baart is dat het een boodschap is die lijkt op die van de nationaal socialisten tijdens de depressie. Hij is handig, sluw en heeft een kern van (schijn)waarheid. Toch slaat een dergelijke boodschap – ook toen – maar aan bij een klein, maar uiterst fanatiek deel van de bevolking. Wat de boodschap echter in mijn ogen zo gevaarlijk maakt is dat een groot deel van de gemeenschap ook daadwerkelijk vindt dat er een kern aan waarheid in de boodschap zit, waardoor ze er meer sympathie voor hebben dan ze anders ouden hebben. Het maakt ze als het ware tandeloos in hun verzet tegen rassen of de vele ander vormen van haat. Een klein deel van de bevolking voert uit en een groot deel van de bevolking kijkt een andere kant op. Ik vind dat de tijden steeds meer beginnen te lijken op het pre-nationaalsocialistische tijdperk. Het zou in mijn ogen dom zijn om de kracht van dergelijk onlust en haatgevoelens af te doen als tijdelijk of voor maar een klein deel van de bevolking. Dagelijks hoor ik van jongelui dergelijke geluiden als op je filmpje.

  Like

 4. @Jack
  Ik wil oppassen om tegenover de verontwaardiging van de jongeren -die denk ik gemeend is- mijn eigen verontwaardiging over de jongeren te zetten. Voor beter begrip voegt dat niks toe.

  Ik ga een heel stuk met je mee, maar niet helemaal. Want ik vind wel dat er een kern van waarheid in de kritiek zit. Nogmaals, ik volg de kritische analyse van het multiculturalisme. Niet de oplossing die vervolgens voorgesteld wordt.

  Dus in de maatschappijkritiek van de jongeren kan ik me vinden. Let wel, van een generatie die het materieel eerder slechter dan beter krijgt dan de eigen ouders. Interessant is dat die kritiek voor een groot deel identiek is met wat de Occupy-generatie, ‘mavericks’ als de Amerikaanse libertarier Ron Paul of echt onafhankelijke -niet pseudo-progressieve- critici en journalisten zeggen. Namelijk dat het individu wordt vermalen in de samenwerking tussen grote bedrijven en overheden. En dat dit door media nauwelijks wordt gemeld omdat ze tot onderdeel van de macht zijn gemaakt.

  Ofwel, de vorige en huidige generatie politici heeft een ongelofelijke wanprestatie geleverd. Ik doel nu op Europa en de VS. Ze hebben het belang van de burger uitverkocht. Die tendens gaat tot op de dag verder, en moet gekeerd worden. Ik denk dat op hun manier deze generatie jongeren eraan mee kan werken om het tij te keren.

  Onheilsprofeten uit de gevestigde politiek waarschuwen voor een Weimar-scenario als hun positie bedreigd wordt. In hun regenteske blik op de wereld. Dus dat een gematigd centrum onder druk van de uitersten implodeert. Daarmee wordt Occupy of Generation Identitaire in de verdachtenhoek gezet. Maar 1925 is 2012 niet. Alleen al door het verschil in communicatiemiddelen, de internationalisering, beter onderwijs voor velen en de voorbeelden uit een recent verleden.

  Natuurlijk zal het einddoel van de Generatie Identitaire niet werkelijk de verdrijving uit Europa van alle wezensvreemde subjecten zijn. Waar begint en eindigt dat praktisch? Ze willen gehoord worden, zich versterken als politieke factor en in hun persoonlijk leven een betere kans maken. Dat kan door hard van het moskeedak te schreeuwen.

  Like

 5. Pingback: Tegenbeweging met Occupy en Génération Identitaire zoekt een oplossing « George Knight

 6. Pingback: Identitair Verzet zoekt onze identiteit. Hoe geloofwaardig is dat? | George Knight

 7. Pingback: Burgemeester Leiden betreurt fel islamdebat. Wat is daar mis mee? | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.