Amerikaanse regering blokkeert WikiLeaks en Aryan Nations niet

Op twitter gaat WikiLeaks in de aanval tegen het meten met twee maten door het Amerikaanse establishment. De Amerikanen hebben minder problemen met de neo-nazi’s van Aryan Nations dan met WikiLeaks.

Deze rechtsongelijkheid oogt steeds schrijnender. Terwijl de klokkeluiders in geen enkel land in staat van beschuldiging zijn gesteld of als terroristische groep zijn bestempeld worden ze sinds 6 december 2010 door druk van de regering Obama financieel geblokkeerd. Met als gevolg dat het via Visa, MasterCard, American Express of Discover Card geen donaties meer kan ontvangen. Gevolg is dat het binnenkort wegens geldproblemen zal moeten sluiten. Aryan Nations wordt echter geen strobreed in de weg gelegd.

Maar Aryan Nations heeft meerdere leden die direct in verband kunnen worden gebracht met gewelddaddige misdaden. De FBI noemt de Aryan Nations een rechtse haatgroep, een ‘right-wing hate group’ die een voortdurende binnenlandse terroristische dreiging vormt. En vier leden van de Aryan Nations hadden het plan om Barack Obama in 2008 te vermoorden tijdens de Democratische conventie van Denver.

Dit roept de vraag op wat de vrijheid van meningsuiting in de VS nog waard is als WikiLeaks niet op formeel-juridische, maar op informeel-economische gronden buiten de orde wordt geplaatst. Daar is geen beroep tegen mogelijk. De Aryan Nations kan tamelijk ongemoeid opereren terwijl het volgens officiële bronnen een terroristische dreiging vormt. Het toont het belang van WikiLeaks aan. En de onmacht van Barack Obama.

Foto: Richard Butler, midden, stichter van de Aryan Nations, salueert in 1999 in Coeur d’Alene, Idaho. Hij stierf in 2004.

7 gedachten over “Amerikaanse regering blokkeert WikiLeaks en Aryan Nations niet

 1. De nederlandse klokkenluiders worden ook als criminelen behandeld, en de millieu idioten die met de bio-ethanol wet 100 millioen extra mensen honger hebben gebracht–en dat weigeren te corrigeren worden als helden beschouwd.
  De neo-nazi’s doen aanzienlijk minder schade…

  Like

 2. @PHM
  Het gaat om het onderscheid tussen WikiLeaks en de Aryan Nations. Merkwaardig is dat WikiLeaks als organisatie of personen die bij WikiLeaks betrokken zijn nergens in staat van beschuldiging zijn gesteld. Laat staan veroordeeld zijn. Noch dat WikiLeaks op een lijst van terroristische organisaties is gezet. Zowel het een als het ander is bij Aryan Nations wel het geval. Wat zou dan logisch zijn voor een overheid die op wil treden?

  De meest voor de hand liggende bestuurlijk-juridische consequentie zou zijn om Aryan Nations aan te pakken en WikiLeaks niet. Of als men dat laatste onhoudbaar vindt om WikiLeaks of Julian Assange in staat van beschuldiging te stellen. Maar dat laatste gebeurt niet. Het blijft een schimmenspel achter de schermen. Economisch en publicitair contra-terrorisme van de Amerikaanse macht. En Aryan Nations mag doorgaan met het werven van fondsen voor de opruiende praatjes.

  Hoe krom kan een maatschappij zijn? Hoe machteloos kan een betrokken burger zich voelen tegenover de staatsmacht?

  Like

 3. ‘Economisch en publicitair contra-terrorisme van de Amerikaanse macht. En Aryan Nations mag doorgaan met het werven van fondsen voor de opruiende praatjes. ‘

  Had iemand iets ander in gedachte? Wie anders dan de VS zijn bezig hun eigen voorgevel te redden meent u? Europa is hun playground, zoals gewoonlijk. Azië de uitvalroute.
  En we nemen het allemaal, omdat de dollar de dollar is.
  En niet zo hovaardig, de euro zit eraan gekluisterd.

  Like

 4. @Toetssteen
  Ja, ik had iets anders in gedachten. Namelijk de radicale Verlichting. Waar ieder zich uit mag spreken zonder door de staat tegengewerkt te worden. Ik ageer trouwens niet zozeer tegen de Aryan Nations, maar tegen het meten met twee maten. Zodanig dat WikiLeaks door de staat wordt tegengewerkt en de Aryan Nations veel meer vrijheid krijgen.

  We zullen zien nadat de Eurocrisis is gaan liggen, want ooit gebeurt dat, hoe het met de dollar afloopt. Het benoemen van onrecht heeft denk ik niets met misplaatste trots te maken, maar alles met rechtvaardigheid en emancipatie.

  Like

 5. Pingback: Jongeren van de Génération Identitaire kondigen herovering aan « George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.