Haagse politie krijgt kritiek op terughoudendheid bij demonstratie

678999-1

Uit het feit dat de politie geen arrestaties heeft verricht, kan afgeleid worden dat er geen grenzen zijn overschreden.’ Aldus een bericht van de NOSIn deze redenering keert een woordvoerder van burgemeester Van Aartsen oorzaak en gevolg om. Het is een onjuiste redenering omdat het feit dat er geen arrestaties zijn verricht niet wil zeggen dat de politie de opdracht om tot arrestatie over te gaan goed heeft uitgevoerd. De woordvoeder van de politiek omzeilt door deze cirkelredenering de bewijslast. Hij ontwijkt de verantwoording.

Of de woordvoerder van de burgemeester een cursus Argumentatieleer aan de Bestuursacademie nodig heeft om z’n kennis bij te spijkeren of juist tot z’n uitspraak kwam als gevolg van de opgedane kennis van de Argumentatieleer om de feiten te verhullen en zijn burgemeester uit de wind te houden is de vraag.

Aanleiding was een kleine demonstratie in de Haagse Schilderswijk. Met jihad-vlaggen. Vraag is of als aanleiding voor dit protest het Israëlisch offensief in de Gazastrook kan worden beschouwd, omdat volgens de NOS de demonstratie zich niet richtte tegen de staat Israël maar tegen Joden. Dit is niet hetzelfde. Protest tegen het beleid van de staat Israël is een legitiem politiek doel -zelfs begrijpelijk door de vele doden die door toedoen van het Israëlische leger in Gaza vallen-, protest tegen ‘de Joden‘ is racisme en niet legitiem. Het hoort niet thuis in een rechtsstaat, moet afgekeurd en door het bevoegde gezag passend bestreden worden.

Annabel Nanninga van Geen Stijl was aanwezig en probeerde verslag te doen. Met de woordvoerder van burgemeester Van Aartsen is ze het oneens dat er geen grenzen zijn overschreden. Een agente maande haar voorzichtig te zijn met het maken van foto’s en bevestigde desgevraagd een bedreiging tegen Nanninga gehoord te hebben. Toen ze zich als journaliste bekend maakte voegde de agente toe geen tijd te hebben om haar te beschermen. Nanninga kon zo haar werk niet doen. Haar bedreiger werd met rust gelaten. Maar het werd nog bedreigender toen Nanninga verbaal agressief bejegend werd en frisdrank over haar heen kreeg. In aanwezigheid van zo’n zes geüniformeerde politie-agenten die niet ingrepen. Gewoon op de openbare weg. Uiteindelijk werd Nanninga voor haar veiligheid mee naar het bureau genomen. Maar geen enkele belager. Ze verwijt de agenten niks, maar de burgemeester wel die het korps niet passend en te slap zou laten optreden.

De demonstratie in Den Haag heeft vandaag tot kamervragen van PVV, Joram van Klaveren (GRBVK) en VVD geleid. Met de teneur dat journalisten ongestoord hun werk moeten kunnen doen in de openbare ruimte en de politie dat recht moet garanderen. Maar gisteren in Den Haag gaf het bevoegd gezag die garantie niet. Inmiddels is bekend geworden dat het OM een onderzoek instelt naar aanleiding van de demonstratie.

Foto: Protest in Den Haag. NOS, 24 juli 2014.

16 gedachten over “Haagse politie krijgt kritiek op terughoudendheid bij demonstratie

 1. Vervelend nu toch dat de meeste van ‘de joden’ Israel steunen.
  In beide wereldoorlogen interneerden de meeste landen iedereen met de nationaliteit van het land waarmee men in oorlog was, in de VS zelfs Amerikanen van Japanse afstamming.

  Like

 2. Hier moet heel hard tegen worden ingegrepen, anders weten we wat de volgende fase is: het in brand steken van Joodse winkels. Zoals in Parijs al gebeurt.

  Like

 3. @piterfries

  U pleit er voor om alle moslims te interneren, vanwege hun wandaden tegen joden, christenen en hindoes?

  Like

 4. Likoed, voordat we koffiedik gaan kijken over volgende fases laten we praten over de huidige fase, het bombarderen van Palestijnse huizen zoals in Gaza al (tijden) gebeurd.

  Like

 5. Het openlijk en op agressieve wijze uiten van racistische leuzen dient in een beschaafd land te worden voorkomen. Ik ben het helemaal niet eens met de huidige super rechtse regering van Israel, maar dat staat los van mijn diepgewortelde afkeer van het uiterst giftige en kwaadaardige racisme dat m.b.t. de joodse minderheid in Europa meer en meer de kop op steekt. Ik keur de terughoudende houding van de Haagse politie af. Alhoewel ik mij wel kan voorstellen dat het schorum dat bij Geenstijl de dienst uitmaakt het bloed onder je nagels kan weghalen. Echte beschaving is kennelijk een kostbaar en schaars goed en in tijden van crises kennelijk ver te zoeken.

  Like

 6. @reinjohn
  Mooi verwoord. Ik kan me volledig vinden in uw woorden. Ik denk er exact hetzelfde over.

  @King Billy
  Toch niet zo slecht een president in plaats van een koning als staatshoofd? Ofwel, een staatshoofd met een hoofd. Duitsland heeft natuurlijk Richard von Weizsäcker als lichtend voorbeeld. Nog steeds onder ons trouwens.

  @piterfries
  Uw aannames zijn bedenkelijk. Praat u de internering van de Japanse Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog goed?

  @Likoed
  Het gaat om de Nederlandse rechtsstaat en onze manier van samenleven. Nederland heeft niks te winnen als de emoties, frustraties, gelijkhebberigheid en oorlog uit het Midden-Oosten geïmporteerd wordt. Ik ben voor een importverbod.

  @Reggie
  Nogmaals, laat Gaza Gaza en Israël Israël zijn. Het gaat in dit geval om Nederland en Gaza en Israël hebben daar niks mee te maken. Hoogstens als excuus om iets in de Nederlandse samenleving te willen veranderen.

  NB: Waarschuwing. Reacties die negatief en verwijtend naar elkaar verwijzen worden verwijderd. Speel de zaak en niet de vent.

  Like

 7. Laat je stem horen, maar niet de wapens spreken.

  Iemand die niets te verliezen heeft, gaat tot het einde

  Gezond verstand wint het altijd van de wapens.

  De weg naar vrede loopt niet over rechts

  M’n beide broeders cq Kameraden zijn het met mij eens.

  Roberto

  Like

 8. @George,

  zoals jij kwaad bent over wat er in Oekraïne speelt, ben ik kwaad over wat er in Oekraïne speelt en wat er in GAZA speelt en wat er in Syrië speelt en wat er in…etc speelt. Maar ik zal je verzoek (proberen) te honoreren m.b.t. dit onderwerp.

  Wel heb ik een opmerking,.Je hebt het over “ISIS-vlaggen” maar volgens mij is dat een beetje misleidend. De IS(IS) gebruikt een variant daar op: http://en.wikipedia.org/wiki/Black_flag_of_jihad

  Like

 9. Wat de bedoelingen zijn van Likud, het is me een raadsel.
  In elk geval niet discussie voeren.

  Ik legde uit dat de al dan niet bestaande wandaden van een volk aan de leden van dat volk worden vergolden, in een oorlogssituatie, door internering.
  Dat de woede tegen Israel zich dan ook tegen joden buiten Israel keert is dus niets bijzonders.

  Er is hier en daar best wat op Moslims aan te merken, tegelijkertijd moet worden opgemerkt dat die vrijwel overal ter wereld slachtoffers zijn, en waren.
  De VOC keerde zich al tegen Moslims, Churchill eind 19e eeuw ook al.

  Hun probleem is niet wonen in gebieden met ijzererts en steenkool.
  Daardoor konden ze niets met hun olie.

  Like

 10. George.
  Begrijpend lezen is niet je sterke punt.
  Het woord ‘zelfs’ in mijn zin betekent echt wat.
  Verder, dat jij mijn ideeën bedenkelijk vindt, dat wist ik.
  Dat komt er uit voort dat van jouw ideeën niet veel klopt.
  Als je dat op prijs stelt kan ik veel meer bronnen citeren, dan kan je je Telegraaf ideeën bijspijkeren.
  Er gaat wel tijd in zitten.

  Like

 11. @ George Knight. Nederland heeft een andere staatsvorm dan Duitsland. Staatsrechtelijk is de Voorzitter van het Duitse Parlement de machtigste persoon van Duitsland met een gekozen President, die op zijn beurt kiesmannen/vrouwen moet vergaren. Dit terzijde.

  Collega van Opstelten, Duitse MvJ:
  „Aus Sicht von Bundesjustizminister Heiko Maas (SPD) müssen judenfeindliche Parolen bei Kundgebungen gegen Israel strafrechtliche Konsequenzen haben. „Jeder, der sich auf diese Art und Weise mit dem Judentum anlegt, legt sich auch mit dem deutschen Rechtsstaat an“, sagte Maas.“

  http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/proteste-gegen-gaza-offensive-israels-botschafter-auf-gegendemonstration-13064380.html

  In het artikel ook een link naar Gauck, die in niet mis te verstane woorden uitingen van racisme tijdens protesten tegen Israel’s optreden in de Gaza-strip afkeurde. Geen herhalingen van de Kristall Nacht in 1938 was de bedekte boodschap.

  Israelische ambassadeur in Duitsland maakte de fout vanuit de Berlijnse ambassade mede een tegendemonstratie te organiseren.

  Like

 12. @Reggie
  Ik ben ook kwaad over wat er in Gaza, Syrië en Irak speelt. Of Zuid-Soedan. Of in al die gebieden waar gemoord wordt. In m’n blog richt ik me op een paar onderwerpen omdat ik niet alles tot in detail bij kan houden. Het verzoek kwam voort omdat ik geen gescheld en onderling verwijt wil. Een kwestie van gedragsregels, meer niet.

  Dat van de ISIS-vlag heb ik gecorrigeerd tot jihad-vlaggen. Dank voor de verbetering.

  @piterfries
  Meesterlijk: ‘dan kan je je Telegraaf ideeën bijspijkeren’. Mijn dag is weer helemaal goed. U bent een genie.

  @King Billy
  Duidelijk.

  Like

 13. Annabel Nanninga is meer een eenpersoons tegendemonstratie dan een journalist. In dat licht heeft de politie correct gehandeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.