Julian Assange pleit tegen controlestaat en presenteert Cypherpunks

Interview met Julian Assange dat over de inhoud gaat. Een verademing voor Julian Assange na het interview met CNN’s Erin Burnett dat de angel uit zijn kritiek dat de VS een controlestaat is probeerde te halen met een verwijzing naar Ecuador. Die focus tekent het failliet van de gevestigde media dat zich beroept op journalistieke codes, maar intussen kritiek neutraliseert. Democracy Now! geeft Assange wel de ruimte.

Assange praat over de Europese Commissie die aanschurkt tegen het bedrijfsleven en in tegenstelling tot het Europarlement niet vindt dat het Amerikaanse credit card bedrijf Visa WikiLeaks onrechtmatig blokkeert. Deze zaak loopt nog. Assange presenteert zijn boek Cypherpunks dat-ie samen met Jacob Appelbaum, Jérémie Zimmermann en Andy Müller-Maguhn schreef. Julian Assange is verre van positief over het internet en de internetvrijheid. Hij ziet er juist een middel in dat de overdracht van macht van individuen naar de staat faciliteert. Burgers zijn zich daar naar zijn idee veel te weinig bewust van. Ze onderkennen niet dat de controlestaat al bestaat en zij onder controle staan. Waarom Assange en WikiLeaks door de Amerikaanse overheid met buitengerechtelijke middelen worden tegengewerkt wordt duidelijk uit dit interview. Assange is belangrijk in de bewustwording van de burger door te wijzen op de inperking van de burgerrechten in de VS en de verregaande samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven in een corporate state zonder weerga.

OR Book Going Rouge

Foto: Omslag Cypherpunks; Freedom and the Future of the Internet door Julian Assange, en Jacob Appelbaum, Jérémie Zimmermann en Andy Müller-Maguhn. Uitgever OR-Books.

4 gedachten over “Julian Assange pleit tegen controlestaat en presenteert Cypherpunks

  1. Pingback: BBC-interview met Assange ontspoort en thematiseert vooringenomenheid media « George Knight

  2. Pingback: Schaake pleit voor digitale vrijheid in EU. Realistisch? « George Knight

  3. Pingback: Tussen ontevredenheid, walging en hopeloosheid over Obama « George Knight

  4. Pingback: Assange zoekt asiel in ambassade Ecuador | George Knight

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.