Obama zegt gesprek met Putin af. En bevestigt eigen onmacht

Vol symboliek zegt president Obama een ontmoeting met president Putin af. Het zou in september in de marge van de G20-top in Sint Petersburg plaatsvinden. Obama zegt die bijeenkomst niet af, maar zal ook daar een apart gesprek met Putin uit de weg gaan. De afzegging is een gevolg van de verontwaardiging van de regering-Obama over het verlenen door Rusland van tijdelijk asiel aan Edward Snowden. Op een vlucht vanuit Hong Kong raakte hij tegen zijn zin en door toedoen van de VS verzeild in Moskou omdat dit land zijn paspoort introk. Daardoor kon Snowden niet verder reizen en werd-ie gedwongen asiel aan te vragen.

Mensenrechtengroepen hebben geen goed woord over voor Obama’s optreden tegenover klokkenluiders. De exacte reden voor het harde optreden is onduidelijk, maar wordt wel verklaard uit geheime operaties die niet binnen de grondwet passen en de VS koste wat kost geheim wil houden. Hierbij passen geen klokkenluiders en onderzoeksjournalisten. De Russische regering treedt in eigen land trouwens even hard op tegen de oppositie. Beide landen steunen elkaars dissidenten. Het afgezakte Rusland accepteert dat als onderdeel van de machtspolitiek, maar de VS kan dat niet verkroppen omdat het denkt alle landen haar zin op te kunnen leggen. Feitelijk zet Obama zich door de afzegging te kijk als een politicus die de grip kwijt is en zichzelf overschreeuwt. Buiten de VS wordt dit handelen van Obama met ongeloof en stijgende verbijstering bekeken.

3 gedachten over “Obama zegt gesprek met Putin af. En bevestigt eigen onmacht

 1. Hahaha, de roebel staat er stevig voor, er zijn nieuwe olievoorraden ontdekt, de handel met de opkomende markten is solide en het zo verguisde kapitalisme heeft de levensstandaard behoorlijk verbeterd in Rusland waar die in de VS achteruit rent!
  Wetenschap is in Rusland die van de VS aan het voorbijstreven en dat doet erg veel pijn.
  Wanhopig proberen de VS door wapenleveranties aan de Syrische terroristen Assad te wippen, maar Assad is een betere strateeg. Dan maar beelden te zien op de NOS van beschoten wijken….. Mjah, door terroristen op christelijke en sjiitische wijken.
  Enfin, Obama weet dat de VS op het punt staat af te zinken en probeert de aloude tactiek nog maar eens uit. Gelukkig voor velen zijn de echte nieuwsgaarders niet meer afhankelijk van de postduif en de tamtam.

  Aangaande de gevangenen in Rusland, velen zijn bepaald niet zo onschuldig als gepropageerd wordt. Wat de VS Rusland verwijt maken ze zichzelf in overtreffende mate schuldig.
  Ik geef toe dat ik er ook lang over heb gedaan om die Amerikaanse bril af te zetten om de waarheid onder ogen te zien.

  O ja, Putin heeft ook de handschoen opgenomen om de christenvervolging in islamitische landen aan de kaak te stellen waar Putin momenteel niets anders doet dan buigen en likken.

  Like

 2. Een gevalletje pot en ketel. De Amerikaanse regering gedraagt zich daarbij als een krijsende peuter die zijn zin niet krijgt. Wat denken ze hier in vredesnaam mee te bereiken? Ze hebben bovendien geen uitleveringsverdrag met Rusland – misschien kan Obama toch beter die afspraak met Putin door laten gaan en proberen daar verandering in te brengen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.