George Knight

Debat tussen links en rechts

Europees Parlement spreekt zich uit tegen massaspionage. En voor Edward Snowden

with 2 comments

Het Europees Parlement heeft vandaag een resolutie (p.182-192) aangenomen die de Europese Commissie, andere EU instellingen en nationale regeringen aanspoort serieus werk te maken van het voorkomen van massaspionage van burgers. Zoals Jan Philipp Albrecht zegt is er tot nu toe in de EU niets gebeurd naar aanleiding van de onthullingen vanaf juni 2013 van Edward Snowden. Tevens besloot het EP met  een nipte meerderheid van 285 tegen 281 om een beroep te doen op de EU-lidstaten om “eventuele strafrechtelijke aanklachten tegen Edward Snowden te laten vallen, hem bescherming te bieden en uitlevering en doorvoer door derden te voorkomen onder de erkenning van zijn status als klokkenluider en verdediger van internationale mensenrechten”. Tot nu toe heeft geen enkele EU-lidstaat Snowden asiel verleend, hoewel hij daar wel om heeft verzocht. Door intrekking van zijn paspoort door de Amerikaanse regering is Snowden gestrand in Rusland wat het hem vanaf juni 2013 onmogelijk maakte verder te reizen naar Latijns-Amerika.

eu

Foto: Schermafbeelding van persberichtMass surveillance: EU citizens’ rights still in danger, says Parliament’, 29 oktober 2015.

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Het Europees Parlement heeft met een nipte meerderheid een resolutie aangenomen waarin de lidstaten opgeroepen worden om alle aanklachten tegen klokkenluider Edward Snowden te laten vallen, hem bescherming te bieden en niet uit te leveren. Het parlement deed dat in de marge van een bespreking van de privacy van de burgers.
  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2482707

  Like

  George Knight

  30 oktober 2015 at 13:14

 2. The future just got a bit brighter for Edward Snowden. The European Union called on its member states to protect the former NSA contractor, recommending in a close vote Thursday that states drop charges against the fugitive whistleblower and reject U.S. extradition requests.
  http://www.dailydot.com/politics/edward-snowden-european-union-protection-vote/

  Like

  George Knight

  30 oktober 2015 at 17:31


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: