PVV’er Van Vliet verlaat Wilders’ ladder van voldongen feiten

401px-LekayUntitled1991

Vanochtend beantwoordde ik een commentaar over de Marokkanen-uitspraak van PVV-leider Geert Wilders:

Ik twijfel er zelfs aan of Wilders trouw aan enig principe heeft. Hij lijkt steeds meer verdwaald in de politiek. Dat in Nederland toch vraagt om samenwerking met andere partijen. De ‘politiek’ van Wilders valt steeds meer door de mand als marketing, en anders niks.

Het is vaker opgemerkt dat het fysieke en sociale isolement van Wilders door de bedreigingen en de strenge beveiliging tot zijn politieke isolement leiden. Da’s de tragiek van Wilders. Hij kan niet meer onbevangen kijken.

Het wachten is op een paleisrevolutie in de partij. Want vele PVV’ers zullen door de radicalisering van Wilders’ PVV nog verder maatschappelijk en politiek geïsoleerd worden. Dat knakt ook hun loopbaan.

Mensen als Roland van Vliet laten een redelijk conservatief geluid horen. Zo vervreemdt Wilders niet alleen van Nederland, maar ook van een deel van zijn partij.

Vanmiddag werd bekend dat Roland van Vliet uit de PVV stapt. De Telegraaf citeert: ‘Ik ervaar de huidige PVV-lijn als een glijdende schaal’, aldus Van Vliet in de mail aan Wilders. ‘Ik ben op het moment gekomen dat ik voor mezelf moet gaan goedpraten wat er gebeurt bij de PVV. Jouw uitlatingen gisteren over de Marokkaanse gemeenschap zijn voor mij aanleiding om mijn lidmaatschap van de PVV-fractie in de Tweede Kamer op te zeggen en als zelfstandig Kamerlid door te gaan. Ik heb hierover zojuist een brief gestuurd naar de voorzitter, mevrouw Van Miltenburg. Op de ladder van voldongen feiten bij de PVV kan ik niet meer met je meegaan.’

Foto: John LeKay, Zonder Titel, 1991. Ladder en rolstoel.

4 gedachten over “PVV’er Van Vliet verlaat Wilders’ ladder van voldongen feiten

 1. Het gedrag van Wilders is m.i. niet goed af te schalen naar gebeurtenissen in Nederland. Ook niet echt naar wat er eventueel inzake Europa moet gebeuren. Misschien is dit de beste intro over de werkelijke motieven van Geert Wilders:

  = The MEF (Middle East Forum) once had a Legal Defense Fund for Geert Wilders, the Dutch politician prosecuted for “hate crime” because his speeches and documentaries offended some Muslims. Whatever Mr. Wilders said about Muslims, we support his defense. (He was acquitted June 23, 2011.) But the hypocrisy of Mr. Pipes is astounding. He claims to defend freedom of speech yet remains silent while hundreds of other Europeans (and one American) languish in prison for speech offensive to some Jews. As with Mr. Wilders, the content of their remarks is irrelevant to this issue. [11] =

  Uit ‘Birds of a Feather,’ een goede analyse voor zover het het gedrag van de Amerikaanse vrienden van Geert Wilders beschrijft: Daniel Pipes, Pamela Geller et al. In het artikel wordt een vergelijking getrokken met het gedrag van deze neoconservatieve groep met die van het Ayn Rand Institute. In een conclusie wordt geschreven over het objectivisme van Ayn Rand:

  Zoals anderen al hebben opgemerkt, hypocrisie is het meest verontrustende bij echte objectivisten – schaamteloos, zorgeloos, monumentale hypocrisie.

  Kenmerkend aan het gedrag van Geert Wilders is de nonchalante en schaamteloze manier waarop deze in het debat met anderen deze constant in de rede valt en op opmerkelijk rustige wijze schalt: “Wilt u dit, wilt u dat?” waarbij deze de publieke verontwaardiging misbruikt als brandstof voor een politieke agenda die daar niets mee te maken heeft:

  Birds of a Feather
  http://ariwatch.com/BirdsOfAFeather.htm

  Like

 2. FAZ neemt persbericht van DPA over met de header „Wilders hetzt Anhänger gegen Marokkaner auf“. Als een wesp gestoken omdat de FAZ de DPA vergelijking met Goebbels overneemt. Blader de 107 reakties eens door, velen met tegenreakties, honderden adhesiebetuigingen op de reakties.

  Zwitsers referendum, Theo van Gogh, Rob Oudkerk, Rapper Hozny, Frankrijk, Sarrazin, AfD krijgen een plek in de reacties, mede bepaald door ongenoegen over de Berlijnse ‘buitenlander‘ politiek en identieke problemen in Duitse steden.

  De juridische constructie van de PVV met een uiterst gehaaide Wilders verschaft in Duitsland geen toegang tot verkiezingen.

  Had een Duitse Wilders evenwel hetzelfde gezegd in Duitsland, was Justitie uit eigen beweging in actie gekomen. Getuige processen tegen NPD leiders en leden welke eerder soortgelijke taal voor de ogen, oren en camera’s van de pers en publieke media gebruikten. Boete’s en gevangenisstraffen werden uitgedeeld.

  Niet ter zake maar Duitsers zijn overigens niet vergeten dat Goebbels een Nederlandse moeder had. Ook dat wordt uitgemeten in de Duitse pers, welke massaal bericht over de opruiende taal van Wilders. En over de nederlagen voor de VVD en PvdA.

  Heb verder het sterke vermoeden dat vergelijkingen met de NPD worden weggemodereerd bij de FAZ.

  http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/europa/geert-wilders-hetzt-anhaenger-gegen-marokkaner-auf-12855232.html

  Like

 3. Wilders is ondanks zijn gewichtigdoenerij niet meer dan de pubermacho in een klas, die zijn klasgenoten met grote mond intimideert. Degenen die hij minder vindt of die hij aankan moet het ontgelden en de fans in de klas vinden dat geweldig. Als hij dan eindelijk, zoals vandaag, flink wordt aangepakt, reageert hij meteen met een uitgestreken smoelwerk, dat hij toch niks verkeerd gedaan heeft. Hopelijk merkt hij nu ook als alle macho’s die de wacht krijgen aangezegd, dat zijn fans, die hem zo geweldig vonden, hem nu laten zakken als een baksteen.

  Like

 4. @King Billy
  Die 107 reacties in FAZ tonen eens te meer aan dat men in het buitenland weinig begrijpt van het circus Wilders. Dat leverde tijdens Rutte1 ook al vraagtekens en wrevel op. Opvallend dat Rutte wederom stelde geen enkele partij uit te sluiten om na de EU-top te melden dat er geen samenwerking met de PVV mogelijk is met dit Marokkanen-standpunt. Kennelijk heeft men dit van hem geëist. Wat een irritante paardenkop is die vent toch! Liegt, lacht en leutert alles aan elkaar om pas duidelijkheid te geven als het niet anders kan. Men is in Nederland veel te lief voor dit soort VVD’ers. Zweep erover! Vertel ze in Duitsland maar dat Wilders gesteund wordt door lieden als Daniel Pipes die Iran wil bombarderen en Assad wilde steunen conform het plan van Oded Yinon. Hier Israel Shahak over dat plan. Hou je vast:

  1. The idea that all the Arab states should be broken down, by Israel, into small units, occurs again and again in Israeli strategic thinking. For example, Ze’ev Schiff, the military correspondent of Ha’aretz (and probably the most knowledgeable in Israel, on this topic) writes about the “best” that can happen for Israeli interests in Iraq: “The dissolution of Iraq into a Shi’ite state, a Sunni state and the separation of the Kurdish part” (Ha’aretz 6/2/1982). Actually, this aspect of the plan is very old.

  2. The strong connection with Neo-Conservative thought in the USA is very prominent, especially in the author’s notes. But, while lip service is paid to the idea of the “defense of the West” from Soviet power, the real aim of the author, and of the present Israeli establishment is clear: To make an Imperial Israel into a world power. In other words, the aim of Sharon is to deceive the Americans after he has deceived all the rest.

  3. It is obvious that much of the relevant data, both in the notes and in the text, is garbled or omitted, such as the financial help of the U.S. to Israel. Much of it is pure fantasy. But, the plan is not to be regarded as not influential, or as not capable of realization for a short time. The plan follows faithfully the geopolitical ideas current in Germany of 1890-1933, which were swallowed whole by Hitler and the Nazi movement, and determined their aims for East Europe. Those aims, especially the division of the existing states, were carried out in 1939-1941, and only an alliance on the global scale prevented their consolidation for a period of time.

  A Strategy for Israel in the Nineteen Eighties
  http://cosmos.ucc.ie/cs1064/jabowen/IPSC/articles/article0005345.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.