Geert Wilders zoekt het isolement met minder Marokkanen

Update 9 oktober 2014: Het Openbaar Ministerie verdenkt PVV-leider Geert Wilders van het doen van strafbare uitlatingen. Wilders wordt verdacht van belediging van een groep mensen op grond van ras en aanzetten tot discriminatie en haat, aldus de NOS. Of Wilders daadwerkelijk vervolgd is lijkt nog niet te zijn beslist. Maar: ‘Maar gezien de aard van de verdenking, ligt strafvervolging wel in de rede, stelt het OM.’ Dat betekent weer volop publicitaire aandacht voor Wilders en een PVV die de afgelopen jaren -mede door interne onenigheid- aan invloed verloren heeft. Geert-Jan Knoops is op dit moment de advocaat van Geert Wilders. 

Geert Wilders vroeg gisterenavond zijn aanhang op de bijeenkomst van z’n partij of ze minder of meer Marokkanen wilden. Dit naar aanleiding van de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen. De PVV deed mee in Den Haag en Almere. Ze scandeerden ‘minder‘. Wilders zei toe dat te gaan regelen. Hij eigende zich toe dat volgens de vrijheid van meningsuiting te mogen zeggen. Vraag is wat deze Wilders Nederland en z’n aanhangers nog te bieden heeft. Want door zulke harde uitspraken in de vorm van vragen manoeuvreert-ie zich steeds meer naar de marge. Conclusie van zo’n opstelling is dat Wilders steeds meer van de politiek vervreemdt en er afstand van neemt. Zelfs de kloof met partijen die uit dezelfde bron putten zoals Leefbaar Rotterdam is onoverbrugbaar geworden. Wilders kiest voor de doodlopende weg van het isolement.

Advertentie

17 gedachten over “Geert Wilders zoekt het isolement met minder Marokkanen

 1. Er is maar één uitleg: Wilders wil Nederland destabiliseren. Zijn ‘loyaliteit’ ligt elders.

  Like

 2. @Arjan
  Ik twijfel er zelfs aan of Wilders trouw aan enig principe heeft. Hij lijkt steeds meer verdwaald in de politiek. Dat in Nederland toch vraagt om samenwerking met andere partijen. De ‘politiek’ van Wilders valt steeds meer door de mand als marketing, en anders niks.

  Het is vaker opgemerkt dat het fysieke en sociale isolement van Wilders door de bedreigingen en de strenge beveiliging tot zijn politieke isolement leiden. Da’s de tragiek van Wilders. Hij kan niet meer onbevangen kijken.

  Het wachten is op een paleisrevolutie in de partij. Want vele PVV’ers zullen door de radicalisering van Wilders’ PVV nog verder maatschappelijk en politiek geïsoleerd worden. Dat knakt ook hun loopbaan.

  Mensen als Roland van Vliet laten een redelijk conservatief geluid horen. Zo vervreemdt Wilders niet alleen van Nederland, maar ook van een deel van zijn partij.

  Like

 3. Met hetzelfde gemak had hij de meute gister ook nog laten brullen dat ze minder,minder etc moskeeën wil en geen, geen etc moslims=islam. Begin me eerlijk gezegd meer zorgen te maken over die hem als een pest zich verspreidende nabrullende meute dan over brulaap Wilders.

  Like

 4. Enge en meestal slimme Wilders weet in ieder geval altijd mooi te praten. Zo weet hij zijn oude verhaal dat rechters vooral D66 (met kern van waarheid) zouden stemmen (2011 geloof ik), nu nog ongenuanceerder, onbewezen en waarschijnlijk onwaar, om te buigen in “D66 officieren die hem zullen gaan aanklagen”. Wel knap want je denkt eerst toch even “Oh ja, die stemden toch vooral D66”. Maar hij gaat hierboven vervolgens inderdaad te ver en dat is dus nu niet slim.
  Erg fijn is, dat PVV in beide gemeenten waarin ze meededen (Almere en Den Haag) een beetje verloren hebben. Misschien het effect van deze laatste actie van hem. Wilders werkt primair a la Putin: hij deelt een tik uit en kijkt wat het effect is. Dus hij zal het de volgende keer anders doen.
  Ik las laatst dat iemand schreef dat Hozny (de rapper die a la Wilders filmpje “Fitna” de kijker in de videoclip “Geertje” onder hetzelfde mom als Wilders een wrede afloop suggereert maar niet laat zien) een uitkering zou hebben, en daarom dit soort maatschappij-ontwrichtende dingen niet mag zeggen. Maar Wilders wordt ook al vele jaren door de overheid onderhouden en zegt idem ontwrichtende dingen. Misschien kan Hozny artistiek nog wat bijleren, en in zn volgende clip geïnspireerd op bovenstaande het thema “Willen jullie meer of minder Wilders?” uitwerken. Of kent de Nederlandse wet niet zo veel artistieke vrijheid?

  Like

 5. Eerst roepen “minder Marokkanen” en vervolgens fel reageren op protesterende politici dat ze zijn woorden verdraaien dan wel niet goed interpreteren. Hij laat bewust nuance weg uit zijn one-liners om chaos en onrust te creeren. Daar zitten we op te wachten. Dat wil dan serieus dit land gaan regeren. Wilders is volgens mij niet geschikt om een land te besturen. Lachwekkend pijnlijk !

  Like

 6. Pingback: PVV’er Van Vliet verlaat Wilders’ ladder van voldongen feiten | George Knight

 7. Ik ben zeer benieuwd naar de gevolgen van deze uitspraken in en rond de Europese verkiezingen.

  Like

 8. O,o, wat erg, Wilders is voor minder Marokkanen en nu zit heel ‘weldenkend’ Nederland ‘op de kast om deze ‘dwarsligger’ en ballondoorprikker’ de tent uit te werken. Wat een walgelijke vertoning! Even googlen op ‘marokkanen’ en misdaad’ en je weet precies hoe het zit! Nee, Wilders mag dat niet zeggen! Dat is ‘opruiing’ of zoiets! Nou, bekijk die berichten over ‘marokkanen en misdaad’ dan nog maar eens goed. Nergens staat er dat alleen ‘criminele’ Marokkanen in deze statistieken genoemd worden!

  Overigens, het zijn dezelfde media die zo’n hoop misbaar maken over Wilders en z’n Marokkanen, maar die totaal niet thiuis geven inzake de affaire Demmink en de moord op journalist Fred de Brouwer!

  Wat meer ‘karakter’ en wat minder ‘politiek correcte domheid’, daar zou de Nederlandse pers aardig van opknappen!

  Like

 9. @appie
  Ik ben het met je eens dat het afgeven op Wilders iets dubbelhartigs heeft. Het Nederlandse poldermodel van consensus dat gebaseerd is op de zeilvaart. Ineens -liefst ’s nachts- gaat iedereen door de wind. En de volgende dag stelt men zich anders op. De harde kern van critici uitgezonderd die dit al langer zegt. Dit is nou het veelgeroemde individualisme van Nederlanders. Samen de consequenties trekken. Met beroep op het individualisme.

  Maar Wilders heeft de twijfelaars van toen en de critici van nu ook wel alle munitie in handen gegeven door zo dom te handelen. Tja zeggen de Duitse media dan, Joseph Goebbels had een Nederlandse moeder. Rudi Carell en Jopie Heesters ook.

  Bij alle PVV’ers op gekozen functies die nu ineens Geert Wilders in de steek laten moest ik denken aan Russische oligarchen die zich in Londen hebben gevestigd. Eerst vergaarden ze op onrechtmatige wijze hun rijkdom en positie. Omdat Rusland geen functionerende rechtsstaat is vertrokken ze toen naar Engeland om op rechtmatige wijze hun onrechtmatig verworven bezit veilig te stellen. De PVV’ers die nu met de roem van 24 uur overstappen van de ene anonimiteit naar de andere anonimiteit maakten weliswaar deel uit van een democratische partij, maar hadden wel wat eerder meer inzicht in zichzelf en de PVV kunnen tonen.

  Over Demmink en de politieke elite: Lees interview van vandaag in NRC met oud-hoofdofficier van Justitie Hans Vrakkink. Hij spreekt minister Opstelten tegen dat Demmink niet genoemd werd in het Rolodex-onderzoek en valt oud-sg Harry Borghouts aan die Vrakkink opdroeg het onderzoek naar Demmink te staken. Borghouts weet zich nu niks meer te herinneren. Zoals-ie bij de meer recente Hooijmaijers-affaire in Noord-Holland zich achteraf ook opvallend weinig wist te herinneren. Wat hem of anderen deed afvragen hoe naïef deze man is.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/03/22/oud-hoofdofficier-justitie-vrakking-demmink-was-wel-in-beeld/

  Like

 10. Inmiddels is mij wel duidelijk hoe de vork aan de steel zit; elke keer als de PVV de criminaliteit onder Marokkanen of ander ‘minderheidsgroepen’ aan de orde stelt sluiten zich de rijen van de ‘democratische partijen’; ‘het valt wel mee’, ‘cijfers kloppen niet’, ‘de politie discrimineert’. Kortom; men doet er alles aan om de zaak ‘blauw blauw’ te laten en de maatschappelijke onvrede steeds groter wordt. En nu is er dan een zekere Geert Wilders en zijn partij die deze ‘onvrede’ weet te kanaliseren, en wat doen we dan?

  Juist, met alle middelen er voor zorgen dat deze ‘stem’ niet gehoord wordt en men ongestoord het gemene volk kan blijven bedriegen!

  Like

 11. @appie
  Kritiek op Wilders van deze week is dat-ie het juist niet over criminele Nederlands-Marokkanen of moslims had, maar over een gehele bevolkingsgroep. Namelijk de Nederlands-Marokkanen, ook wel ‘Marokkanen’ genoemd. De rechter moet maar uitmaken of dat toegestaan is, de politieke schade voor de PVV lijkt echter immens. Wellicht weet Wilders de boel nog te redden, maar het ziet er somber voor hem uit.

  Kritiek op de ‘democratische partijen’ was precies omgekeerd dan je het voorstelt. Ze sloten zich de afgelopen jaren juist niet, maar lieten hun oren te veel naar de PVV hangen.

  Dat de onvrede onder de kiezers toeneemt is ook mijn inschatting. Maar steeds duidelijker wordt dat de PVV niets met die onvrede doet. En uitsluitend nog handelt vanuit de kiezersgunst en de marketing. Met een lappendeken aan onverenigbare programmapunten tot gevolg. Interessant is of er nu in reactie op de tegenslagen van de PVV een concurrent opduikt die de PVV-sympathisanten van Wilders kan afsnoepen.

  Like

 12. @Arjan, openheid van zaken voor wat betreft de geldschieters voor politieke partijen en in het bijzonder de PVV is nu wel gewenst.

  Wat leert beeldtaal ons? Waar verwijst dat prominente hoogblonde kapsel naar? Als hij roept en de menigte scandeert, wat wil dat ons zeggen? Ik denk niet dat Wilders uit is op ‘meeregeren’, dat kortstondige avontuurtje heeft hij eigenhandig naar de knoppen geholpen. Wilders heeft een heel andere agenda. Ik denk dat we nog lang niet van hem af zijn.

  Like

 13. Het is niet “MINDER MAROKKANEN”, maar “GEEN MAROKKANEN”!

  Marokkanen krijgen geen verblijfsvergunning in Saudi Arabië. SA wilt geen enkele islamitisch Marokkaan in zijn heilige land!?

  Marokkanen worden niet zomaar toegelaten in Qatar, Verenigde Arabische Emiraten of Saudi Arabie die rijker zijn dan bijvoorbeeld Nederland.

  In Qatar zijn er totaal 6 Marokkanen met tijdelijke werkvergunningen toegelaten en zijn ze nu weggestuurd…óók niet méér Marokkanen!

  Alle schappenherders, woestijnrovers moeten hun Mekka in het land van de afvalligen zoeken!

  Van schappenherder naar ultieme moslimstrijder;

  In Nederland wonen ongeveer 2 miljoen moslims en er lopen ongeveer 150.000 potentiële jihad strijders.

  In de jaren 60 werden ongeveer 17 000 Turken en Marokkanen naar ons land gehaald die voornamelijk in de textiel- en zware metaalindustrie terecht kwamen.
  Die industrietakken zijn allemaal in het begin van de jaren 70 al ter zielen gegaan. Helaas gingen deze Moslims toen niet terug, maar kregen ze het recht op gezinshereniging. Dit had tot gevolg dat hele gezinnen die vaak uit 7, 8 of meer kinderen bestonden zich hier vestigden zonder ook maar iets aan onze economie bij te dragen, sinds die tijd is er sprake van een uitstoot Tsunami. 100 000 den schappenherders en andere soort analfabete woestijnrovers stromen massaal binnen.
  Terwijl zware industrie al verhuisd is naar andere landen en steeds minder geproduceerd in Nederland, groeiden ze explosief…
  Bestuurders wisten dat er geen kansen meer bestaan dat ze een baan kunnen krijgen. Hele overheid mechanisme functioneerde als een soort uitkeringenbezorgster voor de massa Moslims. Uiteindelijk na jarenlange uitkeringsprocessen hebben we een nieuwe product: woestijnrover is verandert in een ultieme moslimstrijder!

  Deze moslims zouden niet eens meer het land in moeten kunnen. Geen Marokkanen die het verdommen te integreren in de Nederlandse samenleving – en die bendevorming en straatterreur een goed idee vinden ;

  Nu eisen de dictators, Muhammed en Abdallah dat deze strijders hier onverminderd zich mogen uitbreiden…In eigen landen willen ze geen enkele toelaten.
  Hoe kunnen Nederlandse Politiek en media zich zo bewust laten gebruiken door deze moslims onderdrukkers?

  Saudi’s dictator vindt dat er Moslims in Nederland gediscrimineerd worden. Dat wijten zij niet aan zichzelf maar aan discriminatie en gebrek aan respect voor hun identiteit zodat zij zich des te feller afkeren van de Nederlandse samenleving. Met schotelantennes oriënteren zij zich helemaal op de televisie en voorlichting vanuit hun islamitische landen. Door het houden van hun Turkse, Somalische of Marokkaanse nationaliteit blijven zij onderworpen aan Buitenlandse islamitisch overheden en staatsambtenaren (imams). Als er instroom uit islamitische landen volledig gestopt wordt, hebben deze saudi’s ook grote problemen…

  Moslim dictators willen dat Turkije moet toegelaten worden tot de Europese Unie. Bovendien eisen dan andere islamitische volkeren en staten eveneens toegang. Saudi’s Abdallah en Marokkaanse Muhammed zeggen nu al dat binnen tien jaar een op de twee Europeanen moslim zal zijn door migratie, hoge islamitische en lage Europese vruchtbaarheid en (gedwongen) bekeringen.

  Desondanks beschouwen Nederlandse autoriteiten, ministers, Kamerleden, burgemeesters en wethouders, deze moslimdictators de juiste partners als basis voor hun beleid. Hier in Nederland worden de jihadstrijders bij thuiskomst. Omringt met zorg, huid, doorbetaalde uitkeringen en mogelijk studie! Wat bij deze monsterachtige daad uitermate beangstigend, en tegelijkertijd ontluisterend en alarmerend is, is het grote gemak waarmee deze Moslim-terroristen vastberaden onschuldige mensen te liquideren, juweliers en andere winkeliers aanvallen de leven van Nederlanders zwaar te traumatiseren.

  Helaas dit land wordt bestuurt door ziende blinden! Nederland is verworden tot een lafhartig land door de super buigbare laffe regering. Timmermans naar Saudi Arabie om in het stof te kruipen voor de oorlogszuchtige land.

  Er is geen andere mogelijkheid dan het volledig stoppen van de instroom uit islamitische landen. Er is hier geen werk voor hen en het hele sociale verzekeringssysteem is al bezweken onder de miljoenen uitkeringstrekkers in dit kleine land plus alle kosten voor huisvesting, onderwijs en onbetaalde ouderdomspensioenen en noodzakelijke stedenbouw voor de door immigratie nog steeds toenemende islamitische bevolking. Het hele politieke en justitiële systeem in Nederland is totaal verrot en misschien zelfs corrupt.

  Tegen criminele vreemdelingen wordt zelden of nooit iets ondernomen. Als diverse politieke partijen dan ook nog eens “wegkijken” en geen kritiek op de huidige gang van zaken kunnen of willen zien, dan komen we vast en zeker op een punt waar de niet-moslims het langzaam aan zat zijn en tegenmaatregelen niet langer kunnen uitblijven.
  Waarom niet alle Criminele Marokkanen, ja alle Criminele islamieten, terug sturen daar heen waar ze gelukkig waren. Waarom niet alle buitenlanders een eed af laten leggen op onze vlag en democratie?
  Wie zich daar niet aan houd als gast, direct terug met een rotgang en geen geld mee geven.

  Zolang de Nederlandse bevolking niet met miljoenen de straat opgaan om hun ongenoegen te tonen over de moslims die hier maar binnen stromen en de Syrische jihadisten met open armen worden ontvangen komt er nooit een wake-up call.voor onze politici.

  De Nederlandse bevolking laat alles maar over zich komen en moppert wel maar doet niets en dat weten onze politici maar al te goed.
  Wat dat betreft kunnen we nog iets van de moslims leren, 1 bericht over een tekening van Mohammed wat hun beledigd en de miljoenenmassa komt in beweging.
  Wij laten ons voorliegen, discrimineren, bestelen, en we laten alles maar gebeuren zonder acties tegen deze onnozele politici te voeren.

  Met Vriendelijke Groeten
  Victor Leman.

  Like

 14. @Victor
  U neemt vele loopjes met de feiten. Er wonen aantoonbaar geen 2 miljoen moslims in Nederland. Zelfs geen 1 miljoen. En zo is er meer in uw betoog dat niet klopt. Da’s naar m’n idee jammer want er zitten waardevolle elementen in die een overweging waard zijn.

  Like

 15. Het filmpje wordt nog interessanter als je het zonder geluid bekijkt.

  Groeten Paul

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.