VVD in Roermond toont nauwgezet de ziel van de VVD

Dré Peters bakt ze bruin. Nr. 1 van lijst 1 in Roermond. De VVD. Op een persconferentie liet hij weten dat de reeks beschuldigingen aan het adres van Jos van Rey het vertrouwen van de burgers in de politiek beschaamt. De Roermondse wethouder en senator voor de VVD Van Rey legde gisteren na de uitkomsten van een onderzoek door de Rijksrecherche zijn functies neer. Hij had vertrouwelijke informatie gelekt naar een partijgenoot. Da’s blijkbaar nog niet tot Dré Peters doorgedrongen. Vandaag stapte de VVD uit het college.

Het hele land inclusief premier Rutte en VVD-voorzitter Benk Korthals houdt een slag om de arm over de situatie in Roermond. Nader onderzoek moet duidelijkheid geven. Uiteraard laten de toppers van de VVD weten dat hun partij er alles aan doet om ‘nette en integere bestuurders’ te hebben. Totdat er wat fout gaat. Zoals oud-gedeputeerde van Noord-Holland Ton Hooijmaijers die aangeklaagd wordt voor corruptie. Maar de VVD-ers Gerrit Zalm, Frank de Grave en Robin Linschoten die bij de DSB-Bank van Dirk Scheringa een centje bijverdienden stonden los van de VVD. Aldus de VVD. Zo toont de corruptie van een struisvogel in een blazer.

Dré Peters is een lokale politicus die toevallig even in het centrum van de publiciteit staat. Dat valt niet mee. Zoals kinderen en dronken mensen vertelt-ie de waarheid. Feitelijk neemt-ie het zijn partijgenoot Van Rey niet kwalijk onzorgvuldig of corrupt te zijn. Nee, Van Rey had er alleen wel voor moeten zorgen dat het niet uit was gekomen. Daar is het fout gegaan. Daar duidt Peters op met zijn uitspraak dat de beschuldigingen aan het adres van Van Rey het vertrouwen in de politiek ondermijnen. Au fond siert het hem dat-ie het voor zijn kompaan opneemt. Zijn waarheid geeft meer inzicht in de VVD dan de waarheid van Rutte en Korthals.

Foto: Flyer van de VVD-Roermond voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010.

6 gedachten over “VVD in Roermond toont nauwgezet de ziel van de VVD

 1. De VVD is een keurige partij. Net zoals het CDA en de PvdA keurige partijen zijn.
  Rotte appels zijn onvermijdelijk. Daar hebben we justitie voor.

  Like

 2. @Reinejragolo
  Ok, onze politieke partijen zijn keurig. Door en door keurig. Maar het regeringsbeleid inclusief Justitie? Geeft dat prioriteit aan corruptiebestrijding? Lees wat corruptiebestrijder Michel van Hulten zegt:

  Klik om toegang te krijgen tot 031009_1_corruptie_P+_Platform.pdf

  Bij het ministerie van Financiën liggen 750 dossiers met aanwijzingen over corruptie binnen bedrijven, die niet naar Justitie zijn verzonden. Volgens een berichtje in de Volkskrant van begin dit jaar zijn er 250 klaar om naar Justitie te sturen. Of dat al is gebeurd, is nog onduidelijk. Hoe hoog is het corruptiebedrag? Om hoeveel bedrijven gaat het? We weten niet hoe hoog de zee van corruptie is in Nederland. Die is zeker hoger dan we nu zien.’

  Like

 3. Het lijkt er inderdaad op dat bedrijven worden gekoesterd. Corruptie van geringe omvang wordt niet te snel aangepakt.
  Meestal snijden de bedrijven zich vroeg of laat in de vingers zodat een klokkenluider of een misdaadjournalist met de eer gaat strijken en wordt de corruptie van een aantal jaren bestraft.
  Bovendien kost het bestrijden van deze “kleine corruptie” meer dan dat de aanpak oplevert.

  Like

 4. @Reinejragolo
  “Bovendien kost het bestrijden van deze “kleine corruptie” meer dan dat de aanpak oplevert.’

  Dat ligt eraan hoe je wat meet. Naast economisch nut is er ook het maatschappelijk nut. Als je dat laatste meetelt vermoed ik dat het de investering van het bestrijden waard is. Uiteraard moet de bestrijding dan wel geprofessionaliseerd worden.

  Like

 5. Ik vraag mij eigenlijk af of deze kwestie niet al voor de verkiezingen bij Justitie (Teeven /VVD) bekend was?
  Wel heel toevallig dat dit net na de verkiezingen in de pers komt. Of zie ik spoken?

  En wat was de uitslag dan geweest?

  Like

 6. Pingback: Debat Bulgarenfraude met Weekers is afleiding politieke stagnatie | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.