George Knight

Debat tussen links en rechts

VVD vervolgt bij monde van cultuurwoordvoerder Thierry Aartsen kruistocht tegen kunst met overbodig pleidooi voor volkscultuur

with 4 comments

Nederland heeft iemand als president Trump die opjut en liegt niet nodig, want Nederland heeft kamerlid Thierry Aartsen van de VVD. Hij ziet de kunst van het Opera, Museum en Theater als cultuur. Weet hij veel als cultuurwoordvoerder van de VVD. Aartsen creëert een tegenstelling tussen de kunst van het Concertgebouw en de volkscultuur van het bloemencorso. Meer voorbeelden geeft hij niet. Hij kletst uit zijn nek omdat er nu helemaal niet te weinig aandacht en waardering voor volkscultuur is. Hij zuigt dat uit zijn duim om in het gevlei te komen in een regio als Noord-Brabant met het oog op de provinciale verkiezingen van 20 maart 2019. In de concurrentie met het CDA. Thierry Aartsen gedraagt zich als leeghoofd en behager van het volk in de traditie van de VVD. Bij deze in naam liberale partij neemt de volksmennerij tegen kunst grootse vormen aan. Aartsen dekt het populisme in de politiek met zijn marketing prima af. De VVD is de kwade genius achter de afbraak van de kunstsector en laat daar bij monde van Thierry Aartsen geen enkele twijfel over bestaan.

Foto: Schermafbeelding van opiniepanel van deel van ‘De Stemming van 18 november 2018’ met de vraag ‘Maandag wordt er in de Tweede Kamer gesproken over de Cultuurbegroting. In een interview heeft een VVD-kamerlid aangegeven dat er meer subsidie zou moeten overgeheveld worden naar Volkscultuur, zoals bloemencorso’s, gilden, schutterijen en fanfares. Wat vindt Nederland over de verschillende aspecten van dit onderwerp?

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Een minderheid van VVD-kiezers wil dat er geld wordt gestoken in volkscultuur, zoals bloemencorso’s, gilden, schutterijen en fanfare’s. Afgelopen vrijdag sprak VVD-Kamerlid Thierry Aartsen de wens uit dat daar meer geld naartoe gaat en minder naar ’hoge cultuur’, zoals opera en ballet.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2812164/vvd-achterban-niet-warm-van-volkscultuur

  Like

  George Knight

  18 november 2018 at 12:17

 2. Het Kamerlid Carla Dik-Faber van de regeringspartij ChristenUnie noemde het plan van Aartsen ‘ontzettend polariserend’. Ze vroeg zich af of Aartsen nu bezig was ‘de ene cultuur op te zetten tegen de andere’. Ook minister Ingrid van Engelshoven van Cultuur (D66) riep het VVD-Kamerlid op te stoppen met het vergelijken van verschillende vormen van cultuur. ‘Het is niet het ene ten koste van het andere. Het is allebei.’ Ze wees erop dat via het Fonds voor Cultuurparticipatie al veel geld gaat naar zogeheten immaterieel erfgoed, waaronder ook bijvoorbeeld de carnavalsviering valt.
  https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/veel-kritiek-op-de-cultuurbegroting-van-vvd-kamerlid-thierry-aartsen-br-~bbecb365/

  Like

  George Knight

  20 november 2018 at 09:25

 3. Afgeven op cultuur omdat het stemmen trekt. Sinds Halbe Zijlstra met zichtbaar genoegen het Nederlandse cultuurlandschap kaalsloeg, is het tot de huisstijl van de VVD gaan behoren. Ook Tweede Kamerlid voor de VVD Thierry Aartsen (media- en cultuurwoordvoerder) deed hier weer gretig aan mee.
  https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/met-anticulturele-toon-schaadt-de-vvd-ons-land-~bc1b01c2/

  Like

  George Knight

  21 november 2018 at 11:52

 4. […] van de JOVD zich profileren door tegen hedendaagse kunst te schoppen. Afgelopen week was er nog het pleidooi van VVD-kamerlid en cultuurwoordvoerder Thierry Aartsen die ‘cultuur’ tegen ‘volkscultuur’ […]

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: