Nederland ontwikkelingsland: ongenoegen over het onderpresteren

rv

Op internet lijkt het ongenoegen van het volk met zakkenvullers, politici, graaiende bankiers, topbestuurders van multinationals die zich ondernemers wanen, van de werkelijkheid losgezongen koning en koningin, Guus Hiddink en voetbalmiljonairs, en iedereen in de hoge ambtenarij of het openbaar bestuur groot. Ongenoegen en Nederland van nu horen bij elkaar als ooit sterke, maar wat sleets wordende combinaties als V&D, Sint & Piet of peper & zout. Ongenoegen is een levensstijl. Een protest dat zegt ‘ik heb het in de smiezen‘, ‘ik verzet me‘ of ‘ik zeg waar het op staat‘. Meer een levenshouding dan een politieke stellingname. Ik, ik, samen gooien allen de kont tegen de krib. Maakt het verschil of het ongenoegen van een lid van de bovenlaag komt en niet van onderop? Analist Roger Vleugels is kwaad op de politieke klasse die onderpresteert. Door hun gebrek aan motivatie, talent of organisatie? Hoe dan ook: ongenoegen. Het is erger, Twitter beperkt hem tot 140 tekens.

Foto: Schermafbeelding van tweet van Roger Vleugels, 18 oktober 2014.

Advertentie

3 gedachten over “Nederland ontwikkelingsland: ongenoegen over het onderpresteren

  1. @Blewbird
    Ja, opheffen, met een doorstart. Richting volledige democratische republiek. Freedonia, zoals het de Marx Brothers voor ogen stond. Verschil met nu? De operette-achtige verschijnselen (koning, parlement, kabinet, partijpolitiek, openbaar bestuur, ‘vrije’ pers, politie die te weinig oplost, leger dat altijd oorlogen verliest) stoppen de pretentie functioneel te zijn en krijgen de status van cultureel erfgoed. Met e-democracy wordt door liquid feedback de macht aan de burgers overgedragen.

    De uitvoering wordt uitbesteed aan en ingekocht in het buitenland. Het buitenlandse en economische beleid wordt volledig aan Duitsland gekoppeld. De kleinere overheid en lagere belastingen besparen de burgers geld. Nederlandse banken worden in omvang tot eenderde teruggebracht. De zich ondernemers noemende bestuurders van bedrijven en semi-overheidsinstellingen die altijd klagen dat ze in het buitenland meer zouden verdienen worden vriendelijk en dringend verzocht eindelijk te vertrekken en plaats te maken voor een jongere generatie.

    Elke derde vrijdag van de maand wordt op pleinen, in stadions en op het digitale streaming-kanaal onder leiding van kunstenaars en filosofen het volkslied ‘Bruisend water tegen de hoofdpijn’ uitgevoerd. Met hoofdprijzen voor de mooiste jurken, sjerpen, hoeden, uniformen, gepoetste schoenen, sierwapens en de meest geslaagde symbolisering van loze beloften, regeringsrapporten en pretenties van de oude autoriteiten. Als klap op de vuurpijl wordt onder veel hilariteit door acteurs en schrijvers voorgelezen uit de oude programma’s van de oude politieke partijen of oude beleidsnota’s van het laatste kabinet. Feestdag in Freedonia!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.