Annexatie van ‘ongelovigen’ door paus van Rome gaat over grens van het betamelijke

Moeten we ons iets aantrekken van de paus van Rome? Nee. Gelovigen trekken hun eigen plan maar. Ze zijn in Nederland vrij zich te laten inspireren door hun hogere wezens die ze voor zich persoonlijk mogen houden. Of ze die God, JHWH, het Vliegend Spaghettimonster, Allah, Boeddha, Satan een Magische cirkel of hun huisgod noemen. Het maakt niet uit. Maar het wordt anders als religieuze leiders niet de verleiding kunnen weerstaan om zich met andersdenkenden te bemoeien en die willen annexeren in hun religie. Volgens een artikel in het Vlaamse De Morgen heeft de rooms-katholieke paus Franciscus in een open brief gezegd ‘dat God ongelovigen zal vergeven als ze hun geweten volgen’. Waar haalt hij de impertinentie vandaan? Laat hij zich bekommeren om de gelovigen van zijn eigen godsdienst en zijn annexatie van andersdenkenden stoppen.

6 gedachten over “Annexatie van ‘ongelovigen’ door paus van Rome gaat over grens van het betamelijke

 1. In plaats daarvan moeten de ongelovigen zich steeds verder verdiepen in ‘het kwade’ op een infantiel niveau waar ze zich in een spel van definities hebben gespecialiseerd. Anders zijn ze al hun verdere talenten kwijt.

  Like

 2. De ongelovige wil niet vergeven worden en naar de hemel (dat hoeft ook niet, dat zal echt niet gebeuren, maar deze paus heeft ook nagedacht over het hiernumaals waar trouwens weinig vermenigvuldiging inzit, het is meer ‘optellen en aftrekken’ dan ‘delen en vermenigvuldigen’), net zomin als die pünktliche Duitser die niet accepteert dat hij door zijn baas vergeven wordt. De masochist staat erop dat hij straf verdient, dat is rationeel. (Vervang Duitser eventueel door calvinist.) Daaruit bestaat zijn carrière. Ziehier de politiek. Of dacht u dat die processen daarin niet vele malen verergerd zijn, van werk en beloning, schuld en boete?

  Like

 3. @allen
  Dat is het mooie van onze open samenleving, iedereen mag er iets van vinden en dat publiekelijk uiten. Velen kicken blijkbaar op machtige mannen in een jurk. De een vindt de paus van Rome een held, de ander een huichelaar of een geval van window dressing van een maffiose organisatie. Mij allemaal best, als hij me maar niet onder valse voorwendsels in zijn club wil annexeren. De beste man gaat zijn gang maar. Ik hoop voor hem niet dat hij zich een breuk zalft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.