Trump kiest voor Goldman Sachs en laat zijn achterban in de steek

Het kan niet genoeg herhaald worden, leden van het establishment die zeggen op te komen voor de werkende klasse en beloven het establishment aan te pakken als ze de macht hebben zijn ongeloofwaardig. En breken hun beloften. Zoals Donald Trump die in een campagnefilmpje verwees naar geld dat verdwijnt ‘in de zakken van grote bedrijven’. Onder wie de CEO van Goldman Sachs Lloyd Blankfein (na 1’ 14’’). De investeringsbank  representeert alles wat verkeerd is aan de macht van grote banken. En is daarin nog een factor tien erger. Goldman Sachs is de firma list & bedrog die landen in gevaar brengt, economieën kapotmaakt, de belangen van klanten niet dient en politici koopt met miljoenen dollars. En zich daarmee onkwetsbaar maakt. Oud-bankier Greg Smith laakte in 2012 de bedrijfscultuur van Goldman en noemde het ‘een giftige cultuur’.

Vandaag heeft Trump Steven Mnuchin tot minister van Financiën benoemd. Hij werkte 17 jaar als bankier bij Goldman Sachs. En dan zijn er ook nog de huidige nummer 2 van Goldman Sachs Gary Cohn die naar verluidt minister wordt op het Bureau voor Management en Budget en oud-bankier van Goldman Sachs Steve Bannon (nu: Breitbart en Alt-right) die meesterstrateeg van Trump in het Witte Huis wordt. Onder Trump is Goldman Sachs weer helemaal terug in het centrum van de macht. Sinds de kredietcrisis van 2008 vond de politiek het uit cosmetische redenen gepast om enige afstand te bewaren tot de graaicultuur van Goldman Sachs. Nu krijgen de bedriegers en bedreigers van de wereldeconomie het voor het zeggen in de regering-Trump.

Trump bedriegt de werkende klasse en de middenklasse door niet alleen zijn belofte te breken afstand te nemen van de grote bedrijven die geld van gewone mensen in hun zakken laten verdwijnen, hij promoveert die bankiers die de Goldman Sachs bedrijfscultuur in hun genen hebben tot het centrum van de macht. Zodat hun diefstal extra wordt gelegitimeerd. Trump trapt tegen het establishment door het te omhelzen, te knuffelen en er zich onderhorig aan te verklaren. Trump dient het eigenbelang van zijn eigen klasse.

Het was te verwachten voor wie Trump kent als iemand die niets heeft met feiten en liegt om bestwil. Hoelang het duurt voordat deze waarheid is doorgedrongen tot de sociaal achtergestelden en de helft goedwillende ‘deplorables’ uit zijn achterban die op Trump stemden is de vraag. Of moet een opgeklopte culturele strijd over moslims, Black Matters of abortus deze economische diefstal verhullen? Dat zal het plan wel zijn.

Advertentie

6 gedachten over “Trump kiest voor Goldman Sachs en laat zijn achterban in de steek

  1. De Amerikaanse Senaat moet de benoemingen van Mnuchin en Ross nog wel goedkeuren. Vooral de vroegere Wall Street-bankier Mnuchin kan het nog wel eens zwaar te verduren krijgen in de Senaat. De Democratische senator Elizabeth Warren typeerde Mnuchin bijvoorbeeld als ‘de Forrest Gump van de kredietcrisis’ omdat hij ‘erin slaagde om deel te nemen aan alle slechte praktijken op Wall Street’. En, zo zei Warren ook: Zijn uitverkiezing als minister van Financiën zal bij alle Amerikanen die hard geraakt zijn door de crisis de rillingen over de rug doen lopen.’
    http://www.volkskrant.nl/buitenland/regering-trump-wil-grootste-belastinghervorming-sinds-reagan-doorvoeren~a4425223/

    Like

  2. Pingback: Kijk hij is nog maar net begonnen en HIJ begint nu al! Lijkt Mark Rutte wel… – Kids4Kids.Com

  3. Verkiezingsbeloften zijn er alleen om verkiezingen te winnen. Daarna moet je een team samenstellen. Aangezien Trump zo’n beetje iedereen, ook de Republikeinen, tot op het bot beledigd heeft zal hij het moeten doen met iedereen die er maar zin in heeft. Dan krijg je wel een heel vreemde verzameling van malloten om je heen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.