Scheiding Katie Holmes met Tom Cruise vanwege indoctrinatie Scientology Church

Op 1 juli twitterde persbaron Rupert MurdochScientology back in news. Very weird cult, but big, big money involved with Tom Cruise either number two or three in hiearchy. En op 2 juli: Watch Katie Holmes and Scientology story develop. Something creepy, maybe even evil, about these people. Tegelijk is Murdoch in gesprek met de mormoonse presidentskandidaat voor de Republikeinen Mitt Romney. Deze ligt in reformatorische kring onder vuur ligt vanwege zijn Mormoons geloof dat door veel Amerikanen niet als christelijk wordt gezien. Is de aandacht van Murdoch voor Scientology een afleiding om Romney te helpen?

Waar gaat het over? Filmster Tom Cruise (1962) is een fanatieke aanhanger van de Scientology Church. En volgens Murdoch die overal zijn informanten heeft is Cruise hoog in de hierarchie. Cruise ligt in scheiding met actrice Katie Holmes die meent gevolgd te worden door de Scientology Church. Want ze vormt nu een bedreiging voor deze religieuze organisatie, zo denkt ze. Scientology ontkent Holmes te volgen, maar fotografen bevestigen de lezing van Holmes. Beide acteurs hebben een dochtertje Suri (2006).

In de scheidingspapieren die ze in New York indiende vraagt Holmes om voogdij. Cruise vraagt om gedeelde voogdij en hij wil dat de zaak in California dient. Holmes denkt in New York meer kans te maken op het ongedeelde voogdijschap. Een reden voor de scheiding zou zijn dat Cruise zijn dochter op de Sea Org wilde plaatsen, aldus TMZ. Een kaderschool van de organisatie. Holmes vreest voor indoctrinatie van Suri door de als militaristisch en gesloten bekend staande Scientology Church. De Duitse overheid erkent Scientology niet als religie. De enige manier om plaatsing van Suri op de Sea Org te verhinderen zou een scheiding zijn.

Foto: Wervingsposter van Sea Org (Scientology Church)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.