PVV: Hernandez en Kortenoeven stappen uit fractie

Kamerleden Wim Kortenoeven en Marcial Hernandez verlaten de PVV en stappen per direct uit de PVV-Kamerfractie, aldus de Volkskrant. Ze gaan als zelfstandig kamerlid verder. Ze verwijten Wilders en ‘het politbureau‘ gebrek aan interne democratie, een streng mediabeleid en onzinnig beleid. Volgens Hernandez is Geert Wilders geisoleerd en kent-ie Henk en Ingrid niet. Pikant was dat beide kamerleden vandaag een persconferentie in perscentrum Nieuwspoort gaven direct na de presentatie van het verkiezingsprogramma van de PVV door Geert Wilders. Vraag is of de actie van de twee kamerleden de PVV beschadigt.

Volgens de Volkskrant was dat verkiezingsprogramma aanleiding voor hun vertrek. Ze kregen slechts een half uur om er naar te kijken en mee in te stemmen. Hun kritiek werd afgewezen. Met name Kortenoeven voelt zich ‘vernederd’. Volgens hem zouden er nog vijf kamerleden zijn die er zo over denken. Eerder stapte Hero Brinkman uit de fractie en verloor de toenmalige gedoogcoalitie haar meerderheid. Naar verluidt werd Wilders verrast door de actie van Hernandez en Kortenoeven. Hij suggereerde dat hun vertrek te maken heeft met hun lage plaats op de lijst die komende zaterdag bekend wordt gemaakt en dat ze daarom rancuneus zijn.

Beide kamerleden zitten sinds juni 2010 in de kamer. Hun stap komt op het moment dat de macht van Wilders lijkt af te bladeren. Hoewel het niet onmogelijk is dat de PVV haar resultaat van 2010 evenaart toen het 24 zetels haalde. Maar verschil is dat nu geen enkele partij meer met de PVV wil samenwerken. Zodat de partij de komende maanden een harde oppositie kan voeren zonder rekening te hoeven houden met uitvoerbaarheid van het verkiezingsprogramma. De PVV voert campagne met een anti-Europese koers.

Foto: Wim Kortenoeven (links) en Marcial Hernandez geven een verklaring in Nieuwspoort waarin ze aangeven per direct uit de PVV-fractie te stappen., 3 juli 2012. Credits anp.

Advertentie

4 gedachten over “PVV: Hernandez en Kortenoeven stappen uit fractie

  1. Pingback: Opkomen voor dierenwelzijn kost PVV joodse sponsors « George Knight

  2. Pingback: Wilders zet Louis Bontes uit PVV-fractie. Het maakt niets uit | George Knight

  3. Wilders is niet met Nederland bezig. Het succes van deze man toont niet alleen dat de politieke elite maling heeft aan de ‘gewone man’ (een gruwelijke uitvinding van de verder aardige, maar naïeve Sonja Barend die de PO (althans tv) grotendeels naar de kloten heeft geholpen; mijn grootvader was een smid die uitspraken van politici kon voorspellen – dat politici zich modelleren naar ‘de gewone man,’ dat men zich in kroegen als P&W modelleert naar de ‘gewone man’ heeft geleid tot een (politieke) schizofrenie waarvan de VPRO gisteravond vlak voor Tegenlicht een tipje van de sluier heeft opgelicht) maar ook dat de soevereiniteit van Nederland in gevaar wordt gebracht. Een paradox voor zijn fans die mogelijk woede opwekt, waar ik alleen maar van kan hopen dat deze dat uiten. Verbaal, schriftelijk, uiteraard. Weliswaar kan ik veel beter meppen dan die vrouw op het Malieveld, maar ik ben ook al 62.

    p.s. Hoe is het met blogger Rikus? Ik lees al een maand niets van hem en ik maak me zorgen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.