George Knight

Debat tussen links en rechts

Kritische gedachten bij de petitie ‘Stop homoreclame Suit Supply’. Maatschappelijke betrokkenheid als marketing. Hoe serieus is dat?

with 7 comments

In deze petitie komen vier overtuigingen en/of ontwikkelingen samen. 1) Identiteitspolitiek is leidend en homoseksualiteit is lijdend. De sociale identiteit van homoseksuelen wordt ontkend en als ondergeschikt gezien aan de identiteit van heteroseksuelen die indirect als enige norm wordt voorgesteld; 2) Het idee dat reclame die erop gericht is om de bekendheid van het van oorsprong Nederlandse kledingmerk Suitsupply (‘de zaak voor trendy herenpakken’) te vergroten en producten te verkopen tot doel zou hebben om oprecht een maatschappelijke boodschap over te brengen; 3) Het idee dat reclame dient te voldoen aan goede smaak en aan maatschappelijk geaccepteerde normen, en niet in mag gaan tegen maatschappelijke opvattingen; 4) Afnemende tolerantie jegens minderheden en de woede en grimmigheid om daar openlijk uiting aan te geven.

Inmiddels zijn er volgens een bericht in de Volkskrant meer dan 30 ruiten van abri-posters met afbeeldingen van zoenende mannen ingegooid en zijn tientallen posters van deze ‘New Spring Summer 2018’ campagne van Suitsupply besmeurd of vernietigd. De petitie en de agressie tegen de posters geeft een aanwijzing voor de acceptatie van homoseksualiteit in Nederland. Of het gebrek eraan. Het is trouwens de vraag of zoenende of elkaar aanrakende mannen automatisch homoseksueel zijn. Die opvatting van identiteit is te eenduidig.

Foto 1: Schermafbeelding van deel petitieStop homoreclame Suit Supply’ van ‘Shuraya Chotekhan’ op petities.nl. 7 maart 2018. De petitie is door de petitionaris vervangen door een licht gewijzigde versie met een andere, neutralere titel: ‘Stop campagne Suit Supply’ en de naam van petitionaris ‘Shuraya Chotekhan’ is afgekort tot S.C. 

Foto 2: Beeld uit de New Spring Summer 2018’ campagne van Suitsupply, via tweet van 21 februari 2018.

7 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Zal nooit een petitie tekenen waar liefde is te zien, zoenen is geen seksuele handeling, ook zal ik niet tekenen als het gaat om discriminatie gaat vanwege huidskleur, geloof, etnische achtergrond en bij deze ook geaardheid van iemand.

  Like

  S. Arends

  7 maart 2018 at 19:42

 2. Deze petitiepagina is blijkbaar verwijderd; vervangen voor de iets neutraler klinkende:
  https://petities.nl/petitions/stop-campagne-suit-supply?locale=nl

  Like

  Manfred

  8 maart 2018 at 00:56

 3. @Manfred
  Dank. Het lijkt erop dat de petitie licht is gewijzigd. Zoals de titel die nu ‘Stop campagne Suit Supply’ is en de naam van petitionaris Shuraya Chotekhan die nu is afgekort tot S.C.

  Ik heb de verwijzing naar de oude petitie vervangen door de verwijzing naar de nieuwe, licht gewijzigde petitie.

  Like

  George Knight

  8 maart 2018 at 09:34

 4. Like

  George Knight

  11 maart 2018 at 00:26

 5. Tegenactie blaast protest tegen ‘vulgaire’ posters Suitsupply weg
  Politieke partijen, homo’s en linkse demonstranten hebben vanmiddag massaal en luidruchtig laten weten dat in Nijmegen demonstraties tegen homoseksualiteit ongewenst zijn. Zo sneden ze het protest van de conservatieve groep Civitas Christiana de pas af.
  https://www.ad.nl/nijmegen/tegenactie-blaast-protest-tegen-vulgaire-posters-suitsupply-weg~a0e7fb57/

  Like

  George Knight

  11 maart 2018 at 00:27

 6. Teken de petitie: Suitsupply, stop seksuele reclames!

  Kledingfabrikant Suitsupply maakt reclame met zeer seksuele taferelen. Eerst sadistische onderwerping van vrouwen, nu zoenende mannen in erotische pose. Deze zedeloze taferelen zijn overal op straat te zien, ook door kleine kinderen.

  De campagne Gezin in Gevaar roept u daarom op om te protesteren. Laat Fokke de Jong, eigenaar van Suitsupply, onmiddellijk ophouden met zijn onsmakelijke reclames!
  https://geziningevaar.nl

  Like

  George Knight

  27 maart 2018 at 16:23

 7. Like

  George Knight

  30 maart 2018 at 11:33


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: