Kritische gedachten bij de petitie ‘Stop homoreclame Suit Supply’. Maatschappelijke betrokkenheid als marketing. Hoe serieus is dat?

In deze petitie komen vier overtuigingen en/of ontwikkelingen samen. 1) Identiteitspolitiek is leidend en homoseksualiteit is lijdend. De sociale identiteit van homoseksuelen wordt ontkend en als ondergeschikt gezien aan de identiteit van heteroseksuelen die indirect als enige norm wordt voorgesteld; 2) Het idee dat reclame die erop gericht is om de bekendheid van het van oorsprong Nederlandse kledingmerk Suitsupply (‘de zaak voor trendy herenpakken’) te vergroten en producten te verkopen tot doel zou hebben om oprecht een maatschappelijke boodschap over te brengen; 3) Het idee dat reclame dient te voldoen aan goede smaak en aan maatschappelijk geaccepteerde normen, en niet in mag gaan tegen maatschappelijke opvattingen; 4) Afnemende tolerantie jegens minderheden en de woede en grimmigheid om daar openlijk uiting aan te geven.

Inmiddels zijn er volgens een bericht in de Volkskrant meer dan 30 ruiten van abri-posters met afbeeldingen van zoenende mannen ingegooid en zijn tientallen posters van deze ‘New Spring Summer 2018’ campagne van Suitsupply besmeurd of vernietigd. De petitie en de agressie tegen de posters geeft een aanwijzing voor de acceptatie van homoseksualiteit in Nederland. Of het gebrek eraan. Het is trouwens de vraag of zoenende of elkaar aanrakende mannen automatisch homoseksueel zijn. Die opvatting van identiteit is te eenduidig.

Foto 1: Schermafbeelding van deel petitieStop homoreclame Suit Supply’ van ‘Shuraya Chotekhan’ op petities.nl. 7 maart 2018. De petitie is door de petitionaris vervangen door een licht gewijzigde versie met een andere, neutralere titel: ‘Stop campagne Suit Supply’ en de naam van petitionaris ‘Shuraya Chotekhan’ is afgekort tot S.C. 

Foto 2: Beeld uit de New Spring Summer 2018’ campagne van Suitsupply, via tweet van 21 februari 2018.

7 gedachten over “Kritische gedachten bij de petitie ‘Stop homoreclame Suit Supply’. Maatschappelijke betrokkenheid als marketing. Hoe serieus is dat?

  1. Zal nooit een petitie tekenen waar liefde is te zien, zoenen is geen seksuele handeling, ook zal ik niet tekenen als het gaat om discriminatie gaat vanwege huidskleur, geloof, etnische achtergrond en bij deze ook geaardheid van iemand.

    Like

  2. @Manfred
    Dank. Het lijkt erop dat de petitie licht is gewijzigd. Zoals de titel die nu ‘Stop campagne Suit Supply’ is en de naam van petitionaris Shuraya Chotekhan die nu is afgekort tot S.C.

    Ik heb de verwijzing naar de oude petitie vervangen door de verwijzing naar de nieuwe, licht gewijzigde petitie.

    Like

  3. Teken de petitie: Suitsupply, stop seksuele reclames!

    Kledingfabrikant Suitsupply maakt reclame met zeer seksuele taferelen. Eerst sadistische onderwerping van vrouwen, nu zoenende mannen in erotische pose. Deze zedeloze taferelen zijn overal op straat te zien, ook door kleine kinderen.

    De campagne Gezin in Gevaar roept u daarom op om te protesteren. Laat Fokke de Jong, eigenaar van Suitsupply, onmiddellijk ophouden met zijn onsmakelijke reclames!
    https://geziningevaar.nl

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.