De ondraaglijke partijdige lichtheid van Clemens Cornielje (VVD)

VVD’er Clemens Cornielje spreekt geen kwaad over VVD’er Loek Hermans. Hoe zou dat nou toch komen? Voor Hermans is geen draagvlak onder de Zutphense bevolking voor een waarnemend burgemeesterschap. In een petitie spraken in korte tijd duizenden mensen zich uit tegen Hermans. De bevolking behoort te gaan over de benoeming van de eigen burgemeester. Zo simpel is het, maar in de regenteske visie van Cornielje allicht niet.

Ook wat hij zegt klopt bij nader inzien van geen kanten. Dat Loek Hermans beschadigd raakte valt vooral Cornielje aan te rekenen doordat hij hem als kandidaat presenteerde. Hij had dat kunnen voorkomen door Hermans niet voor te dragen. Zijn voetbal-metafoor over de tweede kans gaat op vele manieren mank. Niet hij, maar de bevolking is de trainer die de voetballer opstelt. En Hermans is geen voetballer die even uit vorm was, maar een bestuurder die het vertrouwen verloren heeft. Cornielje begrijpt daar hoegenaamd niets van.

3 gedachten over “De ondraaglijke partijdige lichtheid van Clemens Cornielje (VVD)

  1. Het is nog veel vreemder als je je beseft dat C.C. lid is van de permanente commissie integriteit VVD, vanaf 2013.
    Deze gang van zaken doet de VVD geen goed en je kan je afvragen of zo’n lid wel in juist die commissie thuishoort, maar dat laten we graag aan de medeleden Willibrord van Beek, Tila zur Lage, Han Moraal en Marianne Kallen-Morren over, naast het hoofdbestuur (waarvan niemand formeel en gepubliceerd zicht houdt op die commissie integriteit, lijkt het. Dus kom er maar in, Henry Keizer.
    http://www.vvd.nl/mensen/86/henry-keizer#lezen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.