Ewald Engelen zegt Stop TTIP. Teken petitie

Financieel geograaf Ewald Engelen ontpopt zich steeds meer tot het linkse geweten van Nederland. Ook bij gebrek aan beter. Politiek bevindt Engelen zich losjes in de hoek van de SP en de Partij van de Dieren. De laatste begon ooit als bijwagen van de eerste. Maar hij lijkt afstand te houden tot de partijpolitiek. Of dat een politieke of een strategische keuze is blijft de vraag. Kritiek op de uitwassen van het kapitalisme die eerder toenemen dan ingedamd worden en op de economische politiek van de EU en de regering-Rutte (VVD-PvdA) kan Engelen kernachtig en overtuigend verwoorden. Alleen, er verandert niks. Een economische crisis waarover minister Dijsselbloem en premier Rutte zeiden dat deze bezworen was, broeit weer verder als een veenbrand. Zonder dat de financiële brandweer uitrukt. Wat te doen? Ach, onderteken hier een petitie tegen het vrijhandelsverdrag met de VS TTIP dat gestopt moet worden. Het is een begin. Bij gebrek aan beter.

Ttip

Foto: Schermafbeelding van ‘Stop TTIP en CETA!’.

2 gedachten over “Ewald Engelen zegt Stop TTIP. Teken petitie

 1. Parallel en als opstapje voor het TTIP en het Trans Pacific Investment Partnership, waar de VS zich tussen wurmden, lopen in Genève de geheime onderhandelingen voor het Trade in Services Agreement. Tot Wiki-Leaks naar buiten trad.
  Ontsnapt aan de publieke aandacht, dekt alle (publieke) dienstverlening af en kan parlementen, regeringen en lokale (semi) overheid buitenspel zetten. Niet alleen financiele dienstverlening en zo, maar bijvoorbeeld ook publieke voorzieningen en privatiseringsaspecten. Infrastructuur, vervoer, onderwijs, zorg, water. Dienstverlening in de EU en de VS circa 75% van BBP.

  Wie wil als klant in de geprivatiseerde zorg aan de beslissingen van een RvB in New York worden overgeleverd met een parlement dat buitenspel is gezet?

  Vergeet ook niet dat Obama i.h.k.v. de TTIP onderhandelingen middels omstreden wetgeving het Congres haar bevoegdheden wilde ontnemen.

  Beide verdragen worden ook als strategisch geo-politiek instrument beschouwd.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Trade_in_Services_Agreement

  Snuffel met name eens door de website van PSI:

  http://www.world-psi.org/en/issue/TISA

  Like

 2. Toen Rasmussen het onderstaande in oktober 2013 suggereerde, was de complete, o zo van zichzelf overtuigde EU nog niet verrast door de weigering van Yuvchenko om het associatieverdrag met Oekraine te ondertekenen met alle gevolgen vandien.

  “The Transatlantic Trade and Investment Partnership that is now under discussion is sometimes described as an “economic NATO”. I think that’s a good comparison.”

  Zoiets katalyseert bestaande weerstand bij degenen die -bewust?- worden buitengesloten. Hetzelfde gebeurt met China, maar die spelen het geo-politieke economische spel diplomatieker ondanks dat ze grote aandeelhouder in de FED zijn.

  Handel was, is en blijft oorlog. Al helemaal als een wereldmacht tanende is.

  http://www.nato.int/cps/en/natolive/opinions_103863.htm?selectedLocale=en

  Goegel voor de grap eens ‘TTIP geopolitics’.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.