Anonymous claimt dat het Rove stopte de verkiezingen te stelen

Hoe kan het dat we in de gevestigde media weinig horen over de geruchten dat de Republikeinen opnieuw de Amerikaanse presidentsverkiezingen wilden stelen? Via digitale manipulatie. Zoals we ook niks meer horen over het feit dat George Bush dat via ‘gewone’ manipulatie in 2000 in Florida deed en de Democratische kandidaat Al Gore zijn presidentschap ontstal, en in 2004 waarschijnlijk in Ohio met John Kerry deed.

Anonymous claimt dat het dit jaar diefstal door de Republikeinen heeft voorkomen. Op 22 oktober brachten ze naar buiten dat ze de voorbereidingen om de resultaten digitaal te manipuleren door Karl Rove hadden gevolgd. En uiteindelijk blokkeerden. Het Republikeinse ORCA-project crashte en daarmee de mogelijkheid tot manipulatie. ORCA zou feitelijk een systeem zijn om de verkiezingen te stelen. Maar klopt de claim?

Het valt lastig aan te tonen, maar het verklaart de ontreddering waarin de Republikeinse partij verkeert. Ze hadden verlies niet verwacht. De ontkennende en niet rationele reactie van Karl Rove op verkiezingsavond toen Fox Ohio voor Obama gewonnen gaf, vraagt nog steeds om opheldering. Rove ontkende omdat-ie op een andere waarheid leek te wachten. Digitale manipulatie via Tennessee? Dus hoewel de claim van Anonymous logisch klinkt, ontbreekt vooralsnog het bewijs. De ‘digital tunnels’ van Rove om via manipulatie van cijfers de verkiezingen in Florida, Ohio en Virginia te stelen moet maar eens goed onderzocht worden.

Foto: Karl Rove bij Fox op verkiezingsavond.

Een gedachte over “Anonymous claimt dat het Rove stopte de verkiezingen te stelen

  1. Pingback: Onstabiele politici als nuttige idioten: WikiLeaks, Karl Rove en VVD « George Knight

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.