Burgemeester Jetten blokkeert geagendeerde motie in raad. Kan het onhandiger?

bab

Op zijn blog Gremberghes Blog signaleert Conny van Gremberghe iets bizars. Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) van Sluis snoerde in de raadsvergadering van 24 september raadslid Francois Babijn (Lijst Babijn) de mond. Hij had een motie ingediend die als punt 14.b op de agenda van genoemde raadsvergadering staat.

Zoals Van Gremberghe constateert stond de motie gewoon voor de raadsvergadering geagendeerd. Maar toen het zover was mocht de motie niet besproken worden. Het argument dat Jetten aanvoerde was dat Babijn zich niet aan een afspraak had gehouden en ‘pas over dit beladen onderwerp te discussiëren als er een concreet verzoek van het COA zou liggen. Hierbij vergeet de burgemeester haar rol als onpartijdige voorzitter van de raad. Het kan best zo zijn dat het gemeentebestuur in overleg is met het COA over opvang van vluchtelingen, maar als een raadslid in de gemeenteraad notabene een door de griffie geagendeerde motie wil indienen dan heeft een burgemeester geen enkele grond om dat te blokkeren. Zoals anderen al opmerkten, het debat moet in de raadsvergadering plaatsvinden op basis van voor ieder gelijke informatie. Annemiek Jetten moet nodig op bijscholingscursus bij de Bestuursacademie om te leren hoe het openbaar bestuur precies werkt. Bizar. 

Foto: Schermafbeelding van motie van de fractie Babijn inzake asielzoekersbeleid op de agenda van de raadsvergadering van 24 september 2015 van de gemeente Sluis.

10 gedachten over “Burgemeester Jetten blokkeert geagendeerde motie in raad. Kan het onhandiger?

 1. Typisch een PvdA burgemeester! Kijk naar wat hier in Alphen aan de Rijn heeft plaatsgevonden. Een
  burgemeester die glashard de fractievoorzitters voorliegt, waardoor hij de stemming in de Raad
  beïnvloed, wat een politieke doodzonde is. Door zijn leugen heeft het Alphen aan den Rijn heel veel geld gekost . Door hem daarover op de vingers te tikken, heeft deze gebeurtenis een lugubere wending genomen en ben ik slachtoffer geworden van deze hele leugenachtige zaak. Deze burgemeester met wat vriendjes hebben tegen mij een valse aangifte gedaan Nu zit ik nog midden in een rechtszaak verwikkeld, wat mij financieel volledig heeft geruïneerd , vanwege de advocaatskosten. In de Politiek mag je niet eerlijk zijn, dan hangen ze je aan de hoogste boom!

  Like

 2. Ik ga in cassatie en als ik dan weer veroordeeld word, ga ik drie dagen de gevangenis in. De eis van het hof was: 150 euro boete en anders 3 dagen hechtenis . Daar ik niet betaal voor iets wat ik niet gezegd of gedaan heb, betaal ik geen cent! Wel haal ik dan alle nieuwsmedia en de Pers erbij en vertel wat de werkelijke reden was waarom ze mij er ingeluisd hebben. Dan zwijg ik niet langer, want dit soort vuile politieke spelletjes moeten aan de kaak gesteld worden! .
  De vrouwelijke Rechters waren van D66 en die manlijke was PvdA.
  Dat Heijkoop en die middelste Rechter elkaar kennen, kan ik nog niet bewijzen, hoewel mijn publiek het allemaal is opgevallen dat die twee oogcontact hadden. Ook dat Mr. Van Dijk mij met mevrouw aansprak, en vroeg op een bepaald moment, wat heeft Pauline dan gezegd, i.p.v. Mevrouw Heijkoop.
  Die hele zaak stinkt als een beerput. Het wordt tijd voor het scheiden de machten, het Paleis van Justitie is overbevolkt met D66 rechters en OvJ.”s
  De Advocaat Generaal die onmiddellijke vrijspraak eiste, is niet van D66. Dat heb ik niet kunnen vinden.
  De uitspraak van de cassatie kan tot 16 maanden duren, is mij verteld. Ik hoop dat ik dan nog leef, want ik heb 2 weken geleden een lichte hartaanval gehad. Deze was minder heftig dan de vorige twee, gelukkig.

  Like

 3. @Wil
  Ok, bedankt. Goed nieuws, ik ben benieuwd. Is het bekend of het OM ook in cassatie gaat? Want advocaat-generaal P. van Zeben heeft bij deze raadsheren ook een blauwtje gelopen. Het beste met de gezondheid.

  Like

 4. Hoi George, mijn advocaat Mr. A Norenburg van La Gro advocaten, komt 8 oktober terug van vakantie. Hopelijk hoor in dan of de Advocaat Generaal Zeben ook cassatie heeft aangetekend. Ik hoop van wel, dat maakt de zaak voor mij wat sterker. Zodra ik het weet, hoor je van mij.
  En qua gezondheid, soms wens ik dat ik nooit meer wakker word, maar nu gaat het wel weer, dank je.

  Like

 5. De Sluisse raad slaagt er onder voorzitterschap van Annemiek Jetten maar niet in om op een volwassen wijze over de mogelijke opvang van asielzoekers te praten. Dat bleek een paar weken geleden ook al, toen Francois Babijn door Jetten een spreekverbod kreeg opgelegd en al helemaal niet met een motie op de proppen mocht komen, die hij overigens later keurig in de raad bracht.
  http://www.gremberghe.nl/2015/11/onderzoek-naar-lekkages-in-sluis/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.