Amerikaanse evangelisten laten God spreken. Pro Trump

Still van videoGod says Trump is a great person – David Wilkerson‘ op het YouTube-kanaal God’s sermon, 12 april 2024.

Religie en sociale media is een giftige combinatie. Voeg Trump eraan toe en het wordt explosief. Partijpolitiek en religie moeten liever niet samengaan. Een godsdienst die zich partijpolitiek uitspreekt wordt uiteindelijk ongeloofwaardig.

Evangelist David Wilkerson die in 2011 bij een verkeersongeluk om het leven kwam leeft nog steeds van première naar première op het YouTube-kanaal God’s Sermon dat door zijn medestanders in de lucht wordt gehouden. Na zijn dood bouwen ze voort op zijn bekendheid. Wilkerson excelleert in holle woordenpraal die mateloos slingert en kronkelt.

Opvallend is dat Donald Trump zich pas in 2015 officieel kandidaat stelde voor het ambt van president van de Verenigde Staten, namens de Republikeinse Partij. Wilkerson wist blijkbaar al jaren daarvoor dat God zei dat Trump een geweldig persoon was.

Die God had de Access Hollywood tape zeker niet gehoord waarin Trump over vrouwen zei ‘Grab ‘em by the pussy. You can do anything.’ Vindt die God Trump een geweldig persoon?

Dat grenst op twee manieren aan helderziendheid over het graf heen. Hoe kan een mens die gelooft in God weten wat dit opperwezen zegt? Hoe kon Wilkerson jaren voor zijn dood weten dat die God iets van plan was met Trump?

David Jeremiah is ook een evangelist die van zichzelf beweert dat hij het luisterend oor van God heeft. Dat is knap. Dat is briljant. Dat is geniaal. Dat is onmenselijk. Dat is volksverlakkerij.

Ook in David Jeremiah komen religie, sociale media en partijpolitiek samen. Met religieuze oplichterij fluistert hij net als de digitaal in leven gehouden David Wilkerson zijn volgelingen in dat ze zijn verdienmodel moeten volgen. Geld, politiek en religie, dat is de truc.

Still uit videoGod said the white house is for Trump – David Jeremiah‘ op YouTube-kanaal David Jeremiah, in première op 13 april 2024.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.