Praktiseren leerlingen van Hengelose basisschool homoseksualiteit op toneel tijdens musical? De directeur vreest van wel

De meest bizarre opmerking van basisschooldirecteur Ben de Vlugt van de Anninkschool in Hengelo is: ‘Je mag wel homo zijn, maar je mag het niet praktiseren’. Het gaat over een musical op deze openbare montessorischool waarin een homostel optreedt. Hoe ziet De Vlugt dit praktiseren van homoseksualiteit door kinderen van groep 8 voor zich? Zoent het homostel of bedrijft het zelfs de geslachtsdaad op het toneel?

Wie weet waar directeur Van Vlugt deze kinderen van 12 jaar toe in staat acht. Hij meent niet dat ze in hun rol net doen alsof ze homo zijn, dus een homoseksueel spelen, maar dat ze de homoseksualiteit praktiseren. Het moet niet gekker worden in de geest van deze basisschooldirecteur die niet begrijpt wat toneel is. Dat is ‘doen alsof’, in een rol kruipen. Dat hij aan projectie doet door een dochter van een gezin van Jehova’s Getuigen in bescherming te nemen is nog tot daar aan toe, maar dat hij niets van theater begrijpt tekent zijn onbegrip en besef aan inlevingsvermogen. Deze directeur speelt dat hij basisschooldirecteur is, maar praktiseert het niet.

De VVD’ers Rudmer Heerema en Yesilgöz-Zegerius hebben over deze kwestie kamervragen gesteld aan de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media en de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Foto: Schermafbeelding van deel artikelBasisschool Hengelo schrapt homorollen uit musical vanwege geloof leerling’ in Tubantia, 30 mei 2018.

Zie ook het commentaar: Jehova’s Getuigen geloven nog steeds in homoconversie. Ze isoleren zich ermee

2 gedachten over “Praktiseren leerlingen van Hengelose basisschool homoseksualiteit op toneel tijdens musical? De directeur vreest van wel

  1. De zoon van Mariska Roemers zit in de musicalgroep: “Ik vind dit ook na de uitleg van Ben een verkeerd besluit. We hebben in Nederland met elkaar afgesproken dat we niet discrimineren op grond van seksuele geaardheid. Wat voor voorbeeld geef je dan aan groep 8 als je geen homo’s in de eindmusical wilt? En dan ook nog eens omdat die ouders er ‘eventueel, misschien’ iets van zouden kunnen gaan vinden. Als dat een argument is, ligt de weg open voor andere ouders om hun persoonlijke voorkeuren op school door te drukken. Ik snap best dat Ben iedereen wil laten meedoen, maar de verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij die ouders, niet bij hem.”
    https://www.tubantia.nl/hengelo/ouders-reageren-op-schrappen-homorol-eindmusical-hengelo-verkeerd-besluit~a4a67e34/

    Like

  2. Het is nu eenmaal de bedoeling om iedereen binnen boord te houden. Het enige wat vreemd is dat de ouders helemaal niet geprotesteerd, Men nam bij voorbaat aan dat ze tegen zouden zijn en hun kind niet deel laten nemen. Dit is het meest ergerlijk. Het is typisch een vorm van politieke correctheid.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.