Twijfels in de publiciteit over Trumps emotionele stabiliteit

De wittebroodsweken van Donald Trump hebben een week geduurd. Zijn krediet bij de gevestigde orde lijkt op. Volgens de in Washington goed ingevoerde reporter en commentator voor CNN Carl Bernstein hebben ook Republikeinse wetgevers openlijk twijfels over de ‘emotionele volwassenheid’ of stabiliteit van Trump. Een niet zo bedekte manier om de krankzinnigheid van de nieuwe president bovenaan de publicitaire agenda te zetten.

Trump gedraagt zich kinderachtig, impulsief, wraakzuchtig, leugenachtig en niet zoals het een Amerikaanse president betaamt. Maar de heetgebakerde en snel afgeleide Trump zit wel met de vinger aan de knop van de kernwapens. Dat is een onaanvaardbaar risico, zoals hij hoe dan ook een risico vormt voor de Amerikaanse nationale veiligheid. Het is te hopen dat er een geheim mechanisme binnen de strijdkrachten bestaat dat de grillen en luimen van Trump neutraliseert en zijn druk op de nucleaire knop kan blokkeren. De aandacht voor Trumps emotionele stabiliteit is slecht nieuws voor hem en zijn team. Ze worden in het defensief gedrongen. Met mogelijk gevolg dat Trump nog gekker, aangebrander en onvoorspelbaarder om zich heen gaat slaan.

8 gedachten over “Twijfels in de publiciteit over Trumps emotionele stabiliteit

 1. John D. Gartner, a psychotherapist who teaches at Johns Hopkins University in Baltimore, Maryland, told US News that he believes Trump has “malignant narcissism,” which is incurable, and different from narcissistic personality disorder. Gartner violated the “Goldwater Rule” of the psychology profession, in which a diagnosis of a public figure without personally examining them, and without their consent, is considered unethical.

  “Donald Trump is dangerously mentally ill and temperamentally incapable of being president,” Gartner said, citing his movements and behavior, pointing out the president’s tendency for grandiosity, sadism, aggressiveness, paranoia, and anti-social behavioral patterns.
  http://usuncut.com/politics/top-psychologist-just-diagnosed-trump-mental-disorder/

  Like

 2. Weer wordt een verhaal, dit keer over vermeende labiliteit van heer D Trump, onderstreept door de mainstream CNN media. Het zijn lege flodders. Negatieve beeldvorming. Niet dat ik Hr Trump zo hoog heb maar de realiteit is anders. De tijd zal het leren. U schetst een beeld van onze samenleving gebaseerd op de populaire mainstream media. Het klopt gewoon weg niet.

  Like

 3. @Jeroen
  De kritiek op de geestelijke gezondheid Trump is breed. Het is te simpel om dat terug te brengen tot een bepaalde nieuwsbron of zelfs de gevestigde media in het algemeen. Die kritiek is veel breder.

  Ik heb ook kritiek op de gevestigde media. Die uit ik hier al jaren. Maar er past onderscheid. Want niet elk nieuwsmedium is hetzelfde. En zelfs binnen nieuwsmedia zoals kranten zijn niet alle redacties hetzelfde. Een onderzoeksafdeling is doorgaans kritischer op de macht dan een hoofdredactioneel dat de kool en de geit wil sparen. Interessant is om te proberen daarin onderscheid aan te brengen.

  Kortom, uw indeling is veel te grof en niet op de realiteit van alledag gebaseerd. De opzet van dit blog is juist om te onderscheiden en te verklaren. Om zo de wereld met elkaar een beetje te begrijpen. Wat u doet is precies het omgekeerde. U legt een schema over de werkelijkheid die die werkelijkheid bedekt. Dat brengt een verklaring niet dichterbij, maar blokkeert een verklaring. Daar is het hier niet om te doen.

  Dus ik verzoek u om met goede zakelijke kritiek te komen die uitgaat van de feiten en die in een min of meer navolgbaar betoog gezet worden. Dat kan ik waarderen, ook als ik het er inhoudelijk niet mee eens ben. Waar ik geen waardering voor heb is het hit-and-run van het afschieten van losse flodders die slechts zijdelings iets te maken hebben met dit blog en de onderwerpen die het aansnijdt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.