Dilan Yesilgöz wacht kans af om PVV uit kabinet te lozen. En gemaakte fouten te repareren

Schermafbeelding van deel opinie-artikelDe leugen regeert – en het laat Nederlanders koud‘ van Thomas von der Dunk in de NRC, 21 juni 2024

Aldus het slot van het opinie-artikelDe leugen regeert – en het laat Nederlanders koud‘ van Thomas von der Dunk in de NRC van 21 juni 2024. Hij legt terecht de reden voor het ontstaan van het kabinet met de PVV als grootste partij bij de VVD. Het oordeel over Dilan Yesilgöz is trouwens nu al vernietigend. In een commentaar van 15 mei 2024 schreef ik het volgende:

Deel eigen commentaarIs kabinet onder leiding van PVV het chagrijn waard?’ van 15 mei 2024.

Het kan best dat de electorale misrekening van de top van de VVD en dan vooral van Dilan Yesilgõz die voor Geert Wilders de rode lopen uitrolde alsnog goed voor de VVD uitpakt. De kritische opmerkingen van Yesilgöz over de volgens haar ‘niet onomstreden‘ kandidaat-minister Marjolein Faber hebben tot doel geleidelijk haar geloofwaardigheid te ondermijnen.

Het kan dat de leiding van de VVD nadat het in eerste instantie heeft geblunderd door het onderwerp migratie te agenderen waarmee de PVV in de campagne succesvol aan de haal heeft nu een plan B in elkaar heeft getimmerd. Dat eruit bestaat om te wachten. Op het moment dat de ministers van de PVV struikelen over hun overmoed, gebrek aan politieke ervaring en expertise.

Dan zal blijken dat de PVV-ministers Reinette Klever en Marjolein Faber het met hun retoriek die naar nationaal-socialisme en racisme en verwijst niet redden in het kabinet, Tweede Kamer en Brussel. De PVV valt dan door de mand als geloofwaardige coalitiepartner.

Als de PVV in de peilingen wegzakt, dan kan Dilan Yesilgöz het sein geven om de stekker uit het kabinet Schoof te trekken. Een aanleiding is zo gevonden. Hopelijk heeft het BBB- en PVV-smaldeel in het kabinet dan nog geen aanzienlijke schade aangebracht aan de positie van Nederland en de Nederlanders. Nu is het nog even doorbijten. Het chagrijn is de PVV niet waard. Beschouw de partij als een parodie op het gezond verstand.

2 gedachten over “Dilan Yesilgöz wacht kans af om PVV uit kabinet te lozen. En gemaakte fouten te repareren

  1. Zelfs Sjuul Paradijs, de rechtse houwdegen die jarenlang hoofdredacteur was van De Telegraaf, gruwt van het nieuwe ultrarechtse kabinet. Op X deelt hij zijn zorgen over wat hij een “PVV-kabinet” noemt. Paradijs vreest voor “ondermijning van de positie van Nederland: internationaal, financieel, sociaal. Die lui weten niet waarover ze praten. Liegen wordt de standaard.”

    https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/twijfels-over-dick-schoof-nemen-toe-geen-achterban-geen-ervaring-geen-profiel

    Like

  2. Het is beslist te weinig als ze alleen de term omvolking loslaten en de ideologie gewoon blijven aanhangen. Men dient van Wilders te eisen dat hij met betere kandidaten komt aan zetten of anders de stekker eruit trekken. Maar dat kan electoraal heel slecht uitpakken. Breken in in de Nederlandse politiek toch al gauw betalen. Verder staan geen van de vier partijen goed voor in de opiniepeilingen.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.