Hoe cool is het advies van weerman Brad Spakowitz over het gebruik van air-conditioners?

Sinkler Heating and Cooling in Bellevue, Green Bay, Wisconsin verkoopt air-conditioners. Op de lokale zender WBay-TV2 geeft weerman Brad Spakowitz (hij zou hot stuff zijn) advies hoe men zich het beste kan wapenen tegen de hitte. Het weerbericht wordt gesponsord door Sinkler Heating and Cooling.

In Wisconsin worden volgende week temperaturen van tegen de 37 graden Celsius (upper 90s Fahrenheit) verwacht. Brad heeft advies om elektriciteit te besparen, aangezien nutsbedrijven ‘mogelijk tot het uiterste worden gedreven’. Mede door de air-conditioners die Sinkler verkoopt.

Brad geeft een gemengd advies. Air-conditioners zijn de beste bescherming tegen hitte, maar nu even niet. Ze kunnen het energienet te zwaar belasten. Met het risico dat het uitvalt. Dan heeft niemand nog iets aan een air-conditioner. Dus ze moeten volgens Brad terughoudend gebruikt worden, terwijl ze vanwege de hitte het hardste nodig zijn.

Het is onduidelijk vanuit welk belang Brad redeneert en hoe objectief zijn advies is. Dat is het nadeel van een weerbericht dat door een bedrijf wordt gesponsord dat apparaten verkoopt die verwarmen en koelen. Dat is een situatie met tegenstellingen en interne spanning. Voor de kijker het doorgeeft wordt een weerbericht het verlengde van de marketing van de sponsor.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.