Do you know what it means to Miss Holland?

Dit stukje verscheen eerder op George Knight Kort op 25 september 2011.

Miss World Nederland 1985 Pasquale Somers.

Soms gaat het mis met een missverkiezing. Dan zit zogezegd de schoonheid niet van binnen. Afgelopen jaren werden de gekozen Carmen Kool (2008) en Pasquale Somers (1985) wegens blootreportages de titel ontnomen. Zo zijn de reglementen. Somers vocht de beslissing aan en werd via een gerechtelijke uitspraak in het gelijk gesteld. Later verloor ze haar titel definitief naar aanleiding van een artikel in een roddelblad.

Miss World Nederland 2008 Carmen Kool.

Prestaties van onze nationale schoonheidskoninginnen lijken op die in het Eurovisiesongfestival. Ze liggen in een ver verleden. Nederland scoort in 1957 met Miss World Corine Rottschäfer en in 1962 met Catharina Lodders. Rina die op haar beurt in 1963 met Chubby Checker scoort.

Miss World Corinne Rottschäfer met haar moeder aan de afwas, Amsterdam, 13 november 1959. Foto Ben van Meerendonk / AHF, collectie IISG.

Niet alleen de echte economie kent devaluatie. Ook de economie van de missverkiezingen: Miss World, Miss Universe, Miss Earth. Provinciaal, nationaal en internationaal. Er bestaat zelfs een variant met een lichamelijke beperking. Zeg maar, de paramisspics. Het kiezen van schoonheid kent geen grenzen. Tenzij vrouwen zelf het initiatief nemen.

Roos Prommenschenckel wordt in 2006 tweede bij de eerste Miss World verkiezing voor vrouwen met een lichamelijke beperking in Turkije. Hier met toenmalig premier Jan Peter Balkenende.

Een gedachte over “Do you know what it means to Miss Holland?

  1. De verdachte van de verijdelde aanslag tijdens de Miss België-verkiezing heet Peter C., is een veertiger uit Lommel, had twee handvuurwapens meegenomen en was vergezeld van een Nederlandse vrouw. Dat meldt het parket vanochtend. Beiden werden opgepakt. Uit onderzoek blijkt dat de man wellicht een aanslag wilde plegen. Hij is niet bekend bij het gerecht. Volgens onze bronnen kampt hij met psychische problemen.
    https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/02/11/bommelding-bij-miss-belgieverkiezing-in-plopsaland-zaal-ontruim/

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.