FAO: ‘Nederlanders eten minste groente van Europa’ en Eurostat: ‘Nederlanders scoren goed in het eten van groente en fruit in EU’. Hoe moeten we dit begrijpen?

Schermafbeelding van artikel ‘Nederlanders eten minste groente van Europa‘ in Nieuwe Oogst, 21 april 2022.

Twee berichten uit begin 2022 in het agrarische vakblad Nieuwe Oogst gaan in op het eten van groente door Nederlanders. Het bericht van 21 april 2022 baseert zich op cijfers van de FAO en stelt dat Nederlanders de minste groente van Europa eten. Het bericht van 2 februari 2022 baseert zich op cijfers van Eurostat en stelt dat Nederlanders goed scoren op de inname van vijf porties of meer groente en fruit en daarin de tweede plek in de EU innemen.

Nou gaat het eerste bericht over het eten van groente en het tweede bericht over het eten van groente én fruit. Dus helemaal vergelijkbaar is het niet. Maar hoe kan het dat de Nederlanders volgens de FAO slecht scoren in het eten van groente en ze volgens Eurostat goed scoren in het eten van groente en fruit? De twee berichten roepen vooral de vraag op hoe statistieken tot stand komen.

Schermafbeelding van deel artikelNederland scoort goed wat betreft eten groente en fruit in EU‘ in Nieuwe Oogst, 2 februari 2022.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.