Petitie ‘Maak een einde aan de betrekkingen met Suriname’ scoort hoog op onbenul-maatstaf

Schermafbeelding van deel petitie ‘Maak een einde aan de betrekkingen met Suriname’ van Nathanael Robert Mulder.

Als de suggestie in deze petitieMaak een einde aan de betrekkingen met Suriname’ is dat Duitsland geen zwart koloniaal verleden heeft, dan is dat onjuist. De massamoord door de Duitsers op de Herero’s en Nama’s in Namibië (tot 1919 Duits-Zuidwest-Afrika) is door de Verenigde Naties erkend als de eerste genocide van de 20ste eeuw en kreeg de naam Namibische Genocide. Hitler had de Holocaust niet van een vreemde.

Het is evenmin onjuist dat Duitsland een beter verleden heeft dan Nederland. Zie wat het vanaf 1914 en 1939 aanrichtte door buurlanden binnen te vallen met tientallen miljoenen slachtoffers tot gevolg. Daar kan Nederland ondanks het feit dat het ook een zwart koloniaal verleden heeft niet aan tippen.

Duitsland is geen lichtend voorbeeld om tegen Nederland af te zetten. Daar komen eerder andere landen voor in aanmerking, hoewel bijna alle Europese landen in de 19de en 20ste een koloniaal verleden hebben met ontsporingen en onrecht tot gevolg. Maar juist Duitsland is niet zo’n uitzondering.

Verder bevat deze petitie zoveel onjuiste, onzinnige en niet onderbouwde beweringen dat het de vraag is of hier wordt beoogd om satire te bedrijven. De humor is dan dat het verleden van Duitsland als tolerant en anti-koloniaal wordt voorgesteld. Petitionaris Nathanael Robert Mulder probeert zich te laten kennen als een grappenmaker.

De petitie gaat ook voorbij aan de politieke realiteit van een verbeterde relatie van de regering Santokhi met Nederland. De uiting in een besloten bijeenkomst van minister Blok dat Suriname een mislukte staat is vanwege de etnische opdeling dateert van 2018 en is sindsdien afgedaan als onjuist en te kort door de bocht. Minister Blok is binnen de Nederlandse politiek geen man van grote ideeën en interessante visies, maar een boekhouder die op de winkel past. Nederland heeft afstand genomen van Bloks uitspraken en laat de frustratie aan Blok over voor een mislukte bijeenkomst. Nederland scoort in alle internationale vergelijkingen over de stand van de democratie, de rechtsstaat en het welzijn hoog en weet prima voor de eigen bevolking te zorgen.

Deze petitie is een dieptepunt van feitenvrije schrijverij. De petitionaris neemt de pose aan van de veelweter die niks weet. Als zijn petitie ergens een teken van kan zijn, dan is dat nog niet zo makkelijk uit te maken wat dat dan is. Een roep om aandacht? Liefde voor Duitsland? Anti-Nederlands sentiment? Gebrek aan historisch besef? Een aanval op de regering Santokhi en de verbeterde relatie van Suriname met Nederland? Een poging tot humor? Of is het dat allemaal gecombineerd in een poging om aan de hand van deze elementen de meest onbenullige petitie ooit op petities.nl te plaatsen? Deze poging heeft een goede kans van slagen.

Ik signaleer het omdat de overmoed van en het overschreeuwen van deze petitionaris staat voor veel wat er gebeurt in de publieke opinie. Waar toetsenbordactivisten zich met aplomb een aureool aanmeten van de veldheer die alles overziet en de wereld wel eens zal veranderen. Dat is trouwens iets van alle tijden. Malloten bestaan eeuwig.

4 gedachten over “Petitie ‘Maak een einde aan de betrekkingen met Suriname’ scoort hoog op onbenul-maatstaf

 1. Een hoogt merkwaardige petitie. Vooral de verwijzingen naar goud en goudmarkten doen vreemd aan. Waar gaat dit over. Voer voor complot denkers? Wat moet je met dit soort vreemde verhalen aan.

  Like

 2. Duitsland heeft vrijdag voor het eerst erkend dat het aan het begin van de vorige eeuw genocide heeft gepleegd in Namibië. Berlijn heeft donderdag al meer dan 1 miljard euro voor hulpprojecten in het Zuidwest-Afrikaanse land toegezegd. (..)

  Namibië was van 1884 tot 1915 een kolonie van het Duitse keizerrijk. Tussen 1904 en 1908 werden duizenden mensen uit de etnische Herero- en Nama-groepen omgebracht door koloniale troepen nadat de volkeren in opstand waren gekomen tegen het Duitse koloniale bewind. Overlevenden werden de woestijn in gedreven, waar velen in concentratiekampen werden opgesloten. Daar stierven veel Herero en Nama aan uitputting, kou en ondervoeding. Volgens historici werden 65.000 van de 85.000 Herero en minstens de helft van de 20.000 Nama omgebracht.
  https://www.nu.nl/buitenland/6136045/duitsland-erkent-wreedheden-in-namibie-voor-het-eerst-als-genocide.html

  Like

 3. Ik zal reageren
  Jullie nederlanders komen met geen enkel juridisch punt waaruit blijkt dat de goudmarkt rendabel is ,voor goede economische groei ten aanzien van de economie van Duitsland en de goudkoers van Duitsland of die van de verenigde staten.
  Dit gebeurt steeds nederlanders hebben niks en komen ook met niks.
  Behalve zoals je hierboven kunt lezen een hoop gezeik zonder enige economische waarde ,mijn bedoeling met deze petitie is nederlanders juridisch uit te dagen ,over hun zwakke goudmarkt en goudvooraad.maar ze komen met niks.
  Als je niks te bieden hebt in de goudmarkt ,dan kan je beter wegblijven uit Suriname.
  Zodat ik met Duitsland de economie kan koppelen aan Duitse goudkoers.
  Inhoudelijk heeft nederland niks te bieden
  Behalve een extreem langzame economie
  Die niet goed tegen groot geld kan.
  daarom heb ik ook geadviseerd om shell unilver en vanaf 2025 mercedes benz terug te trekken uit Nederland.

  Like

 4. @Mulder
  Het kan dat een petitie dient om te provoceren. Maar als de beweringen erin niet overeenkomen met de feiten dan schiet zo’n petitie zijn doel voorbij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.