Trump en Biden in nek-aan-nek race voor het presidentschap en de ziel van de VS

In een nek-aan-nek race sprokkelen beide kandidaten Trump en Biden hun kiesmannen bij elkaar. De poststemmen zullen in swingstates de doorslag geven. Zoals voorspeld. Dat tellen dat in sommige staten pas gestart is kan nog dagen duren. Deze complicaties geven aan hoe gedateerd en slecht gefaliciteerd dit kiessysteem is. De verwachting dat snel duidelijk zou zijn dat Biden zou winnen is niet bewaarheid. Dat geeft Trump de mogelijkheid om via verdraaiing de verkiezingen te stelen als hij in stemmen achterligt. In de Senaat lijken Democraten het slechter te doen dan verwacht. Het is afwachten of Trump buitenparlementaire acties uit zijn mouw hoeft te halen. Die zijn maandenlang voorbereid. Een uitslag die kans geeft op een herstart is de VS niet gegund. De verdeeldheid loopt dwars door het land. Dat zal de komende vier jaar zo blijven.

2 gedachten over “Trump en Biden in nek-aan-nek race voor het presidentschap en de ziel van de VS

  1. The race stands at 238 electoral votes for Biden to 213 for Trump, with six battleground states outstanding. If Biden can hang on to a narrow lead in Nevada, and seal the deal in Wisconsin, any additional state – North Carolina (15 electoral votes), Georgia (16), Michigan (16) or Pennsylvania (20) – brings him victory.
    https://www.theguardian.com/us-news/live/2020/nov/03/us-election-2020-live-updates-president-donald-trump-joe-biden-latest-presidential-election-news-polls-update?page=with:block-5fa27e378f084b677750f887#block-5fa27e378f084b677750f887

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.