Tilburgse burgemeester krijgt kritiek. Hij liet feest van voetbalfans toe terwijl hij wist dat coronaregels overtreden zouden worden

Burgemeester Theo Weterings (VVD) van Tilburg is ook voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Hij gaf een vergunning af om voetbalfans van de lokale voetbalclub Willem II op een plein naar een wedstrijd van hun club tegen Rangers FC. Waarvoor de Tilburgse supporters juichen is een raadsel, want hun club verloor met 0-4. Het was voorspeld dat er gedanst en gezongen zou worden en de 1,5-meter afstand niet bewaard zou worden. De coronaregels werden dus niet alleen grof overtreden, maar voorspeld was dat dat zou gebeuren. Toch gaf Weterings de vergunning af. Het argument dat hij achteraf hanteert is dat het een bewuste keuze was. Hiermee schetst hij een beeld dat hij de boel onder controle had, terwijl uit de gebeurtenissen blijkt dat het tegendeel het geval was. Het is een terugkerende wetmatigheid. Het openbaar bestuur is bang voor de harde kern van professionele voetbalclubs en durft daar niet tegen op te treden.

De conclusie over burgemeester Weterings is duidelijk, hij heeft de verkeerde inschatting gemaakt. Weterings zegt volgens een bericht van Omroep Brabant dat het nog te vroeg is om ‘nu al’ conclusies te trekken.

Advertentie

3 gedachten over “Tilburgse burgemeester krijgt kritiek. Hij liet feest van voetbalfans toe terwijl hij wist dat coronaregels overtreden zouden worden

  1. Zo gaat het weer heel erg uit de hand lopen met de tweede golf van de corona epidemie. Voor dit soort geintjes hoor je een burgemeester per direct te kunnen ontslaan. Dit gaat echt niet.

    Like

  2. @Raymond
    Mee eens. Ik schreef zojuist als reactie op Facebook:
    Een burgemeester die zich laat intimideren door de harde kern van een voetbalclub is geen knip voor de neus waard. Slappe knieën en slappe thee. Hij dient op te komen voor het algemeen belang. Dat heeft hij niet gedaan. Het is kinderachtig om de voetbalsupporters achteraf te verwijten dat het is misgegaan. Want het werd voorspeld dat het mis zou gaan. Het is misgegaan in het Tilburgse college. De burgemeester is verantwoordelijk voor de openbare orde. Hij zou wijs moeten zijn en de eer aan zichzelf houden. Burgemeester Halsema kreeg een half jaar geleden kritiek omdat ze een demonstratie op de Dam toestond, terwijl burgemeester Weterings toegeeflijker dan Halsema opereerde en onderhand meer kennis van het virus heeft en achteraf net doet alsof hij van niks weet en het hem allemaal is overkomen. Weterings heeft het niveau Bromsnor en Swiebertje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.