George Knight

Debat tussen links en rechts

In landsbelang dient minister Grapperhaus af te treden. Hij heeft persoonlijk gefaald

with 3 comments

Op 28 augustus schreef ik bovenstaand commentaar op Facebook. Ik ben van mening dat minister Ferd Grapperhaus zijn geloofwaardigheid heeft verloren en in het landsbelang dient af te treden. Door de publicatie van nieuwe foto’s wordt alleen nog maar verder benadrukt dat op Grapperhaus’ huwelijksfeest de corona-maatregelen met voeten werden getreden. Zo buitengewoon is een carrière als minister nou ook weer niet.

Grapperhaus moet zijn persoonlijk belang opzijzetten. Het CDA kan dan door een banencarrousel Pieter Omtzigt naar het kabinet promoveren. Staatssecretaris Raymond Knops kan dan Grapperhaus’ functie overnemen en Omtzigt die van Knops, namelijk Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De kwestie Grapperhaus kan tevens dienen om de betekenis van de in Nederland bekende ‘Carringtondoctrine’ op te frissen. Dat betreft ook persoonlijk falen. Ferd Grapperhaus toont het persoonlijk met beeldmateriaal aan.

Foto: Schermafbeelding van eigen commentaar op Facebook, 28 augustus 2020.

Written by George Knight

2 september 2020 bij 14:01

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Grapperhaus maakte vorige week excuses voor “de momenten waarop het fout ging” maar zei ook dat de regels zo veel mogelijk waren nageleefd. Na het zien van de foto’s die vandaag verschenen vragen Kamerleden zich af of dat wel klopt en of de minister wel de waarheid sprak.
  https://nos.nl/liveblog/2346392-debat-grapperhaus-rond-17-00-live-734-nieuwe-besmettingen.html

  Like

  George Knight

  2 september 2020 at 16:09

 2. Hij moest diep door het stof en was meerdere keren zwaar geëmotioneerd, maar Ferd Grapperhaus mag verder als minister van Justitie. De deuk die de minister heeft opgelopen is groot. “Deze minister kan ons niet meer geloofwaardig en met overtuiging toespreken. Hij is vleuggellam”, zegt politiek commentator Frits Wester.
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5181189/minister-grapperhaus-breekt-tijdens-debat-over-coronamisser

  Like

  George Knight

  3 september 2020 at 09:54

 3. Als Grapperhaus – na het toegeven dat hij fout was geweest – gezegd had dat hij een aanwijzing aan het Openbaar Ministerie had gegeven om hem, zijn vrouw en alle gasten van het huwelijk een coronaboete en een aantekening in het Justitieel Document te geven, had hij daarna gewoon door kunnen gaan met het bespreken van de coronawet. Dan was de schijn van klassenjustitie meteen weggenomen en de kou uit de lucht. Het betreft tenslotte geen doodzonde.

  Like

  Eric Holleman

  3 september 2020 at 16:12


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: