George Knight

Debat tussen links en rechts

Wie houdt Poetin verantwoordelijk voor de vergiftiging van oppositieleider Alexei Navalny?

with 8 comments

Het is simpel. De Russische oppositieleider Alexei Navalny is vergiftigd in opdracht van president Poetin, zoals journalist Maxim Mironov in bovenstaande tweet schrijft. Of dat ooit objectief kan worden vastgesteld valt te bezien. Artsen van het ziekenhuis in Omsk waar Alexei Navalny wordt behandeld kunnen niet vrijuit spreken.

Het is dezelfde logica als het neerhalen van de MH17. Het Kremlin ontkent elke betrokkenheid om zich er vervolgens continu op alle manieren mee te bemoeien. Juist het zich bemoeien met een kwestie waarover het zegt niets mee te maken te hebben verraadt de betrokkenheid. Het is onverklaarbaar en merkwaardig dat tot op de dag van vandaag vertegenwoordigers van de Russische Federatie zich bemoeien met de MH17, terwijl het toestel niet Russisch was, er geen Russische passagiers aan boord waren, het niet is neergestort in de Russische Federatie en er volgens het Kremlin geen Russische betrokkenheid is. Waarom zich er in mengen?

Navalny’s woordvoerder Kira Yarmysh twittert onderstaande foto van de gang op de intensive care afdeling in het ziekenhuis waar Navalny is opgenomen. Ze merkt op dat hier slecht een klein deel van de politie is te zien. Maar waarom is er overal (geheime) politie als het Kremlin niets met deze kwestie te maken heeft? Een autoritaire macht verraadt zichzelf door niet terughoudend te kunnen zijn als de logica dat vereist. Het streven naar ultieme controle over de afwikkeling van de eigen criminele daden verraadt de betrokkenheid. 

Foto 1: Tweet van Maxim Mironov (met vertaling in eigen tweet), 20 augustus 2020.

Foto 2: Tweet van Kira Yarmysh (met vertaling), 20 augustus 2020.

8 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Yaroslav Ashikhmin A: Once again, please listen to me. I can’t say it directly: Doctors here have two tasks. They need to nurse a patient who’s now in very serious condition. The Sklifosovsky Institute could manage this at the level of a Western clinic. But there’s a second task, as well: finding the substance that maybe caused the poisoning. In this particular situation, Western clinics might potentially have more experience. (..)

  Q: Does this look anything like the last time Navalny was poisoned?
  A: No. This is completely different.

  https://meduza.io/en/feature/2020/08/20/he-needs-to-be-transferred-to-europe

  Like

  George Knight

  20 augustus 2020 at 15:16

 2. Navalny is now fighting for his life in a nightmarish situation with police officers and agents from the FSB, the modern incarnation of the KGB, surrounding the hospital. Doctors whispered with uniformed officials in a side room, so that Yarmysh, who was waiting in the hallway, could not hear their conversation.
  https://www.thedailybeast.com/putin-opponent-alexei-navalny-reportedly-poisoned-by-toxin-in-his-tea

  Like

  George Knight

  20 augustus 2020 at 15:46

 3. Like

  George Knight

  20 augustus 2020 at 16:12

 4. Like

  George Knight

  20 augustus 2020 at 16:20

 5. Voor zijn boek MH17: leugens en waarheid kon Loekasjevitsj geen Russische uitgever vinden. Daarom is hij via Planet.ru een crowfundingproject begonnen. De oplage is bescheiden: 400 exemplaren. Dat zal de mening over MH17 onder de Russen niet veranderen. Maar daar gaat het niet om, zegt hij. ,,Wij leven in een land van de totale leugen. Onze opgave is, dat we in een oceaan van leugens een eiland van waarheid creëren. Ik geloof dat de waarheid ooit geëist zal worden. Toen Solzjenitsyn zijn Goelag Archipel schreef, was het heel marginaal. Maar toen het communisme ineenstortte, wilde iedereen het lezen. Mijn opdracht is ervoor te zorgen dat de waarheid voorhanden is, als Rusland die wel moet erkennen.’’
  https://www.ad.nl/buitenland/russische-mh17-onderzoeker-wij-leven-in-een-land-van-de-totale-leugen~a026164b/

  Like

  George Knight

  20 augustus 2020 at 17:02

 6. Nach Angaben seines Teams sei in Nawalnys Organismus ein vermutlich „tödliches Mittel“ gefunden worden. Die Polizei habe den Ärzten mitgeteilt, dass sie diesen gefährlichen Stoff gefunden hätte, sagte der Chef von Nawalnys Anti-Korruptions-Fonds, Iwan Schdanow, am Freitag in Omsk. Das Gift sei demnach nicht nur gefährlich für Nawalny, sondern auch für die Umgebung, weshalb das Tragen von Schutzanzügen angewiesen worden sei, sagte er. Nawalnys Team veröffentlichte den Auftritt Schdanows und der Frau des Politikers als Video. Ärzte der Klinik teilten am Freitagmorgen mit, dass sich der Zustand von Nawalny verbessert habe.
  https://www.welt.de/politik/ausland/article213916162/Alexej-Nawalny-Aerzte-halten-Putin-Kritiker-nicht-fuer-transportfaehig-fuer-Reise-nach-Deutschland.html

  Like

  George Knight

  21 augustus 2020 at 09:12

 7. “De enige reden om Navalny niet in een vliegtuig te laten gaan met specialisten, die beter zijn uitgerust dan een ziekenhuis en al 15 minuten op hem wacht, is de wens om hem geen hoogwaardige medische ondersteuning te geven en te wachten tot de sporen van het gif zijn verdwenen”

  Like

  George Knight

  21 augustus 2020 at 09:16

 8. Like

  George Knight

  21 augustus 2020 at 17:13


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: