Regering Trump verhult corruptie en misbruik niet langer. Het crimineel handelen is openbaar en voor iedereen zichtbaar

MSNBC-commentator en oud-federale aanklager Glenn Kirschner houdt zijn praatje bij de open haard. Hij gaat in op enkele lopende actuele zaken: de zaak Flynn die minister Barr wilde afsluiten, maar waar rechter Emmet Sullivan niet in meegaat. Maar de advocaten van Flynn zijn in beroep gegaan om de zaak alsnog te sluiten. Daarvoor is volgens Kirschner geen reden omdat Sullivan niet wetteloos handelt en juist in lijn met de wet handelt. Het ministerie van Justitie is onder minister William Barr echter hopeloos gepolitiseerd en gecorrumpeerd. Vraag is of Barr de regels en de constitutie nog volgt. Trump kan een domme en slecht voorbereide presidet zijn, maar dat is niet de essentie van zijn handelen. Dat is de corruptie, het misbruik van procedures, de zelfverrijking van zichzelf en zijn donors. Trump die volgens zijn beloften in 2016 het moeras van Washington DC zou droogleggen heeft het tegendeel gedaan: de corruptie en het misbruik uitgebreid. Een voorbeeld daarvan is dat Trump de afgelopen maanden vier Inspector-Generals heeft ontslagen die toezicht hielden op het beleid. Die van Buitenlandse Zaken is ontslagen omdat hij minister Mike Pompeo in een lopend onderzoek op het spoor was vanwege zelfverrijking en een omstreden wapendeal met Saoedi-Arabië. De onderzoeker die daartoe gematigd is wordt dus ontslagen omdat hij bezig was de corruptie van de Trump-regering te onderzoeken. Dat ontslag past bij een autoritair land, niet bij een democratie. Men kan er alleen maar naar gissen wat een veelheid aan onderzoeken naar corruptie, fraude en zelfverrijking door Trump en zijn naaste medewerkers zal worden ingesteld als in januari 2021 Trump afgelost wordt als president. Als.

Advertentie

3 gedachten over “Regering Trump verhult corruptie en misbruik niet langer. Het crimineel handelen is openbaar en voor iedereen zichtbaar

 1. It is unprecedented, in fact, for Congress to initiate such an investigation, and it remains to be seen how well this will work out for Trump and the Republicans. But the good news is that if Trump is defeated in November and the next Congress begins a multi-faceted, thorough investigation of all the Trump administration’s malfeasance, corruption and unconstitutional behavior, Republicans won’t have much grounds for complaint. They will have set the precedent, egged on by none other than Donald Trump himself. All the Democrats will have to do is wave his Twitter feed in their faces.
  https://www.salon.com/2020/05/20/trumps-court-jesters-barr-tries-to-protect-his-boss–is-graham-shoving-him-off-a-cliff/

  Like

 2. Trump huldigt het standpunt dat zijn macht onbeperkt is omdat hij is gekozen. Alleen de kiezer kan hem afzetten door hem niet te herkiezen. Eerlijk gezegd geloof ik niet dat de wereld zoals we die nu kennen en koesteren “Four more years” aankan. Dat gaat gewoon niet gebeuren maar of de Democraten dat ook snappen en in staan zijn om massaal op Joe Biden te stemmen? Ik hoop het maar ik heb mijn twijfels. Als het er niet omging om van Trump af te komen denk ik niet dat ik de moeite zou nemen om op Joe Biden te stemmen. De man is veel te oud en heeft geen ideeën hoe noodzakelijke hervormingen door te voeren. De VS zoals ze nu zijn functioneert niet meer en dat is wel degelijk een systeemfout in de de manier waarop de Grondwet werkt. De Grondwet houdt geen rekening met het bestaan van politieke partijen en hoe ze de boel compleet kunnen verzieken omdat extremisten om macht te krijgen wel gedwongen zijn om zich hetzij bij de Republikeinen aan te sluiten hetzij bij de Democraten. Als onafhankelijk kandidaat heb je vrijwel geen kans om gekozen te worden.

  Like

 3. @Raymond
  Ik denk dat de grote meerderheid van de Democraten drommels goed beseft wat er op het spel staat. Nog vier jaar Trump is het definitieve einde van de Amerikaanse rechtsstaat en democratie. Tot en met Bernie Sanders, Elizabeth Warren en (aarzelend) Alexandria Ocasio-Cortez steunen de Democraten Biden.

  Leeftijd op zich is geen criterium om een politicus af te serveren. Konrad Audenauer was tot zijn 87ste een succesvolle Duitse kanselier. Nelson Mandela was tot z’n 81ste een gewaardeerd president van Zuid-Afrika. Juist hun hoge leeftijd zorgde voor onthechting en overstijgend gedrag weg van de waan van de dag.

  Biden is een politicus van het centrum. Maar zijn programma is door slim optreden van Sanders en andere progressieve Democraten naar links opgeschoven. Net zoals het beleid inzake immigratie en burgerrechten van de ‘rechtse’ kanselier Merkel linkser is dan dat van de voormalige ‘linkse’ Labour-leider Corbyn, moeten we oppassen om ons niet door de beeldvorming te laten misleiden, maar te kijken naar het werkelijke programma. Het programma van Biden is ‘linkser’ dan Hillary Clinton. Hoe hij de kabinetsposten invult zal dat nader verduidelijken.

  De grootste bedreiging is niet dat de Democraten niet naar de stembus komen. De grootste bedreiging is dat de Republikeinse partij door kiezersonderdrukking, de macht van gouverneurs en de macht in rechtscolleges een Democratische zege stelen. Dat is een reëel gevaar.

  Op RAW STORY plaatste ik vandaag volgende reactie:
  In real democracy, all citizens can vote without restrictions. Registration in the register of a municipality is sufficient.

  A state in which this does not happen cannot actually be called democracy. The US is likely to rank very highly in voter suppression in inter-state rankings. Certainly compared to real democracies in Western and Northern Europe.

  US residents may need to adjust their self-esteem to live in the second largest democracy in the world (after India). Because the conscious policy of voter suppression, the erosion of the rule of law and the politicization of the judiciary and the grip of big money on politics do not indicate that the US is still a democracy.

  US = DINO, Democracy In Name Only.
  https://www.rawstory.com/2020/05/experts-across-the-country-are-worried-about-absentee-voting-preparations-heres-why/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.