George Knight

Debat tussen links en rechts

D66 en VVD hebben niks geleerd van de coronacrisis. Ze willen straks van de binnenstad van Utrecht ‘één groot terras’ maken

with 6 comments

Mijn reactie bij de plaatsing van een artikel in het AD van 2 mei 2020 op de FB-pagina van de Binnenstadskrant Utrecht:

Krankzinnig plan. Dat de VVD er voor gaat om straks van de binnenstad één groot terras te maken is verklaarbaar, maar dat D66-raadslid Maarten Koning namens zijn partij dit zegt is onverklaarbaar. Is deze Koning weggelopen uit Het Bureau van Voskuil om in de Utrechtse binnenstad een experiment Nederlandse volkscultuur op te gaan zetten? De volkscultuur van lallen, hossen en slempen volgens D66?

Zeker hebben velen het zwaar door de coronacrisis. Ook kunstenaars, burgers en allerlei kleinere ondernemers. Maar om de binnenstad van Utrecht over te leveren aan de horeca en er één groot terras van te maken is buiten proportie. Want dat is Utrecht nooit geweest en behoort het evenmin te worden. De binnenstad is meer dan horeca alleen.

Is deze Maarten Koning idioot geworden? Het tekent de richtingloosheid en popularisering van D66 dat een raadslid van deze partij zoiets zegt. Hoe kan zo iemand als Maarten Koning in hemelsnaam lid worden van D66? Waarom pleit D66 er niet voor om van de binnenstad één groot theater of museum te maken?

De gemeente moet straks niet soepeler dan anders omgaan met het verlenen van vergunningen voor buitenterrassen. Blijkt straks dat Nederland niets geleerd heeft van de coronacrisis en zo snel mogelijk vervalt in oude gewoonten? Het valt te vrezen als het aan VVD en D66 ligt. Duidelijk is dat Maarten Koning niets, maar dan ook helemaal niets geleerd heeft van de coronacrisis, Hopelijk is hij een schande voor zijn partij, want dan zijn er in D66 nog anderen die genuanceerd denken. Aan Maarten Koning is dat niet besteed.

Foto: Deel van artikelBinnenstad mag deze zomer één terras worden’; D66 en VVD in Utrecht willen horeca alle ruimte geven’ in het AD, 2 mei 2020.

Written by George Knight

2 mei 2020 bij 23:53

6 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Beide partijen gaan er van uit dat horecabelang zwaarder weegt dan algemeen belang. Maar ze denken heus wel na. Men heeft het over 1,5 m afstand bewaren. Ze ziet overal het zelfde verschijnsel dat terug gaat op de opvatting dat er niet zoiets bestaat als algemeen belang. Er is slechts eigen belang en dat is herkozen te worden.

  Like

  Raymond Horstman

  3 mei 2020 at 09:57

 2. Like

  George Knight

  3 mei 2020 at 14:19

 3. De kritiek op het plan van VVD een D66 om van de binnenstad van Utrecht (tijdelijk) ‘één groot terras’ te maken komt er in de kern op neer dat deze partijen Nederland als ‘economie’ en niet als ’samenleving’ beschouwen. Maar Nederland is een ‘natie’ en geen ‘markt’. Naast het feit dat ‘de economie’ niet bestaat. VVD en D66 kiezen voor een besluitvorming die economie en markt eenzijdig boven samenleving en natie stelt. Dat is onevenwichtig en onjuist.

  Like

  George Knight

  4 mei 2020 at 09:10

 4. Misset Horeca: Zorg op het terras ook voor een ruimere opzet om voldoende afstand van elkaar te bewaren. Haal waar mogelijk tafels weg en creëer minder zitplekken.
  https://www.missethoreca.nl/restaurant/artikel/2020/05/aandachtspunten-inrichting-horecabedrijf-in-15-meter-economie-101335204

  Like

  George Knight

  4 mei 2020 at 12:11

 5. Like

  George Knight

  7 mei 2020 at 15:37

 6. Ruim 2 jaar geleden deden wij een WOB-verzoek om inzicht te krijgen in de aantallen en aard van de klachten die bij de gemeente binnenkomen over de horeca. Wij kregen toen een lijst die zodanig was geanonimiseerd dat het niet meer mogelijk was om klachten te herleiden tot klachten die betrekking hadden op horeca gelegenheden.

  De rechter heeft nu geoordeeld dat het niet terecht was om de adres gegevens van de horecagelegenheden weg te lakken. Inmiddels hebben we een nieuwe lijst ontvangen.
  Daarnaast is de gemeente veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.

  https://www.ustg.nl/2020/06/15/gemeente-verliest-rechtszaak-over-weglakken/

  Like

  George Knight

  28 juli 2020 at 23:10


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: