Trump stelt voor om desinfectiemiddel in het lichaam te injecteren om coronavirus te behandelen

Het is levensgevaarlijk wat president Trump voor een breed publiek in een persconferentie verkondigt. In aansluiting op de uitleg van onderminister Wetenschap en Technologie van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid Bill Bryan die geen wetenschapper is, beweert Trump dat het coronavirus behandeld kan worden door de injectie van een desinfectiemiddel. Trump is evenmin een wetenschapper. Het verstand staat niet alleen verbaasd stil bij zoveel aantoonbare onzin, het middel dat Trump voorstelt is erger dan de kwaal.

Honderden onderzoeksteams in vele landen zijn op dit moment bezig om een vaccin of bestrijdingsmiddel tegen het coronavirus te ontwikkelen. Dat betreft langlopende procedures. Het gaat nog jaren duren voordat er bruikbare medicijnen zijn. Maar Trump tovert het ene na het andere wondermiddel uit zijn hoge hoed.

Trump domineert met zijn persconferenties weliswaar de nieuwscyclus, maar verliest daarmee zoveel aan geloofwaardigheid buiten zijn vaste achterban van zo’n 40% dat ze op alle manieren averechts werken. Voor Trump zelf, voor de wetenschap, voor de bestrijding van het virus en voor het aanzien van de VS in de wereld.

Trump laat zich zonneklaar kennen als een charlatan die niet in de rol van president kan groeien. Integendeel, hij wordt er steeds ongeremder en krankzinniger op. Het schrijnende is dat er geen noodrem zit om de ontketende Trump uit zijn functie te zetten. Hij is nog op z’n minst tot januari 2021 in functie. Als Trump de verkiezingen afschaft wordt volgens de grondwet de voorzitter van het Huis Nancy Pelosi tijdelijk president.

Trumps tactiek van de verschroeide aarde brengt de Amerikaanse bevolking in gevaar. Wetenschappers zet hij bij de bestrijding van het coronavirus opzij door met zijn ongeremde beweringen voor hen te gaan staan. Impeachment van Trump wordt met de dag urgenter. Maar de Republikeinen in de senaat staan dat in de weg.

9 gedachten over “Trump stelt voor om desinfectiemiddel in het lichaam te injecteren om coronavirus te behandelen

 1. Like

 2. Like

 3. De Republikeinen in de Senaat hadden zichzelf deze historische (want eindeloos te herhalen) afgang kunnen besparen. #impeachment. Overigens is het wachten op de eerste Trump-believer die zijn advies opvolgt en dood neervalt.

  Like

 4. @Andreas Horlings
  Inderdaad. Dan hadden de Republikeinen nu de minder om zich heen slaande Mike Pence als president gehad. En naar alle waarschijnlijkheid een betere kans op continuering van het presidentschap. De meerderheidsleider in de Senaat Mitch McConnell is verantwoordelijk voor deze strategie.

  Er is al een slachtoffer dood neergevallen na Trumps foute advies om het malaria-middel chloroquine te gebruiken ter bestrijding van het coronavirus. En zoals de discalimer ttegenwoordig luidt, dat betreft het aantal geregistreerde gevallen.
  https://www.forbes.com/sites/tarahaelle/2020/03/23/man-dead-from-taking-chloroquine-after-trump-touts-drug-for-coronavirus/#18e5804f72e9

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.