Aartsbisschop William Goh vervolgt zijn kruistocht tegen het secularisme met misleiding en verwijzingen naar het holisme

De Rooms-Katholieke aartsbisschop van Singapore William Goh is mijn favoriete religieuze mikpunt. Hij heeft het niet op het secularisme en ik niet op hem. Dat laatste niet omdat hij tegen het secularisme is, maar omdat hij dat bewust verkeerd voorstelt. Dat maakt hem oneerlijk en onwaarachtig. Hij voert er een kruistocht tegen.

In een eerder commentaar omschreef ik hem als een religieuze complotdenker die in intellectueel en moreel opzicht een schande voor de kerk van Rome is. Het raadsel is wat Goh met zijn neerbuigende houding jegens andersdenkenden hoopt te bereiken. Mag Goh van de Romeinse curie ongestraft desinformatie verspreiden?

Niet alleen geeft Goh een verkeerde voorstelling van het secularisme dat hij ten onrechte als strijdig met religie afschildert, hij lijkt evenmin te begrijpen wat holisme is dat hij integreert in zijn religie. Maar hoe kan iets alomvattend voor allen zijn als het beperkt is tot een specifieke religie, namelijk het Rooms-Katholicisme volgens William Goh? Soms vervaagt de grens tussen voorbeeld en parodie. Bij Goh gebeurt dat gegarandeerd.

Advertentie

4 gedachten over “Aartsbisschop William Goh vervolgt zijn kruistocht tegen het secularisme met misleiding en verwijzingen naar het holisme

 1. Hallo George,
  Goh.. Ik bedoel tja.. Deze meneer verkoopt halve waarheden. Om te beginnen is zijn geleuter over holisme een grote vegissing. Holisme heeft niets van doen met Christianity. Holisme in it self is een uiting van secularisme. Ten tweede mijmert deze meneer er over dat religies (let op meervoud!) de wereld moeten redden of moraal beschermen.. Dit is contra Christian, zo niet anti Christian. Volgens de Christian view kan alleen Christus verlossen en niet Allah of Boedha of Jan Klaassen..
  Ten derde verwijst deze meneer naar God maar niet naar Christus. Kortom deze meneer is geen vertegenwoordiger van het Christendom. Deze meneer schiet zichzelf in zijn voet als hij waarschuwt voor secularisme want hij zelf voedt deze. Een wolf in schaapskleren? Of ben ik gek?

  Like

 2. @Jeroen
  Wat ik vooral niet begrijp is dat deze aartsbisschop zijn gang kan gaan met zijn onzinpraatjes. Ze beschadigen de geloofwaardigheid van de Roomse kerk. Is er in Rome geen centrale regie die dwingend opgelegd kan worden? Goh laat zich uitgebreid en vaak horen op sociale media, dus dat moet in het Vaticaan bekend zijn.

  Like

 3. Ja George, vanzelfsprekend is dat bekend in het Vaticaan. Maar hun eerste man, meneer Bergoglio beter bekend als pope is niet veel anders. Dat is de geest van deze moderne tijd. Eén god voor de moslims, de christenen en de spaghettikerk. Een soort iederwatwils BarbaPapa. Maar dat heeft niets gemeen met de geest van Christus. Een ieder die de moeite neemt om het evangelie te lezen kan dat zelf zien. Tegenwoordig zitten de hoogste vertegenwoordigers van de ‘kerk’ om de tafel met de hoogste vertegenwoordigers uit de politiek om de zaken te beklinken. Zouden de eerste Apostelen ook om de tafel hebben gezeten met Pontius Pilatus, Decius of Aurelius?. Integendeel zij zijn meesten alle gestorven als martelaar. Ik wil alleen maar zeggen.. Rome is al meer dan duizend jaar aan het dwalen.

  Like

 4. @Jeroen
  Mee eens dat het Vaticaan al eeuwen dwaalt. Ook mee eens dat het Vaticaan hecht samenwerkt met de politiek en machtsvorming boven zingeving plaatst.

  Maar ik begrijp niet waarom het Vaticaan niet zo georganiseerd is dat het overduidelijke stoorzenders als Willam Goh die zeggen wat beter verborgen kan blijven niet weet in te perken. Kortom, ik begrijp het mediabeleid van het Vaticaan niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.