Trumps bevel om sites die belangrijk zijn voor de Iraanse cultuur te bombarderen (een oorlogsmisdaad) wordt niet serieus genomen

President Trump staat erom bekend dat hij zegt wat hij meent en dat hij meent wat hij zegt. Zijn woorden dienen letterlijk opgevat te worden. Daarom is de uitleg van Michael Weiss van The Daily Beast (na 5’ 30″) merkwaardig dat Trump met het bombarderen van Iraanse sites die belangrijk zijn voor de Iraanse cultuur, zoals hij in onderstaande tweet oppert, geen culturele sites bedoelt vanwege zijn gebrekkige beheersing van het Engels. Als Trump Iraanse moskeeën en graftombes laat bombarderen dan is dat een oorlogsmisdaad. Het bevel daartoe zou een rampzalige ontwikkeling zijn voor de Iraanse cultuur, maar eveneens voor Trump zelf. Hoewel het valt niet in te zien of de leiding van de Amerikaanse krijgsmacht zo’n bevel zou opvolgen. De zogenaamde ‘gematigde’ Republikeinse senatoren zullen er wellicht de moed en de argumenten aan ontlenen om zich tegen Trump te verzetten in de impeachment procedure. Iedereen weet dat Trump een bijzondere president is die land en Republikeinse partij in de greep heeft genomen, maar ook daar zijn grenzen aan.

Foto: Tweet van president Trump, 4 januari 2020.

5 gedachten over “Trumps bevel om sites die belangrijk zijn voor de Iraanse cultuur te bombarderen (een oorlogsmisdaad) wordt niet serieus genomen

 1. Regeren per tweet en het passeren van het Congres bij het verklaren van oorlog. Maar wat Trump hier zegt is ongrondwettig:

  Like

 2. Dat krijg je met een schreeuwlelijk als Trump. Ze worden niet meer serieus genomen omdat ze zo vaak aan het schreeuwen en dreigen zijn geweest. In essentie is Trump een lafaard en een slappeling. Dat zijn alle bullies ter Wereld en Trump is de uber-bullie. Dat maakt ze zo gevaarlijk. Soms menen ze wat ze zeggen maar worden ze niet serieus genomen en rommelt de Wereld een oorlog binnen die niemand als zodanig gewild heeft. Ik zie duidelijke parallellen met de jaren voor 1914 toen de Wereld Duitsland en Oostenrijk niet serieus nam omdat ze steeds weer terugschrokken van hun wilde acties en uitspraken. Het gaat een keer fout en dan gaat het goed fout. Het kan elk moment oorlog worden hoewel er veel voor spreekt dat deze oorlog al sinds 1979 aan de gang is tussen Iran en de VS. De VS hebben de gijzeling van hun ambassadepersoneel door Iran nooit vergeten nog vergeven. De Amerikanen zijn een heel haatdragend volk als het er op aankomt.

  Like

 3. @Raymond
  In je verwijzing naar de jaren voor 1914 zou een vergelijking tussen de psyche van keizer Wilhelm II en president Trump interessant zijn. Wikipedia zegt over Wilhelm dat hij: ‘ijdel, theatraal, praalziek, impulsief en onnadenkend en tegelijkertijd ook verlegen, gevoelig en intelligent’ was. Het lijkt erop dat op intelligentie en gevoeligheid na al deze kenmerken ook van toepassing zijn op Trump. Met de toevoeging dat hij door en door corrupt is. Kortom, deze leiders zijn narcistisch, impulsief en oppervlakkig. Het verschil is dat Trump de beschikking heeft over Twitter en kernwapens.

  Hoe dan ook is het een levensgroot gevaar als zulke verwarde personen als Wilhelm of Trump aan de macht komen. Het Duitse Keizerrijk heeft het niet overleefd. Of de Republiek mogelijk acht jaar Trump overleeft, valt te bezien. Waarschijnlijk niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.