George Knight

Debat tussen links en rechts

Mitch McConnell is geen Russische spion, maar een politicus waar alles mis aan is

with 5 comments

Is de meerderheidsleider in de Senaat Mitch McConnell een ‘Russian asset’ zoals wordt gesuggereerd? Dat betekent dat iemand door de Russische inlichtingendiensten is geworven, op de loonlijst ervan staat en via de geheime dienst aangestuurd wordt vanuit het Kremlin. Nee, natuurlijk is McConnell geen ‘Russian asset’. Hij is eerder een destructieve, kortzichtige, opportunistische, egoïstische politicus die zijn eigenbelang voor dat van zijn partij of land zet. Hij verkwanselt een hoogwaardig bezit of ideaal voor korte-termijngenot.

De 77-jarige Mitch McConnell is een interessant fenomeen omdat in hem alles samenkomt dat niet deugt aan de partijpolitiek van de VS. Te weten de macht van het grote geld waarmee politici door bedrijven worden gekocht, corruptie, het gebrek aan principes en ruggengraat, het bewust verkeerd interpreteren van de grondwet en het failliete politiek bestel waarbij een minderheid in rurale gebieden mede door trucks en manipulatie een meerderheid domineert. Mitch McConnell is een van de minst populaire politici van het land.

Een ander bewijs ervoor dat McConnell niet in de zak van de Russen zit is dat ze op sociale media enthousiast de hashtag ‘MoscowMitch’ verspreiden. Het Kremlin wil vooral de VS verzwakken. Dat is de Russen bij president Trump goed gelukt. Kortzichtige politici als McConnell doorzien dat niet of laten hun eigen korte-termijn belang prevaleren. Als dat in de toekomst betekent dat landen als Iran of China een Democratische kandidaat gaan steunen en aan de overwinning helpen zoals het Kremlin in 2016 met Trump deed, dan staan Republikeinen als Mitch McConnell met lege handen omdat er door hun toedoen geen voldoende maatregelen zijn genomen om de democratie van de VS te beschermen. Het Amerikaanse imperium dat economisch en militair sterk blijft, verzwakt politiek en sociaal sneller dan kort geleden voor mogelijk werd gehouden.

Written by George Knight

2 augustus 2019 bij 11:13

5 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. McConnell is under criticism from pundits, Democrats, and even former Secretary of Housing and Urban Development and current presidential candidate Julián Castro as “Moscow Mitch.” This week, McConnell mounted a forceful defense on the Senate floor of his decision not to move forward on federal election security bills. He called suggestions that he’s “un-American” or a tool of Vladimir Putin a “smear” and an example of “modern-day McCarthyism.”
  https://www.politico.com/story/2019/08/01/schumer-mcconnell-election-security-1444541

  Like

  George Knight

  2 augustus 2019 at 11:36

 2. De media in de USA zijn wel erg vlot met het uitdelen van nicknames. Het past blijkbaar in hun traditie van Name and Shame. Dit soort politici zien politiek bedrijven als een vak. Je dient nu eenmaal gekozen te worden. Lang geleden heb ik een boek gelezen over het Congress. Wat opviel was het gemak waarmee een zittende kandidaat zijn zetel weet te behouden. Met als gevolg dat Congressleden veel te lang in functie blijven. Dit pleit er voor om ook voor het Congress een maximum in te voeren voor het aantal termijnen. Dus 2 termijnen voor de Senaat en maximaal 4 voor het Huis van Afgevaardigden. Zo krijg je een beetje doorstroming. Het Congress is doordat mensen veel te lang op 1 plek blijven zitten geen afspiegeling meer van het volk dat het geacht wordt te vertegenwoordigen.

  Like

  Raymond Horstman

  3 augustus 2019 at 10:31

 3. @Raymond
  Goed idee om de zittingstermijn van wetgevers te beperken. Bizar eigenlijk dat die beperking niet bestaat en er hoegenaamd geen publiek debat over is.

  Like

  George Knight

  3 augustus 2019 at 11:55

 4. McConnell is free to take any position he likes on oligarchs and Russian money. But if he wishes to shed the “Moscow Mitch” moniker, he’ll stop blocking the Senate from even considering ideas to protect democratic elections.
  https://www.washingtonpost.com/opinions/mcconnells-new-posture-toward-moscow/2019/08/02/a3b5a080-b53f-11e9-951e-de024209545d_story.html?utm_term=.cdc116d7f548

  Like

  George Knight

  3 augustus 2019 at 12:07

 5. On Saturday, former federal prosecutor Barbara McQuade told MSNBC’s Joy Reid that Senate Majority Leader Mitch McConnell (R-KY) is “blinded by self-interest” in blocking election security bills — and that he “needs to be removed” if he cannot do what is right for the country.
  https://www.rawstory.com/2019/08/mitch-mcconnell-needs-to-be-removed-for-standing-in-the-way-of-blocking-russian-meddling-ex-federal-prosecutor/

  Like

  George Knight

  3 augustus 2019 at 19:05


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: