Robert Mueller is op één punt glashelder: Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen gaat tot op de dag van vandaag door

De voormalige speciale aanklager Robert Mueller die de Russische inmenging in de verkiezingen onderzocht was in twee Huiscommissies waarvoor hij verscheen niet erg toeschietelijk. Hij hield op alle terreinen de boot af en nam niet de moeite zich te verdedigen tegen aanvallen van Republikeinen. Mueller is een Republikein.

Mueller was op één gebied duidelijk en ondubbelzinnig. Hij waarschuwde op vragen van verschillende ondervragers voor Russische inmenging in de verkiezingen en wist zeker dat die inmenging tot op de dag van vandaag doorgaat. Hij wees ook op de optie dat andere landen dit Russische voorbeeld van inmenging volgen.

Juist door zijn terughoudendheid op andere terreinen kwam de duidelijke uitspraak over Russische inmenging aan als een harde waarschuwing aan het Congres. De uitnodiging van Trump aan de Russen om zich te mengen in de Amerikaanse politiek is het grootse raadsel van Trumps presidentschap. The Hill bericht dat de Republikeinse senator Cindy Hyde-Smith namens haar partij twee wetten voor de veiligheid van verkiezingen en een cyberbeveiligingsmaatregel blokkeerde. De rol van de FBI en de Federal Election Commission zouden er bij buitenlandse inmenging mee versterkt worden. Senator Hyde-Smith lichtte haar weigering niet toe.

9 gedachten over “Robert Mueller is op één punt glashelder: Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen gaat tot op de dag van vandaag door

 1. Mijn reactie op Facebook-pagina van NRC:
  Democraten hebben verkeerd gegokt. Door persoonlijke omstandigheden was Mueller niet de charismatische autoriteit die hij ooit was. Maar Mueller was op verschillende momenten duidelijk over de inmenging van de Russen en de ontvankelijkheid van Trump en zijn team daarvoor. Impeachment lijkt dichter bij te komen hoewel het omgekeerde waar lijkt. Democraten moeten feller en agressiever worden en zich niet langer laten overbluffen door minister Barr en Trump. De misleiding van de Republikeinen helpt de VS op termijn niet. Een vraag voor de hersengymnastiek: Wat is de reactie van de Republikeinen als Iran of China die op voet van oorlog met Trump verkeren in de campagne van 2020 de kant van de Democraten kiezen en zich net als de pro-Trump Russen nu bemoeien met het electorale proces? Hoe dan ook is de verliezer nu al bekend: de democratie van de VS.

  Like

 2. 3 Jaar Mueller onderzoek heeft dus niets opgeleverd. Dat lijkt me geen beste reclame voor de Democraten. Het wordt tijd dat ze weer gewoon hun werk gaan doen.

  Like

 3. @hooftzaak
  We zijn het erover eens dat de Democraten te voorzichtig opereren. Maar het is in strijd met de feiten uit het Mueller rapport dat het onderzoek niets heeft opgeleverd. Integendeel, het onderzoek heeft juist heel veel opgeleverd. Tot en met tientallen minutieus omschreven aanklachten toe. Lees het rapport en oordeel.

  De misleiding en manipulatie van minister Barr en Trump in combinatie met de terughoudende opstelling van de Democraten en de tactiek van de verschroeide aarde van de Republikeinse wetgevers hebben ervoor gezorgd dat de ernst van het onderzoek het publiek onthouden is. Een gevolg daarvan is dat de Amerikaanse democratie in gevaar is en niet goed verdedigd wordt. Dat allemaal om Trump ten koste van alles te beschermen. Is dat de Amerikaanse democratie waard?

  Like

 4. Like

 5. En dan is het nu hoogste tijd https://youtu.be/ZFGAAa91U3o om het eigen huis eens schoon schip te maken in plaats van steeds maar naar Rusland wijzen. Uit het onderzoek van Dr Robert Epstein blijkt dat Google de kiezer manipuleert. Volgende vraag is waarom niet alleen Google Gabbard onzichtbaar maakt maar ook waarom de grote Amerikaanse Mediakanalen Gabbard negeren? Ze praten er liever niet over, maar Tucker natuurlijk wel.

  Like

 6. @hooftzaak
  Het is veelzeggend dat Fox News en Russia Today veel aandacht besteden aan de meningen en federale klacht van Rep. Tulsi Gabbard over Google. Dit geeft aan dat er een verband is met de Rusland-onderzoeken. Pro-Trump media gebruiken het als afleiding.

  Op dit moment heeft net de tweede ronde van debatten van de Democratische partij plaatsgevonden. Het is geen pretje om te zien. Vandaag schreef ik in een reactie op RawStory:
  https://www.rawstory.com/2019/07/how-biden-and-harris-could-join-forces-to-expose-trump-as-the-real-radical/#comment-4561646160
  ‘If the candidates of the Democratic Party continue to hack into each other or to the politics of President Obama, then they make a victory of President Trump in 2020 inescapable. Exactly one of the indicators that Professor Allan Lichtman talks about in his projections.

  If the candidates do not realize that they have to put aside their ego and career opportunities as quickly as possible in the national interest and they must all unite against Trump and the GOP, then they do not deserve to win in 2020.

  It is high time that the Democratic candidates were addressed and taught hard that their political games did not match the urgency and challenge of the current politics of their country. Wake up, DNC.’

  Ik bedoel daarmee dat al die 20 kandidaten met plannen, plannetjes en handigheden proberen op te vallen in de strijd voor de nominatie. Logisch in politiek normale tijden, maar onlogisch in de tijd van Trump. Tulsi Gabbard is daarop geen uitzondering. Haar claim van 50 miljoen USD tegen Google omdat volgens haar haar meningsuiting beknot zou zijn moet in het kader van die politieke strijd gezien worden. Het moet haar onderscheiden.

  Het is overigens niet zo dat een en ander met elkaar in strijd is. Ofwel, de positie van de techbedrijven als Google of Facebook en de bewezen en breed aanvaarde (ook door vele Republikeinse wetgevers) inmenging van Russische actoren in het Amerikaanse politieke bestel bestaan naast elkaar. Het nonchalante, opportunistische en naïeve optreden van de techbedrijven is er in 2016 zelfs een voorwaarde voor geweest dat de Russische inmenging via trollenfabriek IRA in St. Petersburg zo succesvol kon zijn. Kortom, de manipulatie door Google helpt de manipulatie door het Kremlin.

  Like

 7. Among the Democratic candidates, there’s consensus that it’s time to end “forever wars.” But only Gabbard consistently struggles to admit that Assad is one of the worst war criminals in history. Only Gabbard asserts that the United States (not Assad) is responsible for the death and destruction in Syria, that the Russian airstrikes on civilians are to be praised, that efforts to protect Syrian civilians are wrongheaded and that the United States must side with Assad.
  https://www.washingtonpost.com/opinions/global-opinions/tulsi-gabbards-syria-record-shows-why-she-cant-be-president/2019/08/01/f804c790-b497-11e9-8949-5f36ff92706e_story.html?utm_term=.ff99e14f610a

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.