Henk Otten uit Forum voor Democratie gezet door partijleiding. Hij blijft lid van de Eerste Kamer

Update 25 juli 2019: Twitterstorm van Henk Otten waarin hij zich onder meer afvraagt waarom de Jaarrekening 2018 niet wordt gepubliceerd. Volgens Otten zijn de vermoedens en of beschuldigingen van fraude door de partijtop (Baudet, Rooken, Frentop) terug te brengen tot een boekhoudkundig verschil van mening (kostenallocatie):

En zo is Forum voor Democratie samen met de VVD niet meer de grootste partij in de Eerste Kamer met 12 zetels. Henk Otten die door de partijleiding uit de partij is gezet blijft lid van de Eerste Kamer, zo zegt hij in een tweet. Zodat Forum nu nog 11 zetels heeft. De zuivering van Otten doet denken aan Stalinistische methoden. In een persbericht heeft de partij het over ‘een vermoedelijke poging tot fraude met overheidssubsidie voor politieke partijen’. Het is merkwaardig dat de partij niet een definitief onderzoek afwacht, maar Otten nu al royeert vanwege een vermoeden.

Het wordt er moeilijk op om het opereren en de partijdemocratie van Forum voor Democratie serieus te nemen. Op 31 mei 2019 boekte Forum groot succes in de provinciale verkiezingen en werd met 15,87% van de stemmen de grootste partij. Door onhandig manoeuvreren en interne verdeeldheid behaalde de partij bij de Europese verkiezingen van 23 mei 2019 nog slechts 10,96%. Het gekrakeel doet de partij geen goed.

Foto: Tweet van Henk Otten, 24 juli 2019.

7 gedachten over “Henk Otten uit Forum voor Democratie gezet door partijleiding. Hij blijft lid van de Eerste Kamer

 1. Het verbaast mij helemaal niets. Ook in de politiek geldt de wetmatigheid: soort zoekt soort. Ook qua normen en waarden en mentaliteit. FvD is niet mijn clubje.

  Like

 2. Like

 3. Otten over Baudet:
  ,,Hij wil de geschiedenis herschrijven. Mij uitwissen als medeoprichter. Zoals ze dat deden ten tijden van Stalin. Wegpoetsen van de foto’s. Gewoon omdat hij niemand anders duldt aan het hoofd van zijn partij. Daarom heeft hij allemaal metgezellen neergezet in de top. Hij heeft een complete hofhouding om zich heen verzameld. Het is gewoon sektarisch geworden. Het moet allemaal om hem draaien. Maar mijn reputatie staat op het spel. Mijn kinderen van 11 en 14 vragen ook: Pap, wat is dit? Mijn ouders ook, hele degelijke mensen in Drenthe. Nette mensen. Mijn naam en reputatie worden hier kapot gemaakt. Dat accepteer ik niet.”
  https://www.ad.nl/politiek/otten-baudet-is-als-een-sekteleider-hij-wil-mij-er-niet-bij-hebben~aa6448b2/

  Like

 4. Mijn reactie op DDS:
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/07/arrogante-pafzak-henk-otten-mag-wel-even-normaal-doen-met-zn-zelfzuchtige-poging-fvd-te-slopen/#comment-1102347

  Het opereren van Baudet en zijn getrouwen jegens Otten past niet bij een politieke partij die op alles en iedereen kritiek heeft, maar er zelf in democratisch opzicht een janboel van maakt.

  Baudet heeft in de campagne voor het Oekraïne-referendum meermalen gezegd dat hij geen politicus is en geen politiek ambities zou hebben. Maar hij hield zich niet aan zijn woord en stapte de politiek in. De affaire Otten toont aan dat Baudet niet de vaardigheden en kwaliteiten van de politicus heeft en die naar verwachting niet binnen korte termijn zal verwerven.

  Als Baudet Forum voor Democratie lucht wil geven, dan moet hij een stap terug doen en stoppen om zijn hobbyisme en particuliere gedachten steeds weer op te dringen aan de partij. Daar wordt Forum niet beter van, maar eerder slechter. Daar gaat het geschil met Otten over. De partijpolitiek is daar ook niet voor bedoeld. Dan kan Baudet beter artikelen schrijven waarin hij zijn gedachten de ruimte geeft.

  De gelijkenis met Hero Brinkman dringt zich op die de PVV wilde democratiseren, maar door Wilders in 2012 uit de partij werd gezet. Ook Wilders vat net als Baudet de partij als zijn eigen bezit op en wil geen interne discussie. De geschiedenis herhaalt zich nu bij Forum.

  Like

 5. Mijn reactie op DDS:
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/07/zielige-henk-otten-wil-forum-voor-democratie-kapotmaken/

  Niemand hoeft een fan te zijn van welke FVD’er dan ook. Dus het is onzinnig om wie dan ook van deze partij in bescherming te nemen. Henk Otten heeft echter niet zelf de aanval gekozen, maar verdedigt zich op beschuldigingen uit het partijbestuur van FVD. Dat recht heeft hij.

  Wat opvalt is dat de aanval op Otten door het partijbestuur zo slecht is onderbouwd. Dat is dom, want de top van FVD kon de reactie van Otten inschatten. Dat alleen al diskwalificeert Baudet en zijn medestanders in de top van FVD. Ze zijn amateuristisch bezig.

  Duidelijk is bij deze ‘zomerrecesruzie’ bij FVD dat talloze kaderleden de partij gebruikt hebben om zichzelf te verrijken. Dat is foute, oude politiek. Een partij als verdienmodel of melkkoe en niet uit overtuiging. Daarom kon Baudet zo ontsporen omdat hij in z’n eentje de ideologie doet. De rest in de top was bezig met declaraties schrijven. De partij plukt nu de wrange vruchten van de slechte organisatie.

  Baudet heeft meermalen over zichzelf gezegd dat hij geen politicus is. Dat bevestigt hij dagelijks bij deze ‘zomerrecesruzie’. Hij beheerst het vak van politicus niet. Hij heeft dit laten escaleren zodat de partij beschadigd wordt. Dat had Baudet nooit moeten laten gebeuren, Otten laten scoren voor open doel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.