George Knight

Debat tussen links en rechts

Kolder van Boris Johnson kan ontsnapping uit Brexit patstelling bieden

with 3 comments

Wat zegt het over landen als ze als leider een clown als Boris Johnson benoemen? Een grappenmaker die niet echt serieus genomen wordt. De VS hebben de spits afgebeten met Donald Trump. Maar deze amateur-politicus is eerder een leugenaar dan een clown. De hoop voor het Verenigd Koninkrijk is gelegen in het De Gaulle-scenario. Nadat hij in 1958 tot president van Frankrijk gekozen werd ging Charles de Gaulle succesvol onderhandelingen aan met de Algerijnse rebellen. In 1962 werd Algerije zelfstandig. De Franse Algerijnen die hem hadden gesteund voelden zich verraden. Is het ontworstelen aan zijn eigen schaduw Johnsons scenario voor de Brexit? Als hij constateert dat de situatie hopeloos is omdat een No Deal-vertrek uit de EU niets oplost en dat vertrek het VK eenzijdig overlevert aan de grillen van de VS van Trump zonder dekking van de EU, dan kan Johnson zijn outsider-status verzilveren door af te wijken van wat van hem verwacht wordt. We zullen de komende maanden zien of stoethaspel en kwibus Boris Johnson zichzelf weet uit te vinden als staatsman.

Written by George Knight

23 juli 2019 bij 16:29

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. It’s not just America. The whole world has sort of turned muddy. By and large, the world is increasingly run by ignoramuses, wackos and psychotics. This was long before Donald Trump. But we’ve got more crazy people running the world now than ever.
  https://www.salon.com/2019/07/23/investigative-reporter-seymour-hersh-the-world-is-run-by-ignoramuses-wackos-and-psychotics/

  Like

  George Knight

  23 juli 2019 at 22:59

 2. Zijn gedrag geeft weinig reden optimistisch te zijn George, volgens mij wordt het een opportunistische gang naar de witte kliffen van Dover waar die Britten zich en masse in het ongeluk storten!

  Like

  chmkoome

  26 juli 2019 at 18:21

 3. @cmkoome
  Ja, Kees, weinig reden tot optimisme. Je beeld roept lemmingen op die zonder te weten waarom van de rosten springen.

  Like

  George Knight

  26 juli 2019 at 18:26


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: