Epstein aangeklaagd voor sekshandel van minderjarigen. Zaak van corruptie, fraude, chantage, rechtsongelijkheid en klassenjustitie

Miljonair Jeffrey Epstein is aangeklaagd door de Public Corruption Unit van het Southern District of New York. Dat is veelbetekenend en betekent dat de aanklacht verder gaat dan misbruik van minderjarige meisjes door Epstein. Of de handel daarin. De zaak heeft een wijdere strekking. Er zijn ambtenaren van het openbaar bestuur bij betrokken. Een zaak van corruptie, fraude, chantage, rechtsongelijkheid en klassenjustitie.

Deze zaak is een aanklacht tegen het justitiële systeem van de VS omdat Epstein eerder de dans ontsprong vanwege sekshandel. De huidige minister van Arbeid Alex Acosta liet Epstein in zijn vorige functie van aanklager in Zuid Florida in 2008 weg komen met een lichte straf. Epstein zou informatie over hooggeplaatste politici hebben en zo beschermd zijn geweest. Door onderzoeksjournalistiek van de Miami Herald wordt de zaak tegen Epstein opnieuw in behandeling genomen waar obstructie van de rechtsgang bij is gekomen.

President Trump die Epstein bewonderde en in zijn kringen verkeerde kan door Epstein worden meegesleept in diens val of verdediging als hem door Southern District of New York een overeenkomst wordt aangeboden.

In de VS is deze zaak met een klap binnengekomen. Een klap die in de politiek nog lang zal na-echoën. Ook oud-president Bill Clinton wordt in verband gebracht met Epstein, maar ontkent betrokkenheid. Rechtse en linkse media kiezen hun selectieve perspectief om aan de hand van Epstein hun opponenten aan te vallen.

Advertentie

12 gedachten over “Epstein aangeklaagd voor sekshandel van minderjarigen. Zaak van corruptie, fraude, chantage, rechtsongelijkheid en klassenjustitie

 1. But it is also a political scandal, if not a partisan one. It reveals a deep corruption among mostly male elites across parties, and the way the very rich can often purchase impunity for even the most loathsome of crimes. (..)

  Epstein socialized with Donald Trump, who in 2002 described him to New York Magazine as a “terrific guy” whom he’d known for 15 years. “It is even said that he likes beautiful women as much as I do, and many of them are on the younger side,” said the future president. In 2000, a porter who worked next door to Epstein’s Manhattan home told a British newspaper, admiringly, “I often see Donald Trump and there are loads of models coming and going, mostly at night. It’s amazing.”

  Like

 2. @hooftzaak
  Welnee, de kwestie Epstein speelt al lang voor 2016. President Trump kan er mogelijk door beschadigd raken, evenals minister Alex Acosta, zoals dat voor veel meer hooggeplaatste politici geldt. Onder andere Bill Clinton.

  Deze kwestie draait niet om Trump -hoewel er zoals gezegd raakvlakken zijn waardoor Trump in gevaar kan komen- maar om de rechtsongelijkheid en het falen van het justitiële systeem waarin het recht afgekocht wordt door vermogenden die elkaar dekken. Dat is ongewenst. Daar gaat deze kwestie over zoals ik in de titel duidelijk laat uitkomen.

  Like

 3. De links-rechts-doctrine is politiek voor de onnozelen.

  Ook een Groningse bordeelhouder is jarenlang aan vervolging omtkomen omdat hij machtige klanten, pedoseksuelen, onder zijn vrienden bij justitie heeft.

  Op verzoek van de Belgische politie heb ik, onder andere, vanaf begin jaren ’90 als informer de namen in zijn Rolodex in kaart gebtacht.

  Dat was omdat er in Nederland naast de zaal Demmink ook vertakkingen waren van de Belgische zaak Marc Dutroux, onder andere in Franeker, Anjum, en Assen.

  Op de website Ellaster zijn daarover artikelen gepubliceerd.

  Tot slot. De moord op Pim Fortuyn is vrijwel zeker het werk van een groep links-fundamentalistische christenen uit de regio Assen-Grongen die zich ook hebben gestoord aan zijn in hun ogen niet-bijbelse manier van leven. Een prominent raadslid van Groen Links nu in Groningen was/is lid van de RAF. En een Groen Links-wethouder heeft een kind uit het contact met V. v.d G. U ziet en hoort het op Mijn Tisch. Volgens artikelen in Friese, Groningse, en een Drentse krant ziijn leden van de RAF de afgelopen jaren gezien op meerdere plaatsen in Noord-Nederland. Maar waarom?

  Like

 4. @Jacibus
  In een rechtsstaat moeten overtredingen vervolgd worden. Met links of rechts heeft dat inderdaad niks te maken. Wat u allemaal zegt kan ik niet controleren. Het niet aanklagen van schuldigen is een fout zoals het wel aanklagen -of het aan de schandpaal nagelen- van niet-schuldigen dat evenzeer is. Zowel het een als het ander vereist zorgvuldig handelen en een zuiver moreel kompas.

  Like

 5. Dit wordt een belangrijk proces. Of de onderste steen boven gaat komen? Zolang Epstein in leven blijft is de kans aanwezig.

  Like

 6. @hooftzaak
  Ja, ik denk ook dat het spannend wordt. Ook al Epstein erin blijft zijn er nog genoeg verdachten en/of getuigen die duidelijkheid kunnen verschaffen.

  Een groter gevaar lijkt dat de Federale regering via Justitieminister William Barr -die ook bij de publicatie van het Mueller-rapport opereerde als Trumps persoonlijke belangenbehartiger- via trucs en manipulatie deze zaak probeert in de doofpot te stoppen of af te zwakken. Maar dat kan het alleen indirect doen omdat het Southern District of New York op staatsniveau autonoom opereert en zich niks gelegen laat liggen aan politieke druk vanuit het Witte Huis.

  Like

 7. Dit kan niet meer terug in de doofpot. Ik zou toch denken dat Epstein niets meer te verliezen heeft. Als dat zo is dan rest er voor Epstein niets anders dan allen die betrokken waren bij deze criminele activiteiten mee te sleuren in zijn val.

  Like

 8. @hooftzaak
  Ik vermoed ook dat deze zaak van misbruik van minderjarigen en klassenjustitie niet meer terug in de doofpot kan. Maar ik acht de huidige regering van straatvechters er toe in staat om dat in elk geval te proberen. Dat Epstein in ruil voor strafvermindering uit de school klapt over hooggeplaatsten die deelnamen aan zijn circuit is goed mogelijk. Wie gaat er vallen en wie wordt er opgeofferd?

  Like

 9. Who are the suspects then? It seems awfully coincidental that Epstein’s best pal and business partner for decades has been Ghislaine Maxwell, the British socialite and daughter of the late Robert Maxwell, the media mogul who died under mysterious circumstances in 1991. Something of a Bond villain turned real life, Maxwell loved the limelight, despite being a swindler and a spy. British counterintelligence assessed that Maxwell was working for the KGB, while pervasive allegations that he was working for Mossad too are equally plausible.
  https://observer.com/2019/07/jeffrey-epstein-spy-intelligence-work/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.