Geert Wilders claimt op te komen voor Nederlandse cultuur. Moet dat opgevat worden als satire waarin hij zichzelf op de hak neemt?

Ze komen er weer aan, verkiezingsdebatten. De logica ervan is onduidelijk. Op 20 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en daarom worden fractievoorzitters van de Tweede Kamer uitgenodigd. Dat is zoiets als hockeyers over voetbal laten praten. Amusant en irrelevant. Omdat door een stemming uit de Provinciale Staten de Eerste Kamer wordt gevormd had een debat tussen lijsttrekkers uit de Eerste Kamer meer voor de hand gelegen. De formule dat politici niet direct verantwoordelijk zijn voor dat waar ze over praten maakt het debat vrijblijvend. Wat ze ook zeggen, het doet er niet toe. Het voedt cynisme. Een voorbeeld is Geert Wilders die zegt op te komen voor Nederlandse cultuur. Dat is als een slager die zegt dat hij opkomt voor de dieren die hij slacht of Shell dat pretendeert fossiele brandstof te delven die duurzaam en groen is. Hoe dan ook voedt dit de vermoeidheid over de politiek. Mijn reactie bij het artikelVideo! Ontketende Wilders tegen Asscher: ‘U gooide de Nederlandse cultuur bij grofvuil en verklaarde islam heilig!’ op DDS:

Foto’s: Schermafbeelding van deel van artikel ‘Video! Ontketende Wilders tegen Asscher: ‘U gooide de Nederlandse cultuur bij grofvuil en verklaarde islam heilig!’ van Tim Engelbart voor DDS, 8 maart 2019 en eigen reactie.

2 gedachten over “Geert Wilders claimt op te komen voor Nederlandse cultuur. Moet dat opgevat worden als satire waarin hij zichzelf op de hak neemt?

  1. Wilders gaat weer eens ouderwets in de overdrive. Hij moet wel. Hij voelt de hete adem in zijn nek van het FvD van Baudet. Het forum staat reuze goed in de peilingen. PVV; 20->17(-3 zetels), Fvd; 2->17(+15). En dit terwijl het kabinet de Fab Four en dan met name het motorblok er heel slecht voor staat. Een verlies in de peilingen van 27 zetels en de PVV wint er niets bij. Wilders moet wel iets doen.

    Like

  2. Eén troost: wanneer artikel 13 van de felomstreden Europese auteursrechtrichtlijn eind deze maand wordt aangenomen in het Europees Parlement, is dat meteen de Endlösung voor alle satire op het internet. 🙂

    (Voor wie hieraan twijfelt: je mag ook licenties afsluiten met ALLE rechthebbenden op aarde, of je “vrijwillig” abonneren op een uploadfilter dat het verschil niet kan zien tussen “auteursrechtelijk beschermd” materiaal en satire. Just sayin’…)

    #SaveYourInternet

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.