George Knight

Debat tussen links en rechts

Britse politiek is vaag. May wil niet dat haar dat gezegd wordt

with 2 comments

Britse media blijven de relatie van hun land met de EU vanuit een houding van miskenning fout voorstellen en de beeldbepalende Britse politici hebben het nog steeds niet begrepen. De Britten treden vrijwillig uit de EU en moeten daarmee voldoen aan de voorwaarden voor uittreding van de EU. Er ligt een bindend juridisch akkoord waar politieke leiders van de EU-lidstaten en van de EU bij herhaling over hebben gezegd dat het definitief is. Maar de Brexiteers leven in de illusie dat dat akkoord opengebroken kan worden en proberen hiermee premier May onder druk te zetten. Het is tegenstrijdig, want de Brexiteers willen het niet-bindende, consultatieve referendum over de Brexit niet openbreken, maar een juridisch bindend akkoord over de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU wel. Dat is wereldvreemde en onrealistische politiek. Is premier May ‘nebulous’ (vaag, wolkig) in haar contact met de EU? In een defensieve reflex spreekt ze de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker op zijn verwijt aan haar adres aan. Ze zou haar pijlen beter op de hardliners binnen haar partij richten die haar dwingen om vaag te zijn. For it’s a long, long while from May to December.

Foto: Schermafbeelding van tweet (met video en ondertiteling van het gesprek tussen May en Juncker in Brussel) van Channel 5 News met eigen reactie, 14 december 2018.

Written by George Knight

14 december 2018 bij 15:11

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Underlining the sense of national crisis, Church of England bishops said yesterday that they would pray this weekend for national unity and “courage, integrity and clarity for our politicians” after a week of turmoil.
  https://www.theguardian.com/politics/2018/dec/15/mps-warn-brexit-deadlock-sucking-life-out-of-government

  Like

  George Knight

  16 december 2018 at 13:13

 2. Brexit is the story of a proud former imperial power undergoing a mid-life crisis. The rest of the world is left listening to Britain’s therapy session as they drone on about their ex-spouse, the EU: When will they stop talking and just move on?
  https://www.politico.eu/article/brexit-britain-small-boring-and-stupid-theresa-may-eu-withdrawal-deal/

  Like

  George Knight

  16 december 2018 at 13:24


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: