Trump aanhanger Cesar Sayoc in Florida geïdentificeerd als afzender van bompakketten aan Democraten

President Trump zegt het een en doet het ander. Dader Cesar Sayoc die bompakketten aan belangrijke Democratische politici, miljonair George Soros, filmster Robert DeNiro, CNN en mogelijk nog onderweg zijnde doelen stuurde en de afgelopen dagen voor een nerveuze sfeer zorgde is geïdentificeerd als een volbloed aanhanger van Trump. Zijn in beslag genomen witte busje dat is volgeplakt met Trumpiaanse en rechts-nationalistische parafernalia, en Democratische doelwitten in het vizier laat geen twijfel bestaan over zijn politieke overtuiging. Opvallend is de Groene kandidaat Jill Stein die Trump in 2016 de overwinning bezorgde door stemmen van Clinton af te snoepen als doelwit wordt gezien door Sayoc. Dankzij snel en passend optreden van zowel de United States Postal Service als de binnenlandse veiligheidsdienst FBI is de dader opgespoord en aangehouden. Afgelopen dagen zochten Republikeinen en harde alt-right supporters de afleiding door te spreken over een zogenaamde ‘false flag’ operatie die door de Democraten zelf zou zijn georganiseerd om de Republikeinen in diskrediet te brengen. Dat is nu definitief ontzenuwd als een fabeltje.

Met de tussentijdse verkiezingen over 2 weken in het verschiet valt te bezien hoe in de komende weken de ‘spin’ uitpakt van deze terroristische dreiging door de witte suprematist Cesar Sayoc. Het busje kwam zo.

Foto’s: Afbeeldingen van het busje van Cesar Sayoc.

8 gedachten over “Trump aanhanger Cesar Sayoc in Florida geïdentificeerd als afzender van bompakketten aan Democraten

 1. Social media accounts linked to mail bomb suspect Cesar Sayoc show him at multiple campaign rallies for President Donald Trump.

  The 56-year-old Sayoc was arrested Friday morning near a mail processing facility in Plantation, Florida, in connection with a string of suspicious packages mailed to prominent critics of the president.
  https://www.rawstory.com/2018/10/trump-loving-magabomber-suspect-cesar-sayoc-filled-facebook-twitter-accounts-attacks-soros-democrat-gillum/

  Like

 2. @Hans Overvliet
  Hoezo? Jill Steins positie is niet onverdacht. Het is geen mythe maar werkelijkheid. Stein zat in december 2015 niet geheel toevallig aan aan een diner in Moskou van Russia Today waar ook president Vladimir Putin acte de présence gaf. In december 2017 is de Senate Intelligence Committee een onderzoek naar haar gestart vanwege mogelijke ‘collusion with the Russians’. Nog explicieter dan Stein nam haar VP-kandidaat Ajamu Baraka standpunten in die de talking points van het Kremlin vertolkten over onder meer Oekraïne en Syrië.
  https://www.washingtonpost.com/powerpost/senate-intel-committee-investigating-jill-stein-campaign-for-collusion-with-the-russians/2017/12/18/ea7f3f1a-e44b-11e7-833f-155031558ff4_story.html?utm_term=.069e2eb748f5

  Ik ken de standpunten uit het verleden van linkse presidentskandidaten als Ralph Nader of een opinieleider als Noam Chomsky die een fundamenteel verschil zien tussen een linkse kandidaat met de kandidaat van de Democratische partij. Daarin hebben ze denk ik grotendeels gelijk. Daarbij komt dat de Groene partij van Stein in de presidentsverkiezingen van 2016 helemaal niet zo succesvol was. Gary Johnson met zijn Libertian Party scoorde beter ondanks zijn bizarre optredens tijdens de campagne.

  Toch kom ik voor de presidentsverkiezingen van 2016 tot het oordeel dat Stein in de drie essentiële swingstates Pennsylvania, Michigan en Wisconsin stemmen afsnoepte van Clinton en daarbij het verschil maakte dat Trump de overwinning bezorgde. Dat durf ik te zeggen omdat het Kremlin een illegale campagne via sociale media voerde om Clintons concurrenten (Bernie Sanders, Jill Stein) te bevoordelen, de steun aan Clinton te drukken en zo de stemming te beïnvloeden. Dit omvatte ook de campagne om Democratische kiezers te ontmoedigen om te gaan stemmen. Dit heeft al met al de stemming in die drie staten doen kantelen met een minimaal verschil van 70.000 stemmen in de richting van Trump. In totaal kreeg Clinton bijna 3 miljoen stemmen meer.

  Ik beweer niet dat Stein bewust actie voerde tegen Clinton of dat ze bewust in de zak van het Kremlin zat. Ik ben overigens totaal geen fan van Clinton die ik al begin 2016 beoordeelde als een wanhopig slechte kandidaat. Haar claim op de overwinning was potsierlijk en arrogant. Ik durf wel te beweren dat Stein net als iemand als Julian Assange onder het mom van linkse politiek exact handelde volgens de doelen die ook het Kremlin had. Of het collusion was moet het onderzoek maar uitwijzen.

  Ik zie de cijfers in die drie swingstates, ik zie de inspanningen van het Kremlin in de campagne van 2016 en kom tot de conclusie dat Jill Stein er mede de oorzaak van is dat de VS en de wereld nu met de idiote Trump zitten opgescheept. Uiteindelijk is de echte oorzaak de slechte campagne van de ongeloofwaardige kandidaat Clinton en de campagne met vele illegale kenmerken van Trump, maar in die marge maakte Stein het verschil door halsstarrig afstand te houden tot de Democraten. Pas in de rechtszaken tot hertelling die Stein in november en december 2016 zonder succes probeerde op te starten zocht ze toenadering tot de Democraten. Toen het al te laat was.

  Zie voor vele verwijzingen:
  https://georgeknightlang.wordpress.com/2016/08/08/de-russische-connectie-van-jill-stein-na-trump-en-clinton-presidentskandidaten-laten-zich-manipuleren-door-het-kremlin/

  Like

 3. Verbijsterend dat een gek in zo’n auto rondrijdt zonder meteen te worden opgenomen in een gesloten afdeling. Het zijn regelrechte doodbedreigingen op zijn auto.

  Like

 4. @Raymond
  Is Cesar Sayoc een gek of een terrorist? De wetmatigheid is dat een Arabier of een niet-wit en niet-christelijk individu al snel als terrorist wordt afgebeeld en de niet-Arabische, witte en christelijke activist die ver over de schreef gaat als gek. Dat is niet evenwichtig. Het lijkt me correcter om Sayoc een terrorist te noemen. Dat hij daarbij ook gek, verward of verknipt is lijkt me duidelijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.