Nigel Farage vraagt om een hard antwoord als hij beweert dat Michel Barnier de waarde van vrijheid en democratie niet begrijpt

 

Een antwoord op een tweet van de Britse rechtse politicus en Europarlementariër Nigel Farage. Hij antwoordt op de Brexit-onderhandelaar van de EU Michel Barnier die vanochtend  in een radio-interview voor France Inter beweerde dat de stem voor een Brexit deels door nostalgie gestuurd wordt. Aldus een bericht in de online versie van The Guardian waar Farage vermoedelijk op reageerde. Barnier zei over Farage dat deze hem in een persoonlijk gesprek niet had kunnen uitleggen welke ‘echte voordelen’ een Brexit brengt voor Britten. Farage antwoordde met zijn tweet dat Barnier nooit de waarde van vrijheid en democratie zou begrijpen. Daar reageerde ik op met een verwijzing naar de manipulatie van de campagnes van Trump en Brexit waarin met geheime data geselecteerde kiezers werden bestookt. Ze haalden de openbaarheid niet en konen daarom niet beantwoord worden. Dat staat haaks op een open debat zoals de westerse democratie die kent. Nigel Farage was door zijn associatie met Robert Mercer deelgenoot en deelnemer aan die manipulatie en is daarom geen geloofwaardige persoon om anderen op de waarde van democratie te wijzen. Integendeel, hij is de persoon die zelf op de waarde van democratie gewezen moet worden. Dat benadruk ik in mijn antwoord aan hem.

Foto: Eigen tweet in antwoord op de Britse politicus Nigel Farage, 19 oktober 2018.

3 gedachten over “Nigel Farage vraagt om een hard antwoord als hij beweert dat Michel Barnier de waarde van vrijheid en democratie niet begrijpt

 1. Het waren eerlijke en vrije verkiezingen waarin de Britten respectievelijk de Amerikanen zich uitspraken. Dat de uitkomst anders was dan gewenst doet daar niets aan af. Je kunt geen voorstander zijn van vrijheid en democratie en vervolgens weigeren de uitslag van een verkiezing of referendum te aanvaarden.

  Like

 2. @Raymond
  Brexit en Trump, er zijn onderhand voldoende aanwijzingen om te constateren dat het geen eerlijke verkiezingen waren. Of in elk geval verkiezingen met oneerlijke elementen die veel talrijker waren dan anders.

  Dat gaat onder meer om de manipulatie van data die op een verborgen manier naar geselecteerde kiezers werden verstuurd. Buiten het zicht van de openbaarheid en de politieke opponenten om. Facebook heeft hiervan een archief, maar wil dat niet openbaren.

  Het laatste woord is hier nog niet over gezegd. In de VS komt de speciale aanklager Robert Mueller naar verwachting kort na de tussentijdse verkiezingen van 6 november 2018 met nieuwe aanklachten. In het VK is het Damian Collins van de parlementaire commissie Digital, Culture, Media and Sport Committee die de vinger aan de pols houdt over de legitimiteit van het referendum. Maar zijn mandaat is gering en het onderzoek te bescheiden. Vooral wordt onderzocht hoe het Leave-kamp de voorwaarden van financiering overtrad en in strijd met eerlijke verkiezingen (referendum) illegaal en buitenlands geld de campagne in sluisde. Zie:
  https://www.theguardian.com/uk-news/2018/jul/08/revealed-leaveeu-campaign-met-russian-officials-as-many-as-11-times

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.