Film ‘The Trump Prophecy’ schetst een onbreekbare ketting: God – Trump – witte, christelijke mannen. Het bewijs is de getuigenis

Het is aandoenlijk als mensen zeggen persoonlijk contact met God te hebben en zich als boodschapper van God menen op te moeten stellen. Vereenzelviging van mensen met een God of hogere macht kan nu eenmaal voorkomen. Het kan vele oorzaken hebben en uit vele behoeften voortkomen. Maar het wordt er bedrieglijk op als mensen er meer van maken en hun vermeende relatie met God inzetten voor een politiek doel. Dat overstijgt het Godsbeeld dat een individu voor zichzelf koestert. Brandweerman Mark Taylor vertelt dat God hem vóór 2015 toen Donald Trump zijn intenties bekendmaakte persoonlijk vertelde dat die president zou worden. Zo krijgt de a-christelijke Trump een stempel van goedkeuring van God. In een wereld waarin Trump de plaatsvervanger op aarde van God is en vrouwen ondergeschikt moeten zijn aan mannen. Aan christelijke, witte mannen wel te verstaan. Zo is de logica rond van het bewijs dat zich aan de eigen haren uit het moeras trekt. Want een redenering met twee onbewijsbare premissen leidt per definitie tot een ongeldige conclusie.

6 gedachten over “Film ‘The Trump Prophecy’ schetst een onbreekbare ketting: God – Trump – witte, christelijke mannen. Het bewijs is de getuigenis

 1. Het doet me denken aan de verhalen die mijn moeder mij vertelde over hoe haar grootouders over Hitler dachten. Ze zagen hem als iemand die door God was gezonden om de problemen op te lossen van de Weimar Republiek. Het grootste probleem aan deze republiek was blijkbaar dat het bestond. Het eerste wat Hitler deed was het opheffen ervan.

  Like

 2. @Raymond
  Dan komen we in een lastig debat. Want wat over de Weimar Republiek en de hedendaagse VS ook wel wordt beweerd is dat niet de autoritaire leiders verantwoordelijk zijn voor de uitholling en ondermijning van de democratie, maar degenen die dat mogelijk maken, de enablers.

  Like

 3. @George
  Bij de enablers denk ik toch eerder aan de elite(inclusief de eigen ambtenaren enz. van de Republiek) dan aan het volk. Hoewel het volk dat het geluk had dat het niet tot de groepen behoorde waar de dictator een pesthekel aan had het eigenlijk niet eens zo slecht had. Tenminste de eerste 6 tot 9 jaar van van het 1000 jarige Rijk. Daarna werd het het heel gauw veel minder.

  Like

 4. @Raymond
  Ja, enablers zijn in de eerste plaats de elite, maar is ook het volk dat zich zo laat manipuleren door culturele onderwerpen dat het handelt tegen het eigen belang in.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.